ALKA Group investește peste 11,5 milioane euro în construcția unei noi fabrici în Ploiești

ALKA Group investește peste 11,5 milioane euro în construcția unei noi fabrici în Ploiești

ALKA Group, unul din principalii jucători din regiune în industria FMCG, investește peste 11,5 milioane euro în construirea unei noi capacități de producție pentru biscuiți și snacks-uri sărate, localizată în Ploiești. Investiția va fi una de tip lanț integrat, respectiv de la preluarea materiei prime principale până  la desfacerea directă către consumatori.

 

„Încercăm în mod constant să oferim clienților noștri ceea ce își doresc, iar cercetările noastre ne-au arătat că produsele Alka de tip snacks-uri sărate și biscuiți sunt cele mai îndrăgite. Astfel, am decis deschiderea unei noi capacitați de producție, adițională celei pe care o deținem deja în București. Un proiect ambițios pentru care am primit deja votul de încredere prin obținerea unui grant nerambusabil în valoare de 2,4 milioane euro. Fabrica de la Ploiești este modul prin care le mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi în cei peste 20 de ani de prezență pe piața locală și o promisiune pentru următorii 20 de ani”, a declarat Ady Hirsch, CEO ALKA Group.

 

Noua unitate de producție va fi amplasată în incinta Parcului Industrial Ploiești și se va desfășura pe o suprafața totală de peste 10,000 mp. Ansamblul fabricii va cuprinde o hală de producție, depozit de materii prime, corp administrativ, local tehnic, dar și un magazin de desfacere cu terasă. Peste 25% din întregul amplasament va fi ocupat de spații verzi.

Din cei 11,5 milioane euro, la cât se ridică întreaga investiție, peste 3,5 milioane euro provin din cofinanțare privată, iar aproximativ 2,4 milioane euro reprezintă ajutor public nerambursabil. În primă fază, noua facilitate de producție va crea aproximativ 100 de locuri noi de muncă.

În 2016, grupul ALKA a înregistrat o cifră de afaceri de 155 milioane lei și are în prezent peste 600 de angajați, având poziție în top 3 jucători în multe dintre segmentele în care activează. Grupul Alka a fost înființat în 1994 ca investiție de tip greenfield. Alka era atunci prima companie în România producătoare și distribuitoare de cafea măcinată ambalată, vidată și în pliculețe. De atunci, Alka a investit zeci de milioane euro în tehnologie și în dezvoltarea afacerilor.

În prezent, afacerile Alka Group acoperă multe categorii, cu prezență pe întreg teritoriul României cât și în afara acestuia. Portofoliul companiei este format din: Prăjituri dulci (Prăjitura casei), Biscuiți dulci (Biscuiții casei), Napolitane (Alfers), Snacks-uri sărate (Toortitzi, Covrigeii casei), Cafea (Gold Mocca si Stretto). De asemenea, compania este importator și distribuitor al produselor Perfetti Van Melle, pentru brandurile Chupa Chups și Mentos. Prin activitatea sa, Alka colaborează direct și indirect cu zeci de mii de parteneri din toată țara.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Oameni

Pozitii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related