Nouă sucursală în România: Societatea de asigurări de credit comercial Atradius continuă să își extindă prezența la nivel internațional

Nouă sucursală în România: Societatea de asigurări de credit comercial Atradius continuă să își extindă prezența la nivel internațional

Prin inaugurarea sucursalei sale din România, societatea de asigurări de credit comercial Atradius continuă să își extindă prezența la nivel internațional. Având sediul in clădirea SkyTower, amplasată în nordul Capitalei, Atradius România oferă servicii de asigurare de credit comercial clienților şi partenerilor săi de afaceri din toată țara. La nivel mondial, Atradius ocupă locul al doilea în topul societăților care oferă acest tip de asigurare, protejând companiile împotriva pierderilor ce decurg din neplata datoriilor comerciale.

"În prezent, România este una dintre cele mai interesante piețe în curs de dezvoltare din Europa și oferă un potențial ridicat”, explică Andreas Tesch, Chief Market Officer în cadrul Atradius. „În acest context, consolidarea prezenței noastre pe această piață reprezintă un pas consecvent în cadrul strategiei noastre de expansiune globală".

 

În ultimii ani, produsul intern brut al României a înregistrat anual o rată de creștere cuprinsă între 4 și 4,8 procente. În acest context, economia statului cu 20 de milioane de locuitori înregistrează un ritm de creștere mult mai ridicat decât media înregistrată în Uniunea Europeană. În prezent, piața asigurărilor de credit din România corespunde unui volum de aproximativ 24 milioane euro, iar ultima rată medie de creștere a fost de 10 procente per an.

 

Nivel înalt de expertiză în domeniul asigurărilor de credit comercial

"Dorim să le oferim clienților noștri cele mai bune servicii și cel mai înalt grad de expertiză în cele mai importante piețe", afirmă dr. Thomas Langen (Senior Regional Director pentru Germania, Europa Centrală și de Est în cadrul societății Atradius).
"Prin inaugurarea noii noastre sucursale, nu ne rezumăm doar la consolidarea poziției noastre în raport cu companiile românești, ci dispunem și de posibilitatea de a oferi în condiții optimizate, asistență clienților noștri internaționali, în cadrul procesului de expansiune pe această piață".

 

Atradius oferă servicii clienților și partenerilor săi de afaceri dintr-un birou amplasat la etajul 34 din Sky Tower, în sectorul 1 din București. Datorită apropierii sale față de Calea Floreasca și de strada Barbu Văcărescu – două dintre cele mai importante artere rutiere din București – precum și prin conexiunea optimă la mijloacele de transport în comun, sucursala este ușor accesibilă.

De asemenea, biroul, amplasat într-o clădire modernă, durabilă, oferă condiții de muncă ideale pentru angajaţi. Atradius își va desfășura activitatea la nivel local prin intermediul unei echipe de vânzări și servicii dedicate clienților, cu o bogată experiență acumulată în domeniul asigurărilor de credite, responsabilă de comunicarea cu clienții și asistarea acestora, precum și al unei echipe de analiză a riscurilor, care va evalua riscul de neplată al clienților debitori.

 

Strategie de expansiune internațională

Noua prezență din România constituie o parte integrantă a strategiei de expansiune la nivel mondial promovată de Atradius, prin care compania asigură servicii optime și un grad înalt de expertiză la nivel local pentru clienții săi naționali și internaționali. Simultan cu sucursala sa din București, societatea de asigurări de credit comercial a inaugurat, la Sofia, şi prima sa sucursală din Bulgaria.

În anul 2016, Atradius și-a extins raza de acțiune în Asia, cu un nou birou în Coreea de Sud. Prin achiziționarea unei cote de 25 de procente din participațiile deținute la Credit Guarantee Insurance Corporation of Africa Ltd (CGIC), o societate cu profil de lider în domeniul asigurărilor de credit comercial în Africa, Atradius a continuat să își extindă prezența în Africa de Sud și în alte țări din regiune.

Prin preluarea unei cote de 100 de procente din societatea Graydon, principala societate specializată în furnizarea de informații de bonitate din Olanda, Belgia și Marea Britanie, precum și a unei cote de 80 de procente din participațiile deținute la societatea portugheză specializată în furnizarea de informații de bonitate, Ignios, Atradius și-a consolidat în continuare activitatea. În mod suplimentar, Atradius Collections (recuperări creanțe) este reprezentată din 2016 și în India și China.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Subiecte

SectiuneBranded


Related