Petitie pentru "Ziua nationala a gastronomiei si vinurilor din Romania", in urma Congresului National de Gastronomie si Vin

Petitie pentru "Ziua nationala a gastronomiei si vinurilor din Romania", in urma Congresului National de Gastronomie si Vin

Primul Congres National de Gastronomie si Vin a avut loc pe 7 iunie 2017, la ARCUB, din centrul Istoric al Capitalei. Congresul este organizat de Vinul.ro, Rare Foods Services, GastroArt.ro, Concret PR cu sprijinul Selgros Romania.

Teme principale ale Congresului au fost:

  • ,,Avem sau nu avem o gastronomie romaneasca (origini, influente, prezent si viitor)”. Moderator Cosmin Dragomir – GastroArt.ro. Au luat parte la dezbatere: Gabriela Berechet, Simona Lazar, Cezar Munteanu si Nico Lontras.
  • ,,Cum ar trebui sa arate Identitatea Culinara a Romaniei”: Anda Becut, Florin Dumitrescu, Adrian Hadean, Radu Iliescu. Moderator Tiberiu Cazacioc - Slow Food Bucuresti-Valahia Gusturilor.
  • ,,Enoturismul - impuls pentru resuscitarea turimului culinar”: Cezar Ioan, publisher Vinul.ro si Catalin Paduraru, CEO International Wine Contest Bucharest, Roxana Ana, Marketing Manager, Crama Rotenberg.

In cadrul Congresului National de Gastronomie si Vin a fost dezbatut si ,,Manifestul pentru gastronomia si vinurile din Romania”. Acesta este un ghid scurt si concis de bune practici in domeniul HoReCa, care culmineaza cu o petitie ce vizeaza declararea unei ,,Zile nationale a gastronomiei si vinului din Romania”, care sa fie libera prin lege.

"Ma preocupa de mai multi ani, si am aratat public asta, faptul ca societatea noastra, desi mananca, nu se hraneste. Suntem intr-un punct critic, de inflexiune, in care trebuie sa spunem ca doar atat, nu ajunge. Hrana romanilor ca mostenire culturala face parte din patrimoniul imaterial.

Iar Manifestul de la finalul primei editii a Congresului da tonul acestui inceput. Va invitam alaturi de noi, pentru regasirea identitati culinare nationale. As incepe de la gurile Dunarii, cu scrumbia afumata viitor IGP, un unicat in Europa”, declara Tiberiu Cazacioc - Slow Food Bucuresti-Valahia Gusturilor.

Petitia poate fi semnata online. Motivul? ,,Aceasta poate constitui prilej permanent pentru reconectarea la una dintre cele mai importante surse ale identitatii noastre nationale si pentru promovarea economiei si turismului din tara noastra.” (initiatorii Congresului National de Gastronomie si Vin)

Spatiile adiacente salii de eveniment au fost condimentate de prezenta vinurilor de la Crama Histria, Domeniile Urlati, Domeniul Bogdan, Crama Oprisor, Serve, Domeniile Samburesti, de vinurile din portofoliul Selgros Romania, de mirosul de rasina si afumatura al produselor de la Vale Putna, de povestile dulcege ale produselor "Mica Ilinca", de trufele La Bottega Del Tartufo, de aromele Microgreens Romania, de iscusinta domnului Gica Bulgaru – bucatarul de la Ivan Pescar din Tulcea, care a oferit vizitatorilor scrumbie afumata, pregatita dupa reteta locala.

Sustinatori: Primaria Municipiului Bucuresti, IWCB ROMANIA, AQUA Carpatica, La Mama, Kuvings, Fotohoreca.ro, Document, Julius Meinl, DaShop,  Social City, Food and Wine, Rezervaunloc.ro, Crama Oprisor si Serve.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Subiecte

SectiuneBranded


Related