Food Revolution Day 2017 | Școala de Nutriție și Stil de Viață Sănătos

Food Revolution Day 2017 | Școala de Nutriție și Stil de Viață Sănătos

Începând cu luna martie, ȋn cadrul zilelor “Școala Altfel” s-a lansat primul program de educaţie alimentară practică și ȋn şcolile de stat - "Școala de nutriție și stil de viață sănătos" - cu avizul MENS, program susţinut de Selgros Romania şi “Sănătatea începe din farfurie”, ȋn parteneriat cu Food Revolution Romania - campanie iniţiată la nivel global de Jamie Oliver.

Programul este dedicat copiilor între 6 și 12 ani din învăţământul preuniversitar, pentru a-i învăţa principii de bază pentru o alimentaţie sănătoasă, pentru a deprinde gustul legumelor și fructelor proaspete și a afla informaţii de bază despre provenienţa acestora, pentru a deprinde obiceiuri sănătoase de gătit acasă, ȋn familie şi a ȋnvăţa să-şi pregătească singuri micul dejun sau pacheţelul pentru şcoală.

“Prin lansarea campaniei Scoala de Nutriție și Stil de Viață Sănătos în şcolile de stat dorim să implicăm cca. 8.500 de copii şi părinţi, acasă și ȋn atelierele de gătit pe care le vom organiza ȋn urmatoarea perioadă. Cred cu tărie că educația multisenzorială, prin gusturi și arome, îi ajută pe părinți și copii să facă marea schimbare către o alimentație sănătoasă, către echilibru personal și armonie în familie., declară Raluca Vasile, antrenor de gusturi si arome, consultant aromaterapie, Ambasador și coordonator al evenimentului Food Revolution Romania, Campanie iniţiată la nivel global de Jamie Oliver.

În luna mai, ȋn România și ȋn întreaga lume se va sărbători Food Revolution Day.

În școli, acasă, ȋn familie sau cu prietenii, pe 19 mai se va sarbatori Food Revolution Day, ziua internationala alimentatiei sanatoase, proiect conceput de Jamie Oliver, care iși propune educarea zi de zi pentru o alimentaţie sănătoasă şi introducerea lecţiilor de educaţie alimentară şi gătit ca disciplină obligatorie ȋn toate şcolile de pe glob.

Food Revolution Day is everyday. Cook it, Share it, Live it.

Sâmbătă şi duminică, 20-21 mai, vă aşteptăm la Grădina Verona ȋncepând cu ora 11:00 pentru o conferinţă de presă cu tema #RăsfăţulResturilor, despre Risipa alimentară & JunkFood, tema globală a Food Revolution Day de anul acesta. De asemenea, ne vom distra gătind ȋmpreună - copii, părinţi, profesori, bloggeri, chef-i de renume şi voluntari Food Revolution din peste 10 orase.

Ȋmpreună, parinţi și copii, vom ȋnvăţa despre importanţa legumelor și fructelor ȋn alimentaţia zilnică și vom participa la ateliere de nutritie, gatit şi concursuri tematice susţinute de partenerii evenimentului.

#RasfatulResturilor #NoJunk și #NuRisipeiAlimentare sunt hashtagurile campaniei Food Revolution 2017.

Înscrierea la evenimentul Food Revolution Day Grădina Verona Cărtureşti este gratuita, ȋn limita locurilor disponibile, pentru copii de 6+ ani ȋnsoţiţi de părinţi. 

Proiectele sunt realizate cu susţinerea partenerului principal Selgros România și Sănătatea începe din farfurie, a partenerilor și a producătorilor locali precum Cărtureşti, Thermomix Romania, Food Saver, Napolact Bio, Sloop, Aqua Carpatica, Mama Pan, Les Saveurs d’ Yveline, Canah Green Living, Ambrozia, Topoloveni si Topoloveana, Fagurele cu miere, Butoiul cu inghetata, Ferma Ilinca, Ferma Nealcosa, Casa Gaciu-Mustar de Tecuci, Asociaţia Viitor Deschis, Asociaţia Română de Nutriţie și Dietetică (ARoND), Asociaţia Împreună pentru o viaţă mai bună, Asociaţia Bucătarilor si Cofetarilor Profesionisti - Top Hospitality și partenerilor media, cărora le mulțumim și pe acestă cale.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Subiecte

Sectiune

DictionarBranded


Related