[SMARK KnowHow: Target BootCamp] Video-ul ca unealta in marketing-ul turistic. Remus Visan (Paravion.ro), despre campania "Fii Paravion Superstar!"

[SMARK KnowHow: Target BootCamp] Video-ul ca unealta in marketing-ul turistic. Remus Visan (Paravion.ro), despre campania "Fii Paravion Superstar!"

Remus Visan (Founder & Managing Director, Paravion.ro) a vorbit in cea de-a treia si ultima zi de Target BootCamp - Romanian Youth Focus, in cadrul celui de-al doilea panel "Best Practices. Branduri tinere".

Subiectul prezentarii lui a fost legat de utilizarea video-ului/ YouTube-ului in proiectele de comunicare ce ii vizeaza pe tineri, studiul de caz ce a fost desfasurat in fata audientei de la UniCredit Tower fiind centrat pe campania Paravion - "Fii Paravion Superstar!".

In cadrul acesteia, mai multi tineri au fost trimisi de brand intr-o serie de destinatii turistice pentru a le promova.

Remus a inceput explicand motivele pentru care userii abandoneaza achizitia online de servicii turistice cel mai des. Cel mai citat motiv potrivit Statista, este nevoia de informare. 

Userii "doar se uita" intr-o prima faza, de regula consulta mai multe oferte inainte sa se decida: aproape 40% din respondenti doresc sa se documenteze mai mult inainte sa finalizeze procesul de achizitie online a serviciilor turistice.

Trecand la modul in care influenteaza online-ul achizitia de servicii turistice, Remus Visan a apelat la studiul Consumer Barometer, Google, 2015, din care a reiesit ca romanii cauta inspiratie online. Acelasi studiu a aratat ca internautii romani se intereseaza de opinii, sfaturi si citesc recenzii cel mai des privind cazarea (51% dintre respondenti declarau ca informatiile cautate sunt despre hoteluri, apoi despre transportul la sol (39%) si despre zboruri (33%).

Iar informatiile pe care calatorii le cauta despre hoteluri ar putea fi prezentate foarte usor intr-un video, a continuat Remus.

Astfel, video-urile devin importante pentru achizitia hotelului mai mult decat pentru celelalte tipuri de servicii turistice (18% dintre romani au declarat ca urmaresc clipuri privind hotelurile de la destinatie, in timp ce 8% urmaresc content video despre transporturi la sol si 7% despre zboruri).

Remus a adaugat ca video-urile cu continut turistic sunt o categorie importanta pe YouTube (al doilea motor de cautare ca marime, in lume; cu 8 milioane de vizitatori unici romani pe luna), cu vizionari mai ales de pe smartphone-uri (22%) versus PC (19%) sau tableta (15%).

In acest context, Paravion a construit campania "Fii Paravion Superstar", un concurs pentru tineri in cadrul caruia mai multe persoane urmau sa fie trimisi, cu toate cheltielile acoperite, in diverse destinatii turistice populare pentru a le prezenta. Content-ul video rezultat era strans sub hashtag-ul #ParavionLive si unt disponibile pe contul de YouTube Paravion.

 

"Fii Paravion Superstar!". Obiective si rezultate

Remus Visan a precizat ca obiectivul campaniei a fost pozitionarea platformei Paravion ca o sursa de informatie unde romanii vor avea posibilitatea sa vada si sa se convinga de realitatea de la destinatie, de calatoria in sine si la ce sa se astepte.

 

Dintre clipurile inscrise sub hashtag-ul #ParavionLive:

Si inscrierea castigatoare, apartinand Costin Marian, un tanar de 25 de ani din Medias:

 

Rezultate

Remus a incheiat prezentarea amintind cateva dintre rezultatele campaniei:

- Clipul de promovare cu Mihai Dobrovolschi a insumat peste 400.000 de vizualizari.
- In mai putin de o luna de concurs, au fost inscrise 270 de clipuri; s-au ales 7 finalisti si, apoi, castigatorul.
- Pagina de concurs a adunat peste 130.000 de accesari in aceasta perioada.
- In mai mult de 4 luni de calatorii, s-au strans peste 1.500 de clipuri, 10.000 de fotografii si 50 de articole, rezultand in profile pentru mai mult de 15 destinatii turistice.
- In primele 3 saptamani, 3.000 de fani si 1.700 de abonati noi au revenit brandului Paravion. Overall, vorbim de peste 60.000 de fani noi ce au venit in directia brandului.

Target BootCamp este un eveniment SMARK KnowHow.
Parteneri de know-how au fost: Interactions si Spoon.
Parteneri: Avon, Domeniile Samburesti, Aqua Carpatica si Silhoutte
Spectacolul tehnic a fost oferit de Five's, tipariturile creative de GT, solutions provider a fost AdProduction, iar frufru a fost creative food partner. 
Fotografiile de la eveniment poarta semnatura photosnacks si a lui Antonescu Dumitru, iar Ivan Creativ a fost videograful oficial. 
Coffee provided by NTS Coffee.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Spoon Media

Spoon a inceput in 2003 ca o agentie de strategie de media dar a evoluat diversificandu-si serviciile catre o agentie de comunicare digitala si media. Obiectivul Spoon este sa combine experienta de analisti de date... vezi detalii »

Interactions

INTERACTIONS este o agentie de comunicare interactiva si eCRM fondata in 2009. INTERACTIONS este un partener de cursa lunga: parteneriatul dintre agentie si clientii majori depaseste in media cifra de 3 ani, recordul... vezi detalii »

Grafica si Tipar

Grafică şi Tipar este poziţionată ca o agenţie de producţie creativă, cu expertiză în conceperea şi producerea de materiale pentru campanii de marketing şi comunicare. Activitatea noastră se desfăşoară... vezi detalii »

Subiecte

Sectiune



Branded


Related