Karpatia Horse Show 2016: opt mii de spectatori s-au bucurat de ineditul unui show ecvestru de anvergură internațională

Karpatia Horse Show 2016: opt mii de spectatori s-au bucurat de ineditul unui show ecvestru de anvergură internațională

Cea de-a III-a ediție a concursului hipic internațional Karpatia Horse Show a îmbinat adrenalina cu eleganța, atât la nivel competițional, cât și al activităților de entertainment. Desfășurat pe Domeniul Cantacuzino din Florești, Prahova, în prezența a peste 8000 de spectatori, evenimentul a găzduit un spectacol hipic de excepție: Concurs Complet Internațional la categoriile trei stele, două stele și o stea,  completat de Concursul Național de Atelaje cu doi cai și patru cai.

În premieră pentru spectatorii din România, această ediție a reușit să cuprindă activități complementare variate, într-un format care, în țări cu tradiție, încântă sute de mii de spectatori la fiecare competiție.

Concursul Complet Internațional, categoria trei stele a fost câștigat de Mattia Luciani (27 de ani, Gruppo Sportivo Carabinieri) din Italia cu calul Leopold, care a reușit să adune cele mai puține puncte de penalizare la probele obligatorii de dresaj, sărituri peste obstascole și cross country. Cele mai multe medalii le-a obținut reprezentanta Austriei, Karin Khodam-Hazrati cu caii Vienna și Oklahoma.

România a obținut medalii la categoriile o stea, novici și prenovici prin Călin Nemeș, Sandra Takacs și Adrian Gherghina. Ca în fiecare an, proba de cross-country i-a pus cel mai mult la încercare pe călăreți și cai prin obstacole fixe, amplasate în natură, pe teren variat. Cel mai spectaculos obstacol a fost cel amenajat în fântâna Palatului Micul Trianon a Domeniului Cantacuzino.

Karpatia Horse Show a găzduit și un Concurs Național de Atelaje cu doi și patru cai care s-a desfășurat pe un traseu marcat cu conuri, așezate la o distanță exactă. Cîștigători au fost Fitero Petre (doi cai) și Bartha Eduard (patru cai), acesta din urmă participant și laureat al campionatelor mondiale de atelaje.

Ambele competiții au fost organizate cu sprijinul Federației Ecvestre Internaționale și Federației Ecvestre Române.

Anul acesta, Karpatia Horse Show s-a adresat nu numai iubitorilor de cai şi pasionaţilor de echitaţie, ci și celor care și-au dorit să petreacă un weekend deosebit în aer liber cu familia pe  domeniul nobiliar Cantacuzino Florești, domeniu administrat de Fundația Cantacuzino. Au avut loc parade de ogari și mașini retro, plimbări cu trăsura și biciclete, test drive-uri auto, tururi ghidate în parcul domeniului, prelegeri despre echitație și evoluția grădinilor-parcuri, precum și o primă petrecere "apres horse show" cu accente jazz-funk. 

Au fost amenajate zone ale frumuseții unde doamnele și-au putut achiziționa pălării sau haine pictate, obiecte din piele sau bijuterii handmade, iar cele mai elegante apariții au fost premiate. Pentru binemeritate momente de relaxare a fost creată o zona de experiențe tactile și masaj, spații de destindere cu carpete handmade sau perne supradimensionate.

Anul acesta, zona special dedicată activităților pentru copii a fost extinsă semnificativ. Cei mici au luat parte  la ateliere creative de pictură, olărit și manufacturare de obiecte hand-made, s-au dat cu tiroliana, s-au cățărat în copaci, au călărit și-au făcut tatuaje cu henna, au tras cu arcul și multe altele. Peste 800 de copii din numeroase școli din București, Ploiești și Valea Prahovei au fost prezenți pe domeniu vineri, 30 septembrie, prin variate tipuri de programe organizate cu sprijinul Fundației Domeniului Cantacuzino. 

În premieră în România a avut loc și un moment inedit de long-board off-road tras de un cal frizian! Iar cei care nu au putut să călărească au experimentat săriturile peste obstacole din proba cross-country, prin intermediul realității virtuale.

 

Câștigători Concurs Complet Internațional

CCI 3 stele
Mattia Luciani (Italia), cu calul Leopold - 57, 21 puncte
Szabo Orsolya (Ungaria), cu calul Zizi St John - 57, 71 puncte
Roberta Fox (Marea Britanie), cu calul Fleet Street - 82,29 puncte

CCI 2 stele
Karin Khoddam-Hazrati (Austria), cu calul Flashlight - 87,60 puncte
Dalakov Mitko (Bulgaria), cu calul Solaris - 97,79 puncte

CCI 1 stea
Karin Khoddam-Hazrati (Austria), cu calul Vienna - 77, 50,73 puncte
Karin Khoddam-Hazrati (Austria), cu calul Oklahoma - 2, 54,12 puncte
Takacs Sandra (România), cu calul Olimpia -  69,69 puncte

Prenovici
Szabo Orsolya (Ungaria), cu calul  Quetra St John’s - 48,85 puncte
Adrian Gherghina (România), cu calul Jeronimo - 53,88 puncte
Călin Nemeș (România), cu calul Quirro T - 56,25 puncte

Novici
Călin Nemeș (România) cu calul Vivian, 52,5 puncte
Sandra Tacacks (România) cu calul Smucig, 62,89 puncte
Dalakov Ivelin (Bulgaria) cu calul Pasians, 70.34 puncte

Câștigători atelaje
Fitero Petre (atelaje cu doi cai)
Bartha Edward (atelaje cu  patru cai)

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Subiecte

SectiuneBranded


Related