Editie aniversara, 10 ani de responsabilitate sociala, aer curat si voluntariat

Editie aniversara, 10 ani de responsabilitate sociala, aer curat si voluntariat

Asociatia Padurea Copiilor organizeaza a 10-a editie a celui mai mare eveniment sportiv dedicat unei cauze de mediu, care imbina sportul, alergarea si relaxarea.  Evenimentul va avea loc pe 27 mai in Padurea Baneasa si pe 3-4 noiembrie in Parcul Tineretului. 

Crosul Padurii Copiilor este evenimentul la care poti participa si dona pentru sustinerea  proiectului de impadurire. Deviza noastra este  „Crestem paduri, formam comunitati!”, promovam sportul, activitatile in aer liber si responsabilitatea fata de natura.

Daca aveai nevoie de un mic inbold sau de un eveniment organizat care sa te faca sa-ti amintesti cat de important este mediul inconjurator si de cat de multa nevoie au padurile noastre de noi, acesta este ceea ce cautai.

Fondurile obtinute prin taxele de inscriere la eveniment vor fi investite in ingrijirea celor 62,2 hectare plantate deja, prin care Padurea Copiilor ajuns la 8 comunitati rurale si la peste 30.000 de beneficiari. Asociatia Padurea Copiilor isi propune ca pana in 2030 sa ajunga cu actiuni de impaduriere si proiecte de mediu la 100 de comunitati din Sud-Estul Romaniei.

27 Mai – Padurea Baneasa: Curse adulti 5 – 10 – 15 km
3-4 Noiembrie – Parc Tineretului: Curse adulti 5 – 10 – 15 km, 1 km familie, 500 m si 1000 m copii

Daca vrei sa mergi cu colegii tai de la birou la acest eveniment, exista si optiunea de alergare corporate.

 

 

De ce este nevoie de acest tip de actiuni?

Lipsa padurilor in Romania este o problema destul de grava, in ultimii 100 de ani Romania pierzand mai mult de jumatate din suprafata impadurita. Sudul tarii este cel mai afectat, avand in medie intre 2,5-5 % suprafata impadurita, din totalul recomandat de 20%.

Lipsa padurilor produce un dezechilibru al mediului inconjurator, afectand circuitul hidrologic, calitatea aerului si calitatea vietii in regiunile din jur.

Ceea ce isi propune Padurea Copiilor este sa creasca suprafata impadurita din Romania, ghidandu-se dupa  anumite valori de baza. Aceste valori includ dezvoltarea durabila si promovarea consumului sustenabil, conservarea biodiveristatii, educarea si implicarea comunitatilor locale, promovarea voluntariatului si a implicarii sociale si promovarea unei vieti sanatoase.

Toate donatiile si contributiile din partea participantilor vor ajuta la aducerea unui aer mai curat pentru generatiile viitoare, asa ca nu uita sa completezi formularul de inscriere.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Subiecte

Sectiune

DictionarBranded


Related