Ratingul de viabilitate al Garanti Bank a fost îmbunătățit de către Fitch

Ratingul de viabilitate al Garanti Bank a fost îmbunătățit de către Fitch

Agenția de evaluare financiară Fitch Ratings a îmbunătățit Ratingul de Viabilitate al Garanti Bank România la ”bb-” și a confirmat Ratingul pentru Datorii pe Termen Lung la ‘BBB-’ (cu Perspectivă Stabilă).

Evoluția Ratingului de Viabilitate al băncii reflectă o îmbunătățire generală a profilului de risc al Garanti Bank, pe fondul reducerii nivelului creditelor neperformante în bilanţ, bunei capitalizări și optimizării măsurilor de prevenire a riscului, ca parte a alinierii la procesele și apetitul pentru risc al acționarului BBVA (Banco Bilbao Vizcaya Argentaria).

“Avem un angajament pe termen lung pe piața locală, iar strategia noastră este să continuăm să ne dezvoltăm produsele și serviciile și să fim un partener financiar de încredere pentru clienții noștri, pe toate liniile de afaceri. Ȋmbunătăţirea Ratingului de Viabilitate și confirmarea Ratingului pentru Datorii pe Termen Lung reiterează deopotrivă planurile pe care le avem pe termen lung în România”, a declarat Ufuk Tandoğan, CEO Garanti Bank Romania.

Decizia Fitch se bazează pe îmbunătățirea calității activelor băncii, lucru reflectat atât de scăderea ratei creditelor neperformante, care actualmente este sub media pieței, cât și de soliditatea solvabilității, care este considerabil peste limita reglementată la nivel de sistem.

Totodată, Fitch a accentuat în decizia sa îmbunătățirea profilului de finanţare a băncii și majorarea volumului de depozite ale clienților.

Garanti Bank România face parte din Grupul financiar-bancar Garanti România, care reunește și Garanti Leasing (marca sub care funcţionează compania Motoractive IFN SA) și Garanti Credite de Consum (marca sub care funcţionează Ralfi IFN SA).

Garanti Bank este deținută de către Turkiye Garanti Bankasi A.S. (TGB), a doua cea mai mare bancă privată din Turcia. TGB este o bancă universală cu servicii de top în toate segmentele de afaceri. Banca deservește peste 14,5 milioane de clienți în zonele corporate, comercial, întreprinderi mici și mijlocii, dar și retail, oferind servicii financiare integrate. Grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) este acționarul majoritar al TGB.

Garanti Bank România oferă o serie de produse și servicii de calitate pentru toate segmentele de business: retail, IMM și corporate.

Prezentă în România din 1998, banca a dezvoltat un portofoliu solid de clienți și și-a extins prezența națională prin sucursale și canale alternative, ajungând la o rețea extinsă de bancomate inteligente, care pot fi folosite de oricine, un doar de clienții băncii, pentru tranzacții cu sau fără card.

La începutul acestui an, Garanti Bank a fost desemnată Superbrand, evidențiindu-se dintr-o listă de peste 1.500 de branduri, analizate de Superbrands România.

În luna iulie anul trecut, Garanti Bank a fost premiată de către prestigioasa revistă Global Finance pentru “Best Consumer Digital Bank in Romania”. Distincția a fost acordată în cadrul evenimentului “2017 World’s Best Consumer Digital Banks” și este al zecelea premiu pe care Garanti Bank îl primește din partea Global Finance în ultimii nouă ani.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Oameni

Pozitii

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related