Fazele finale ale celei de-a cincea ediție a programului internațional Fotbal pentru Prietenie au început în Rusia

Fazele finale ale celei de-a cincea ediție a programului internațional Fotbal pentru Prietenie au început în Rusia

 Luni s-a dat startul fazelor finale ale celei de-a cincea editie a proiectului social internațional Fotbal pentru Prietenie, organizat de partenerul official FIFA și Cupa Mondială FIFA 2018, Gazprom PJSC.

Delegații din 64 de țări, reunind Europa, Asia, Africa, America de Sud și America de Nord, au sosit în Sankt Petersburg purtând slogane cu prietenie, pace și egalitate pentru a-și demonstra devotamentul față de valorile cheie ale proiectului prin împărtășirea experiențelor personale, devenind astfel un exemplu pentru întreaga lume.

„Sunt foarte încântată de acest proiect si sper ca cei mici să profite cât mai mult de oportunitățile care li se oferă. Consider că astfel de experiențe sunt foarte importante pentru promovarea valorilor morale și culturale, iar un sport atât de popular ca fotbalul este o modalitate pefectă pentru a-i face pe copii conștienți de aceste valori. Familiarizarea acestora cu astfel de evenimente multiculturale este un pas înainte pentru promovarea la nivel mondial a unor valori esențiale precum pacea și prietenia.” – Diana Pirciu (CSR Manager Federația Română de Fotbal)

„Îmi place foarte mult fotbalul și mă bucur că sunt aici împreună cu alți copii din toată lumea. Pot să îmi fac prieteni din alte țări și sunt un mic reporter în fiecare zi, chiar de pe teren. Vreau ca acest proiect să dureze cât mai mult, dar abia aștept să le povestesc prietenilor mei despre tot ce am făcut aici.” – Rareș Dumitrache (tânărul jurnalist din delegația României)

„Am cunoscut deja mulți copii cu care pot să vorbesc o mulțime de lucruri despre fotbal și cred că mă potrivesc foarte bine în echipa în care joc. Deși venim din țări diferite, avem o pasiune în comun și asta se simte cel mai bine atunci când jucăm. Cred că e important să te înțelegi bine de la început cu coechipierii și mă bucur că aici s-a întâmplat asta din prima zi.” – Alex Popa (tânărul fotbalist din delegația României)

Tinerii fotbaliști, ambasadori ai valorilor proiectului, sunt uniți în opt echipe internaționale, Echipele Prieteniei, iar pe terenurile de fotbal dovedesc că prietenia este posibilă în ciuda culorii, rasei, religiei și dizabilităților fizice. Tinerii jurnaliști lucrează la Centrul Internațional de Presă pentru Copii și, împreună cu reprezentanții media transmit știri în direct de pe terenul din Sankt Petersburg pe canalele TV sș Radio ale proiectului, realizează materiale pentru site și rețelele sociale, redactează un cotidian și pregătesc materiale pentru cele mai prestigioase publicații de sport ale lumii.

România este reprezentată anul acesta de tânărul fotbalist Alex Popa, în echipa Verde a Prieteniei și de micul jurnalist Rareș Dumitrache, pasionat de fotbal și de scris, pregătit întotdeauna să comenteze reușitele fotbaliștilor.

Delegațiile internaționale ale tinerilor participanți în Sankt Petersburg sunt însoțite de reprezentanți ale țărilor participante, inclusiv oficiali ai federațiilor de fotbal și asociații, programe sociale internationale, jurnaliști, dar și părinți, profesori și antrenori.

Tinerii sportivi vor urma taberele de antrenament în tabăra sportivă a prieteniei unde, pe lângă jocul în echipă și alegerea unor tactici de succes, aceștia vor vorbi cu fotbaliști faimoși, li se vor transmite valorile proiectului în cadrul unui workshop special și vor participa la termbuilding-uri. În plus, o școală ale celor 9 valori va fi deschisă pentru participanți. Respectând tradiția, participanții la proiectul FOTBAL PENTRU PRIETENIE din cele patru ediții anterioare vor antrena toate cele 8 Echipe ale Prieteniei.

Pentru prima dată, anul acesta va avea loc și Campionatul de Fotbal pentru Prietenie, în data de 1 iulie. Tinerii fotbaliști de la cea de-a cincea ediție a proiectului, se vor întâlni pe stadion pentru a demonstra pasiunea lor pentru fotbal, angajamentul față de cele 9 valori și dorința de a câștiga.

Nu în ultimul rând, pe 2 iulie, toți participanții proiectului FOTBAL PENTRU PRIETENIE, adulți și copii, împreună cu jucători faimoși de fotbal, artiști, reprezentanți media internaționali și politicieni din diferite țări vor discuta cele mai importante aspecte de promovare a valorilor proiectului în cadrul celui de-al cincilea Forum Internațional FOTBAL PENTRU PRIETENIE.

În mod tradițional, ediția de anul acesta se va încheia cu un meci de fotbal. Pe 2 iulie, participanții vor avea ocazia să vadă finala Cupei Confederațiilor pe o arenă de 70,000 de locuri, în Sankt Petersburg.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Pozitii

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related