Daimler demarează producția FUSO eCanter - primul autocamion ușor complet electric produs în serie mică, în Europa

Daimler demarează producția FUSO eCanter - primul autocamion ușor complet electric produs în serie mică, în Europa

 

Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation (MFTBC) a anunțat, pe 28 iulie, startul producției în serie mică a primului autocamion ușor complet electric din lume – Fuso eCanter. Fuso este o companie aflată în portofoliul Daimler Trucks Asia. Evenimentul de deschidere s-a desfășurat în cadrul uzinei Tramagal (Portugalia), unde vor fi produse toate modelele eCanter destinate piețelor europene și americane, alături de versiunile cu trenuri de rulare convenționale ale autocamionului Fuso Canter.

De la stânga la dreapta: Sven Gräble, Head of Operations Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation; Maria do Céu Oliveira Antunes Albuquerque, Primarul Abrantes; Marc Llistosella, Președinte și CEO al Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation; Hiroshi Azuma, Ambasadorul Japoniei în Portugalia; Manuel Caldeira Cabral, Ministrul Economiei în Portugalia; Marcelo Rebelo de Sousa, Președintele Portugaliei; Jorge Rosa, Managerul uzinei Tramagal; Ana Teresa Lehmann, secretar de stat în Ministerul Industriei; Duarte Cordeiro, Vice-primar, Lisabona; Oliver Klug, Head of Life Cycle Management Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation 

 

La evenimentul de lansare au fost prezenți inclusiv președintele Portugaliei, Marcelo Rebelo de Sousa, şi mai mulți reprezentanți ai autorităţilor. Guvernul portughez a sprijinit dezvoltarea eCanter încă din prima parte a anului 2010.

Marc Llistosella, Președinte și CEO al Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation și Head of Daimler Trucks Asia, a declarat în cadrul evenimentului:

“Odată cu startul producției eCanter, Daimler devine prima companie auto din lume care produce în serie un autocamion complet electric. Prin această lansare, venim în întâmpinarea cererii crescute de autocamioane cu emisii 0 la nivelul mega-orașelor. Am înregistrat deja primele comenzi și, în cursul lunii noiembrie, vom marca lansarea globală a acestui autocamion într-unul dintre cele mai emblematice mega-orașe din lume – New York. Uzina noastră din Portugalia nu doar că produce aceste autocamioane pentru Europa și Statele Unite ale Americii; ne bucurăm, de asemenea, de o colaborare strânsă cu autoritățile din Portugalia și Lisabona, care testează autocamioanele noastre încă din 2014.”

 

De la stânga la dreapta: Marc Llistosella, Președinte și CEO al Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation; Marcelo Rebelo de Sousa, Președintele Portugaliei; Jorge Rosa, Managerul uzinei Tramagal

 

Informaţiile primite de la autorităţi şi clienţii-pilot care vor primi în perioada următoare primele modele eCanter, precum şi experienţele lor practice vor contribui la extinderea, în viitor, a producţiei la scară largă.

Fuso eCanter este produs pe aceeași linie cu autocamionul ușor Canter cu motorizare convențională; doar componentele specifice trenului de rulare electric vor fi instalate în segmente dedicate ale liniei de producție. Autovehiculele produse momentan în serie mică în uzina Tramagal din Portugalia, vor fi livrate clienților europeni și americani în decursul lunii următoare.

Fuso eCanter contribuie la reducerea problemelor de poluare și de zgomot în ecosistemele urbane. Pe lângă aspectele ecologice, autocamionul ușor complet electric este, de asemenea, eficient din punct de vedere costuri, asigurându-le utilizatorilor economii considerabile. În comparație cu un autocamion cu motorizare tradițională diesel, Fuso eCanter permite economii la nivelul costurilor de operare în valoare reală de până la 1.000 euro pentru fiecare 10.000 kilometri parcurși.

Autocamionul ușor Fuso eCanter are o autonomie de 100 kilometri și o capacitate de încărcare de 2 până la 3 tone – în funcție de caroserie și modul de utilizare. Trenul de rulare electric al autocamionului conține 6 acumulatori litiu-ion de înaltă tensiune, producând 420 V și 13,8 kWh fiecare, furnizați de Accumotive - subsidiara Daimler din Kamenz, Germania.

Uzina din Tramagal are o suprafață de 160.000mp. Peste 400 de angajați produc modelele Fuso Canter pentru circa 30 țări din Europa, alături de Israel, Maroc și Turcia. Aproximativ 95% dintre vehiculele produse în Tramagal sunt destinate exportului.

De asemenea, începând cu anul 2012, angajații de la uzina Tramagal produc versiunea hibrid a Canter - Fuso Canter Eco Hybrid.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Branduri

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related