Samsung dezvaluie trendurile pentru anul 2017

Samsung dezvaluie trendurile pentru anul 2017

Samsung Electronics prezinta zece trenduri care vor influenta felul in care vom trai anul viitor, dar care pot avea impact si dincolo de 2017. 

Dezvoltate impreuna cu Samsung Design Europe si Foresight Factory, aceste trenduri se suprapun pe un spectru larg de evolutii culturale, sociale si tehnologice care vor defini modul in care vom trai, cumpara si munci anul urmator.

Camille Hammerer (Head of Samsung Design Europe Trends) a declarat: "Viziunea Samsung este aceea de a oferi posibilitati incredibile pentru oricine. Vedem un viitor in care vom progresa dincolo de limitele noastre naturale, in care vom putea face ceea ce odata ni s-a spus ca este imposibil. Trecem de la perioada in care ne temeam, la competitia noilor tehnologii, pentru a ajunge in era tehnologiei avansate cu implicatie emotionala. Produsele ce dispun de inteligenta artificiala devin antrenori de viata. Exploram moduri de a evada sau de amplifica realitatea si interactiuni mai profunde, prin sisteme de operare personale care ofera oamenilor puterea necesara pentru a merge dincolo de limitele lor naturale, pentru a deveni supraoameni."

 

Trendurile sunt:

  • Numarul 1: Minimalismul si simplitatea: Vom ceda impulsului si vom inlocui dezordinea cu calitatea. Ne vom indragosti de lucrurile elegante si minimaliste, cu performante ridicate, dar cu un design simplu.
  • Numarul 2: Societatea fara varsta: Generatia Baby Boomers accepta potentialul tehnologic, in loc sa il excluda. Fiind conectati, invatand, creand, lucrand mai indelungat si fiind mai constienti cu ajutorul tehnologiei, putem sfida ipotezele imbatranirii.
  • Numarul 3: Inteligenta artificiala (AI) si antrenorii inteligenti: Robotii invata nu numai din limbajul nostru, dar si de la noi, ajungand in cele din urma sa fie antrenori inteligenti pe baza a ceea ce au inteles din comportamentul nostru.
  • Numarul 4: Amplificarea trairilor: Pe masura ce activitatile noastre intra tot mai mult in rutina, folosim tehnologia pentru evadare si amplificarea trairilor. Experientele de „mixed reality”, ce imbina realitatea virtuala si realitatea augmentata, ne vor ajuta sa percepem mai intens divertismentul, calatoriile sau sportul.
  • Numarul 5: Cautatorii de povesti: Tendinta de dezvoltare personala este amplificata in conditiile in care multi dintre noi folosim tehnologia pentru a valorifica fiecare minunt al vietii noastre.
  • Numarul 6: Urmatoarea generatie de dispozitive portabile: Vom migra de la accesorii de monitorizare portabile, la senzori care pot detecta starea de spirit sau conditia fizica si care sporesc performanta si ritmul de invatare. Pastilele digitale sau dispozitivele ingerabile, care suna a fictiune, intra pe piata.
  • Numarul 7: Familia retea: Vom vedea cresterea familiilor conectate la retea, folosind tehnologia pentru invingerea provocarilor emotionale, financiare, chiar si fizice.
  • Numarul 8: Experientele multisenzoriale: Gustul, mirosul si simtul tactil se imbina cu stimulii vizuali pentru a crea o experienta multisenzoriala.
  • Numarul 9: Nanotehnologia in televizorul nostru: Nanotehnologia, in special particulele Quantum Dot, va fi urmatorul nostru superstar pe segmentul televizoarelor. Ne asteptam ca aceasta sa genereze o revolutie in generatia urmatoare de tehnologie, in materie de televizoare, dar si de sanatate.
  • Numarul 10: Tehnologia tacuta pentru purificarea mintii: In ziua de astazi, ne verificam telefoanele in medie de 80 de ori pe zi, dar aceeasi tehnologie ne va ajuta in curand sa scapam de acest act. Nu trebuie sa ne deconectam deoarece tehnologia tacuta, precum cea Gear IconX, ofera finalitatea produsului conectat, insa totodata deconectat.
Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related