Samsung prezinta o serie de proiecte C-Lab dedicate copiilor si ingrijirii pielii, la CES 2017

Samsung prezinta o serie de proiecte C-Lab dedicate copiilor si ingrijirii pielii, la CES 2017

Samsung Electronics a anuntat ca, in urma succesului inregistrat la evenimentul de anul trecut, va prezenta inca trei proiecte dezvoltate de Creative Lab (C-Lab) pe parcursul CES 2017, la Eureka Park.

Lansat in decembrie 2012, C-Lab este un program dedicat startup-urilor, care incurajeaza cultura corporatista creativa si dezvolta idei inovatoare ale angajatilor Samsung. Programul sustine dezvoltarea ideilor de afaceri din orice domeniu de business.

Proiectele care vor fi prezentate la CES 2017 sunt Tag+, un dispozitiv electronic care adauga functionalitati suplimentare la jucariile pentru copii, S-Skin, o solutie de ingrijire si analiza a pielii, care poate fi folosita acasa, si Lumini, un echipament portabil care verifica stratul interior al pielii cu scopul de a identifica si preveni diferite probleme care pot aparea la nivelul tesutului pielii.

 

Tag+

Tag+ este un dispozitiv cu buton, pe care copiii il pot folosi cu usurinta. Acesta este un camarad digital, care se conecteaza la jucarii si la o aplicatie pentru telefon prin Bluetooth LE si prezinta interactiuni intuitive. In functie de actiunile copilului – click, apasare lunga, agitare sau lovirea tag-ului inteligent, aplicatia companion raspunde in mod corespunzator, deschizand noi posibilitati de distractie pentru copii. Cu Tag+, copiii pot avea experiente multiple cu o jucarie, fara sa isi piarda interesul fata de aceasta.

 

S-Skin

S-Skin este o solutie de ingrijire a pielii dedicata consumatorului final, care economiseste atat timp, cat si bani, oferind, totodata, o ingrijire dermatologica profesionista. Aceasta este formata dintr-un plasture cu un ac foarte mic si un dispozitiv portabil care analizeaza si ofera ingrijire pielii. Acul de mici dimensiuni poate penetra in profunzime tesutul pielii, pentru a oferi acesteia ingrediente eficiente si pentru a creste absorbtia acestora in piele. Totodata, echipamentul poate masura nivelul de hidratare al pielii, de roseata si melanina, pentru a putea furniza un tratament corespunzator, pe baza de lumina LED. Starea in care se afla pielea este salvata in aplicatia care insoteste solutia, pentru a putea urmari evolutia acesteia de-a lungul timpului. 

 

Lumini

Lumini este, la randul sau, un echipament portabil care identifica probleme ale pielii chiar inainte ca acestea sa apara. Dupa ce realizezi o fotografie a fetei cu Lumini, dispozitivul analizeaza informatia transmisa prin intermediul fotografiei cu propriul sau algoritm si trimite datele colectate catre aplicatia de mobil. Dispozitivul identifica probleme care pot aparea pe sub piele, cum sunt cosurile, pistruii, porii mariti, ridurile, roseata sau sebumul. De asemenea, pe baza analizei realizate, Lumini recomanda produse cosmetice care pot fi utilizate si poate oferi un consult de la distanta cu un dermatolog sau un specialist in ingrijirea pielii. 

 

Inca de la inceputul acestui an, Samsung a prezentat idei din cadrul C-Lab din diverse zone, la evenimente internationale. Ideile angajatilor sunt aratate la aceste targuri, iar valoarea de business a fiecarui proiect este analizata in functie de reactia publicului. Acest lucru contribuie la imbunatatirea fiecarui proiect in parte.

Cinci proiecte suplimentare C-Lab care au fost dezvoltate cu succes vor fi expuse la CES 2017: MANGOSLAB, o imprimanta portabila care printeaza memo-uri de pe dispozitive inteligente direct pe post-it-uri, Jameasy, o solutie care ajuta utilizatorii sa exerseze cu un instrument muzical acustic printr-un senzor modular atasat instrumentului, MOPIC, o husa de smartphone care ajuta la vizualizarea de continut 3D, fara a fi nevoie de ochelari, Analogue Plus, un dispozitiv hands-free pentru palarii, si WELT, o curea moderna pentru cei din domeniul sanatatii. Prin CES 2017, aceste idei cauta oportunitati de business la nivel mondial.

In acelasi timp, performanta proiectelor C-Lab care s-au lansat cu succes, a atras atentia pietei globale. Imprimanta inteligenta Nemonic a celor de la MANGOSLAB si pantofii inteligenti IOFIT ai celor de la Salted Venture au fost premiate la Best of Innovation Awards la categoriile Accesorii pentru calculator si Tehnologii purtabile, in cadrul CES 2017. Totodata, WELT a lansat o curea de mici dimensiuni in colaborare cu divizia de C&T a Samsung, iar alte proiecte isi asteapta lansarea oficiala, in prima jumatate a anului 2017.

 “Idei din diverse domenii, de la moda, la frumusete sau copii, sunt dezvoltate avand la baza tehnologii inovatoare, drept pentru care vom continua sa cautam si alte idei, intr-un spectru mult mai larg,” a declarat Jaiil Lee, Vice President of Creativity & Innovation Center la Samsung Electronics.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Oameni

Sectiune



Branded


Related