Tuborg introduce o solutie inovatoare pentru dozele de bere: folia de protectie din aluminiu, reciclabila

Tuborg introduce o solutie inovatoare pentru dozele de bere: folia de protectie din aluminiu, reciclabila

Tuborg Romania, parte a United Romanian Breweries Bereprod (URBB), inoveaza piata de bere prin lansarea unui sistem unic de protectie a capacelor dozelor de bere impotriva factorilor externi: o folie de protectie din aluminiu (Alu-Foil) 100% reciclabila. Consumatorii pot savura astfel berea direct din doza, fara a fi preocupati de posibila existenta a unor bacterii pe capacele dozelor produse in Romania de catre URBB.

Solutia inovatoare, pentru care Tuborg Romania a investit peste 2 milioane de euro, se adreseaza intregului portofoliu de beri la doza produse in Romania: Carlsberg, Tuborg, Tuborg Non-Alcoolic, Holsten, SKOL si SKOL Nepasteurizat.

“Toate initiativele Tuborg Romania au la baza preocuparea noastra pentru calitate totala (“total quality”). Vrem sa ii oferim consumatorului roman cele mai bune produse si cea mai buna experienta de consum. Pe parcursul traseului de la linia de imbuteliere pana la consumator, folia de protectie din aluminiu protejeaza complet dozele de factorii externi. Am investit o pondere importanta din bugetul nostru de investitii pentru 2017 in Alu-Foil pentru acest scop si nu am dorit sa facem niciun compromis: tehnologia de ultima generatie si atentia acordata experientei consumului de bere cu siguranta le vor demonstra romanilor ca Tuborg Romania le permite sa se bucure cu incredere de calitatea produselor noastre,” a declarat Shachar Shaine, presedinte United Romanian Breweries Bereprod.

Detinand pozitia de lider pe segmentul de sticla nereturnabila, Tuborg Romania vine cu aceasta solutie pe segmentul de bere la doza, cele mai utilizate tipuri de ambalaje in segmentele premium si super premium. Folia de protectie din aluminiu adauga un cost suplimentar de productie, insa compania a decis sa nu creasca pretul produselor, oferind astfel plus-valoare consumatorilor.

Solutia are la baza un studiu demarat de URBB impreuna cu un laborator de analiza acreditat din Romania -  ICA Research and Development - la inceputul anului 2016, derulat la nivelul mai multor branduri de bere prezente pe piata locala. In urma studiului a rezultat ca peste 11% din dozele aflate pe piata sunt neigienice.

Pentru eliminarea acestui risc, URBB a instalat in fabrica Tuborg din Pantelimon, judetul Ilfov, un echipament de ultima generatie pentru aplicarea foliei de protectie Alu-Foil, in premiera pentru piata de bere din Romania.

Folia de protectie este aplicata etans prin caldura, in conditiile optime ale unui proces de productie si imbuteliere complet automatizat si fara a fi folosite substante chimice de lipire. Astfel, sigiliul de aluminiu ofera protectie totala impotriva bacteriilor, murdariei si prafului, fiind totodata reciclabil. Dozele pot fi depozitate in frigidere si plasate una peste alta in siguranta, folia de protectie din aluminiu fiind rezistenta termic.

Noile ambalaje vor fi disponibile incepand cu luna iunie in retail.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Subiecte

SectiuneBranded


Related