HISTORY sărbătoreşte Cupa Mondială de Fotbal cu o producţie globală unică – „Istoria fotbalului”

HISTORY sărbătoreşte Cupa Mondială de Fotbal cu o producţie globală unică – „Istoria fotbalului”

HISTORY® România va difuza în perioada 28 mai - 10 iunie producția globală “Istoria fotbalului”, un maraton de televiziune unic realizat de A+E Networks International, care prezintă marile momente și personalități ale celui mai iubit sport din toate timpurile. Producţia îl va avea ca reprezentant global pe David Villa, fost câștigător al Cupei Mondiale și unul dintre cei mai premiați jucători din lume. 

În cadrul acestei serii, HISTORY va difuza o selecţie de documentare premium originale, cu tematică globală, precum și materiale scurte de tip “pastilă”, completate de înregistrări atent păstrate de la Cupa Mondială. Prin aceste materiale susţinute de Villa şi de alţi jucători, antrenori, jurnaliști şi experți renumiți, “Istoria fotbalului” va explora în profunzime mai multe perspective asupra sportului-fenomen.

Călătoria în istoria celui mai iubit sport din lume va începe pe HISTORY® luni, 28 mai, de la ora 21:00, cu două episoade a câte 60 de minute fiecare din seria Momente glorioase din fotbal.  Acestea oferă o cronică a echipelor și jucătorilor din istoria recentă a Cupei Mondiale, ale căror abilități și realizări au depășit granițele sportului, devenind ceva mult mai mare deopotrivă pentru fani și pentru non-fani și alimentând creșterea de neoprit a fotbalului în monstrul comercial pe care îl cunoaștem astăzi.

Producţia include următoarele episoade care vor fi difuzate în premieră, în fiecare zi, până pe 31 mai:

 1. Pelé și băieții din Brazilia și Argentina;
 2. Pavarotti, Gazza și Leii din Camerun;
 3. Cei trei muschetari;
 4. Aduceți-mi capul lui Diego Armando Maradona;
 5. Șapte goluri care au zguduit lumea.

Fiecare dintre cele cinci episoade dezvăluie povestea din spatele celor mai incredibile și semnificative momente fotbalistice, împreună cu jucătorii, antrenorii și fanii care le-au trăit.

Sărbătoarea fotbalului va continua vineri, pe 1 iunie, de la ora 21:00, cu seria Naşii fotbalului. Aceasta prezintă cinci documentare impresionante care pătrund în gândirea și strategiile celor mai mari și mai respectați antrenori din lume, dezvăluind cum au evoluat - adesea de la cariere relativ neînsemnate de jucători - la superstaruri globale. Fiecăruia dintre cei cinci titani i se face un portret intim şi onest al realizărilor sale, atât pe teren, cât și în afara acestuia, prin intermediul unor materiale de arhivă și interviuri cu oamenii și jucătorii care îl cunosc cel mai bine.

Episoadele vor fi difuzate în exclusivitate, în fiecare zi, până pe 5 iunie. Acestea vor oferi detalii intime şi revelatoare despre unii dintre cei mai longevivi și de succes antrenori ai epocii moderne în cadrul unor interviuri acordate jurnalistului Geoff Shreeves de la televiziunea Sky Sports:

 1. Louis Van Gaal (antrenor la formaţiile Ajax, Bayern Munich, Man Utd şi selecţioner al Olandei);
 2. Claudio Ranieri (antrenor la formaţiile Valencia, Fiorentina, Juventus, Roma, Leicester City şi selecţioner al Greciei);
 3. Sven Goran Eriksson (antrenor la formaţiile Benfica, Roma, Fiorentina, Sampdoria, Lazio, Man City şi selecţioner al Marii Britanii);
 4. Roy Hodgson (antrenor la formaţiile Malmo, Inter Milan, Fulham, Liverpool, Crystal Palace şi selecţioner al Marii Britanii);
 5. Gerard Houllier (antrenor la formaţiile Lens, Paris St Germain, Liverpool, Lyon, Aston Villa şi selecţioner al Franţei).

Evenimentul de televiziune unic, transmis de HISTORY, se va încheia cu cinci episoade din seria Monştrii sacri ai fotbalului, difuzate în fiecare zi, de la ora 21:00, din 6 iunie până pe 10 iunie. Acestea vor aduce cei mai buni jucători din trecut față în față cu cei mai buni fotbaliști din prezent, pentru a afla o dată pentru totdeauna cine este cel mai bun dintre ei. Un grup de experți format din jucători și câștigători ai Cupei Mondiale, printre care se regăsesc Gianfranco Zola, Lothar Matthaus, Ryan Giggs şi Gary Lineker, vor discuta despre talentul şi abilităţile următorilor fotbaliști puşi faţă în faţă:

 1. Ronaldo vs Messi;
 2. Pelé vs Maradona;
 3. Zidane vs Platini;
 4. Beckham vs Bale;
 5. Klinsmann vs Van Basten.

De asemenea, HISTORY va difuza câteva materiale originale scurte de tip “pastilă” care se vor axa pe orice altceva în afară de jocul în sine – de la originea mingii, până la nebunia care îi cuprinde pe superfani, perspicacitatea fotografilor și multe alte detalii. Acestea vor oferi o imagine mai profundă asupra fotbalului.

Producţia “Istoria fotbalului” va fi transmisă în peste 160 de teritorii din întreaga lume, printre care se numără, alături de România, Brazilia, Bulgaria, Croația, Cehia, Germania, Ungaria, Italia, Japonia, Coreea, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Rusia, Serbia, Spania, Marea Britanie, alte țări din America Latină, precum și din Africa și Asia de Sud-Est.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Subiecte

SectiuneBranded


Related