Vast Resources investeste milioane de dolari in doua mine din Romania, in 2016

Vast Resources investeste milioane de dolari in doua mine din Romania, in 2016

Compania britanica isi propune sa modernizeze minele din Manaila si Baita Plai folosind resurse locale.

Vast Resources continua in acest an seria investitiilor pe care le face in Romania, ceea ce va conduce la crearea mai multor locuri de munca.

Compania miniera a demarat deja lucrarile prin care isi propune sa dubleze capacitatea de productie a minei de la Manaila si sa modernizeze infrastructura minei situate in localitatea Baita Plai, pentru siguranta exploatarii subterane.

Compania a demarat lucrarile inca din luna februarie, astfel ca in cursul acestui an unul dintre principalele obiective ale companiei este dezvoltarea graduala a celor doua mine.

 

"In cazul ambelor proiecte ne propunem sa investim in echipamente si tehnologii noi, dar si training-uri pentru angajati. Astfel de operatiuni presupun costuri de milioane de dolari si ne dorim sa le implementam cu ajutorul unor furnizori romani. Una dintre politicile companiei nostre este aceea de a utiliza, pe cat posibil, resurse locale", a declarat Andrew Prelea (Presedinte si Director Executiv al Vast Resources).


Andrew Prelea (Presedinte si Director Executiv al Vast Resources)

 

In cazul minei de la Manaila, Vast Resources isi propune sa construiasca o instalatie de flotatie moderna si un laborator chiar in apropierea ansamblului minier, care vor permite ca operatiunile de exploatare sa fie optimizate, astfel incat eficienta acestora sa creasca iar costurile de transport sa scada.

Pe de alta parte, Vast Resources a inceput si procesul de modernizare a pompelor de la mina situata in Baita Plai. In acelasi timp, lifturile de acces subteran si galeriile minei sunt si ele reabilitate, in paralel cu infrastructura sistemelor de ventilatie si electric.

 

"Siguranta personalului nostru este una dintre principalele noastre preocupari. Tocmai de aceea, in 2016 vom continua programele de training organizate pentru inginerii nostri minieri, metalurgisti si geologi. Vom aduce experti din strainatate care vor lucra alaturi de echipa noastra din Romania si suntem convinsi ca ambele echipe vor avea multe de invatat una de la cealalta," a mai spus Andrew Prelea.

 

Activitatea companiei de explorare si exploatare miniera vizeaza exploatarea de materiale polimetalice iar investitiile pe termen lung vor avea in vedere atat intretinerea si reabilitarea minelor, cat sprijinirea comunitatilor din apropiere.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Oameni

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related