Presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan CHIRITOIU, va participa la conferinta PRIA Competition

Presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan CHIRITOIU, va participa la conferinta PRIA Competition

Presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan CHIRITOIU, va participa la conferinta PRIA Competition, care va avea joi, 11 februarie, incepand cu ora 09.30, in Bucuresti, la hotelul InterContinental, Sala Rapsodia.

"2015 a fost anul cu numarul cel mai mare de investigatii finalizate de catre Consiliul Concurentei, respectiv 21, si al doilea ca si cuantum al amenzilor, care au avut valoarea totala de 53 de milioane de euro", a declarat Bogdan Chiritoiu (Presedintele Consiliului Concurentei).


Bogdan Chiritoiu (Presedintele Consiliului Concurentei)

 

"In cadrul conferintei PRIA Competition veti beneficia de aflarea noutatilor legislative in ceea ce priveste concurenta, de analize si de studii de caz ale celor mai importante investigatii de concurenta ale anului ce tocmai a trecut", a declarat Raluca Voivozeanu (Fondatoarea PRIAevents).


Raluca Voivozeanu (Fondatoarea PRIAevents)

 

Conferinta reprezinta cel mai important eveniment dedicat concurentei si aduce laolalta reprezentanti ai Consiliului Concurentei si ai altor autoritati ale statului, reprezentanti ai Camerelor de Comert si ambasadelor, reprezentanti din domeniul energetic, retail, telecom, sectorul bancar si piata farmaceutica, precum si ai mass-mediei.

La conferinta PRIA Competition lectori vor fi: Bogdan M. CHIRITOIU   - Presedinte, Consiliul Concurentei; Marcel Bogdan PANDELICA - Presedinte, ANPC; Iustinian CAPTARIU- Managing Associate, Kinstellar; Radu MERICA - Presedinte, AHK Romania; Dan Zaharescu - Director Executiv, Asociatia Romana a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM); Laurentiu MIHAI - Director Executiv, Asociatia Producatorilor de Medicamente Generice din Romania (APMGR); Silvia VLASCEANU - Director Executiv, Asociatia Companiilor de Utilitati din Energie (ACUE).

Concurenta este un mecanism vital al economiei romanesti, Consiliul Concurentei avand un rol foarte important pentru asigurarea unui mediu concurential sanatos. Astfel, se incurajeaza eficienta si inovatia si se reduc preturile. De asemenea, companiile sunt incurajate sa ofere consumatorilor bunuri si servicii in termenii cei mai favorabili.

De aceea, politicile concurentiale trebuie cunoscute si intelese de catre toti cei care sunt implicati in economie. Companiile trebuie sa cunoasca atat modalitatile prin care pot fi protejate de legislatie in cazul in care devin victime ale unor practici anticoncurentiale, dar si care sunt sanctiunile pe care le pot primi daca decid incalcarea normelor. Este foarte important sa cunoasca aceste reglementari atat mediul de afaceri, dar si persoanele fizice.

Focusul este in continuare asupra luptei impotriva cartelurilor, a abuzului de pozitie doinanta a companiilor in sectorul lor de activitate, a fuziunilor si achizitiilor. Pentru incalcarea normelor de concurenta se poate aplica o sanctiune ce prevede plata a pana la 10% din cifra de afaceri.

Consiliul Concurentei a incurajat intotdeauna companiile sau persoanele sa semnaleze nereguli, dar de data aceasta propune un amendament la actuala Lege a Concurentei ca aceia care reclama cu dovezi ca o anumita companie sau mai multe incalca legea, sa primeasca recompensa pana la 1% din cuantumul amenzii, dar nu mai mult de 100.000 de euro.

De asemenea, autodenuntul dar si contactarea autoritatii de concurenta si recunoasterea participarii la incalcare, precum si furnizarea dovezilor privind intelegerea poate aduce reduceri de pana la 30% ale amenzilor sau chiar de imunitate totala, in functie de momentul in este contactata autoritatea de concurenta si de valoarea informatiilor furnizate.

Conferintele PRIAevents aduc in atentie cele mai importante si mai actuale teme de dezbatere din fiecare domeniu si beneficiaza de o prezenta mare a participantilor si a mass- mediei. Cu o experienta de peste 10 ani in organizarea evenimentelor premium, echipa PRIAevents este recunscuta pentru organizarea evenimentelor de top din cele mai reprezentative sectoare ale economiei.

Conferinta are ca partener principal pe Kinstellar si este organizata cu sprijinul Camerei de Comert-Romano Germane si al Camerei de comert Romano- Britanice, si cu suport tehnic din partea platformei inEvent.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Subiecte

Sectiune

DictionarBranded


Related