Samsung anunta fonduri de 150 mil. $ disponibile pentru startup-urile care dezvolta produse din zona tehnologiilor emergente

Samsung anunta fonduri de 150 mil. $ disponibile pentru startup-urile care dezvolta produse din zona tehnologiilor emergente

Noile fonduri sustin eforturile Samsung de a construi, creste si scala software de ultima generatie si companii de servicii, la nivel global.

Samsung NEXT (cunoscut anterior sub numele Samsung Global Innovation Center) a anuntat lansarea Samsung NEXT Fund, un fond de investitii de tip venture capital de 150 de milioane de dolari, care are ca scop sa ofere mai mult suport la nivel global pentru startup-uri aflate la inceput de drum care au ca obiectiv principal inovarea in zona de servicii si software. Fondul permite Samsung sa dezvolte platforma sa globala pentru a da posibilitatea antreprenorilor sa acceseze finantare, resurse si un grad mare de expertiza in domeniu.

 

"Observam ca software-ul si serviciile devin o componenta importanta in AND-ul Samsung, iar startup-urile reprezinta cheia prin care dorim sa ne atingem obiectivele si viziunea", a spus David Eun (Presedinte si Fondator al Samsung NEXT). "Samsung continua sa incurajeze antreprenoriatul, in toate fazele sale, iar fondul de investitii format demonstreaza angajamentul nostru de a sustine startup-uri extraordinare, din toata lumea."

 

Fondul de investitii se va concentra pe finantarea startup-urilor, oferind, totodata, o atentie deosebita realitatii virtuale (VR), inteligentei artificiale (AI), tehnologiei IoT sau altor tehnologii noi.  Companiile care au primit deja finantate sunt: Converge Industries, Dashbot, Entry Point VR, Filament, Intezer, LiquidSky, Otto Radio, 2Sens, SafeDK si Virtru.

"Investitiile realizate de noi transfera puterea platformei Samsung catre startup-urile respective, contribuind la cresterea lor si, in final, la atingerea succesului lor", a declarat Brendon Kim (VP si Managing Director la Samsung NEXT Ventures). "Samsung NEXT Fund extinde acoperirea si capabilitatile noastre la nivel global oferind, in acelasi timp, acces la mai multe idei bune, la mai multe produse si talente."

 

In septembrie, Samsung NEXT si-a lansat cel mai nou birou, in Tel Aviv (Samsung NEXT Tel Aviv). Noul sediu este al cincilea, organizatia avand echipe, in momentul de fata, in Mountain View, New York, San Francisco si Coreea. Samsung NEXT va deschide noi birouri pe parcursului acestui an.

"Suntem foarte entuziasmati de parteneriatele pe care le avem cu diverse startup-uri si de faptul ca avem ocazia sa dezvoltam relatii importante cu acest mediu, la nivel global", a spus Emily Becher (Managing Director la Samsung NEXT Start si director de dezvoltare la nivel international al Samsung NEXT). "Beneficiem de experti locali pentru a castiga tractiune si a oferi posibilitatea de a creste la scara startup-urilor, acolo unde se afla ele."

 

Pentru a marca extinderea internationala Samsung NEXT si lansare Fondului de investitii, compania a initiat un effort major de rebrading ce include schimbarea numelui in „Samsung NEXT”, dar si lansarea unui nou logo si a unui nou website. Scopul acestui proces este simplificarea identitatii si clarificarea mesajului si a misiunii Sa,sung NEXT.

Anul acesta la CES, Samsung NEXT va prezenta in premiera cateva start-up-uri din portofoliu, companii care reusesc sa sparga barierele in materie de tehnologie si inovatie.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Branduri

Subiecte

SectiuneBranded


Related