Samsung aduce memoriile NVMe mai aproape de utilizatori, prin SSD-urile 960 PRO si EVO

Samsung aduce memoriile NVMe mai aproape de utilizatori, prin SSD-urile 960 PRO si EVO

Aceste modele introduc noi standarde pentru capacitatea de stocare si performanta

Samsung Electronics Co., Ltd., lider in solutii avansate de memorie de mai bine de 20 de ani, a lansat Samsung 960 PRO si 960 EVO, cele mai performante unitati de stocare de date SSD pe care le-a creat pana acum.

Bazate pe tehnologia V-NAND si interfata de conectare M.2, noile SSD-uri consolideaza pozitia de lider a Samsung in categoria NVMe (Non-Volatile Memory Express), pe care compania doreste sa o accelereze cu ajutorul unor produse performante, durabile, cu o capacitate de stocare marita si un pachet software Samsung Magician robust.

Modelele 960 PRO si 960 EVO sunt cele mai inovatoare SSD-uri Samsung si au fost create pentru utilizatorii care isi doresc solutii de stocare de date mai rapide si de dimensiuni reduse, cu latime de banda mai mare si timp de reactie scazut pentru procesarea unui numar mare de date, inclusiv pentru jocuri, transferuri de fisiere 4K sau analize de date. Mai mult, acestea sunt ideale pe ultrabook-uri si computere.

Ambele modele, 960 PRO si 960 EVO, folosesc interfata PCI Express (PCIe) Gen.3 x4 si sunt compatibile cu specificatiile NVMe, pentru a folosi eficient magistrala de date PCIe si pentru a optimiza atat configurarile hardware, cat si cele software, profitand la maximum de tehnologia NVMe SSD. SSD-urile folosesc tehnologia Samsung Dynamic Thermal Guard pentru a gestiona performanta in timpul fluxului mare de date.

 

"De peste 30 de ani, Samsung continua sa depaseasca limitele pentru a oferi cele mai bune si inovatoare solutii de memorii pentru utilizatori", a declarat Un-Soo Kim (Vicepresedinte Senior Branded Product Marketing, Memory Business in cadrul Samsung Electronics). "Tehnologia noastra V-NAND pentru produsele bazate pe NVMe reprezinta cea mai noua imbunatatire in era NVMe."

 

Modele 960 PRO si 960 EVO redefinesc performanta computerelor personale, datorita noului controller care imbunatateste performanta SSD-urilor. Modelul 960 PRO ofera viteze de citire si scriere secventiale de 3.500 MB/s respectiv 2.100 MB/s si niveluri IOPS de citire si scriere de pana la 440,000, respectiv 360,000.1.

SSD-ul 960 PRO este cel mai rapid model M.2 NVMe in momentul actual, fiind disponibil in varianta cu capacitate de 2TB, cea mai mare capacitate de stocare a modelelor M.2 NVMe pentru ultizatorii finali, precum si in alte versiuni cu capacitate de 512GB si 1TB. 2 Densitatea modelului 960 PRO a fost posibila datorita tehnologiei Samsung V-NAND si a design-ului unic al acestuia.

Pe masura ce cerintele utilizatorilor continua sa creasca, capacitatea modelului 960 PRO vine in intampinarea acestora, premitand atat pastrarea datelor personale, cat si ale celor de business. Modelul 960 PRO este rezistent, avand o garantie de cinci ani sau pana la 1,2 petabytes scrisi (PBW), pentru modelul cu capacitate de 2TB.

 

"Am pasit in era NVMe anul trecut, odata cu lansarea SSD-ului 950 PRO. Acum, cu modelele NVMe 960 PRO si 960 EVO, Samsung inoveaza in tehnologia SSD-urilor multi-terabyte, oferindu-le utilizatorilor capacitati de stocare si viteze mai mari ca pana acum pe o unitate NVMe PCIe, pentru a creea noi posibilitati pentru utilizatori," a adaugat Kim.

 

Modelul 960 EVO este disponibil in versiunile de 250GB, 500GB si 1TB capacitate de stocare3 si le ofera utilizatorilor performanta de ultima generatie. Tehnologia Samsung Intelligent TurboWrite debuteaza pe modelul 960 EVO si accelereaza viteza de citire si scriere secventiala, atingand valori de pana la 3.200 MB/s, respectiv 1.900 MB/s.4,5 Viteza de citire aleatorie a SSD-ului 960 EVO ajunge pana la 380.000 IOPS, iar viteza aleatorie de scriere pana la 360.000 IOPS.6 Modelul 960 EVO are o garantie de trei ani sau pana la 400 TB scrisi (TBW), pentru modelul cu capacitate de stocare de 1TB.
In plus, fata de inovatiile la nivel de hardware, noile SSD-uri 960 introduc si o versiune imbunatatita a software-ului Magician, cu o noua interfata, prin intermediul careia utilizatorii pot controla diferite setari, printre care si actualizari de firmware.

SSD-urile 960 PRO si 960 EVO vor fi disponibile la nivel global incepand cu luna octombrie 2016. 

 

1, 4, 6 Performanta secventiala masurata pe baza CrystalDiskMark 5.0.2/IOmeter 1.1.0 si performanta random masurata pe baza IOmeter 1.1.0.Performance, pot varia in functie de versiunea firmware a SSD-ului, sistem hardware si configurari. Configuratii de test: Intel® Core i7-6700K [email protected] GHz, DDR4 1700MHz 16GB, OS-Window 10 Pro x64, Chipset-ASROCK Z170 EXTREME 7.

2, 3 1GB=1,000,000,000 bytes by IDEMA. O parte a capacitatii poate fi folosita pentru fisiere de sistem si gestionarea acestora, capacitatea putand fi diferita de inscriptia de pe eticheta.

5 Masuratorile performantei de scriere secventiala sunt bazate pe tehnologia Intelligent TurboWrite. Performantele de scriere secventiala dupa tehnologia Intelligent TurboWrite sunt 300 MB/s(250GB), 600 MB/s(500GB) si 1200 MB/s(1TB).

7 Garantia Samsung nu acopera costurile legate de revizie / asamblare si recuperare de date in cazul reparatiilor sau al inlocuirii.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Branduri

Subiecte

Sectiune



Branded


Related