Criza din piața muncii, resimțită din ce în ce mai puternic în Moldova. Discutăm despre soluții la Business Focus Iași 2019

Criza din piața muncii, resimțită din ce în ce mai puternic în Moldova. Discutăm despre soluții la Business Focus Iași 2019

Atragerea și retenția de personal continuă să rămână principala problemă a antreprenorilor și managerilor din regiunea Moldovei – aceasta este principala concluzie a unui studiu efectuat de Business Days în rândul comunității de business din județe Iași, Suceava, Bacău, Neamț și Botoșani la începutul acestui an, ca preambul pentru organizarea Business Focus Iași 2019.

 

Am efectuat acest studiu aprofundat pentru a afla nevoile oamenilor de business din regiunea Moldovei și pentru a ne adapta structura conferințelor, temele dezbătute și alegerea speaker-ilor pentru Business Focus Iași 2019. Am observat că și în acest an criza din piața muncii continuă să fie principala provocare pentru firmele din regiunea Moldovei.

Cauzele acestui fenomen pot fi evoluția pieței muncii la nivel național – un studiu recent arăta că România se află pe locul 2 în lume în ce privește migrația forței de muncă, mai ales a celei tinere, de până în 35 de ani, dar și neadaptarea companiilor la schimbările inovative în management și cultura organizației. De asemenea, o altă provocare importantă este legată de lipsa predictibilității economice a companiilor, care creează temeri în rândul antreprenorilor– a declarat Laszlo Pacso, Președintele platformei Business Days.

 

În acest an, la principalul eveniment de business al anului din regiunea Moldovei, Business Focus Iași, vom reuni peste 50 de speakeri recunoscuți la nivel național și internațional, fiecare cu experiență de peste 15 ani în domeniul său de expertiză: Marius Ghenea, Dragoș Anastasiu, Alex Cernătescu, Dan Mocanu, Răzvan Ziemba, Radu Lupaș, Cristian Secosan, Rudolf Vizental care vor aduce informații relevante și aplicate pe teme de maxim interes pentru mediul de business:

  • Crearea, motivarea și dezvoltarea echipei
  • Managementul performanței
  • Folosirea instrumentelor inovative de management în planificare, coordonare și luarea deciziilor
  • Automatizarea proceselor de business
  • Business development și strategie de business
  • Dezvoltarea creativității, a spiritului întreprinzător
  • Managementul cu succes al resurselor
  • Comunicare de leadership
  • Construirea unui brand de angajator puternic
  • Înțelegerea clienților, targetarea lor și dezvoltarea relației cu ei
  • Inteligența digitală și folosirea platformelor digitale cu succes în activitatea profesională

Participarea la Business Focus Iași 2019 le va aduce antreprenorilor, managerilor și specialiștilor care vor fi prezenți la eveniment nu doar experiența transformațională a unei zile pline de informații relevante, ci și posibilitatea de a accesa livrabilele concrete și aplicabile încă de a doua zi oferite de speakerii evenimentului: ghiduri, metodologii complete, mecanisme, sisteme, instrumente de lucru, softuri de organizare și planificare a unui departament/afacere, dar și o suită de recomandări și referințe unde cei care doresc pot aprofunda temele dezbătute în cadrul sesiunilor.

 

Business Focus Iași se va desfășura în 10 aprilie 2019 la Palas Congres Hall Iași și le va oferi celor peste 350 de oameni de afaceri, antreprenori, C.E.O., manageri și șefi de proiecte Start-Up un program intens, pe tot parcursul zilei: două conferințe, trei masterclass-uri și 15 workshop-uri tematice. Participanții vor avea posibilitatea de a-și dezvolta abilitățile profesionale, de a achiziționa competențe și de a afla noi modalități de a descoperi soluții creative la provocările cu care se confruntă în viața de zi cu zi. Principalul mod de transfer al cunoștințelor va fi aplicat, prin schimb de experiență și sesiuni de întrebări și răspunsuri care duc discuțiile și prezentările experților la situații concrete din viața profesională a participanților, utilitatea și relevanța acestor sesiuni crescând și mai mult.

 

Parteneri Business Focus Iași 2019

Parteneri Premium: Alfa Test, Fan Courier, Instant Factoring, Leaseplan, Uncredit Bank, Termene.ro, Zitec, eOkey.

Parteneri : SmsAdvert, Ageo, Biocom, Trandafir si Asociatii, Calin Iepure.

Parteneri Logistici: Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești, Dallmayr, Little Texas, Pleiada Hotel, Chivas, Cuptorul Moldovencei, Glazurai, McDonald’s, Subway, Teo’s Coffee.

Parteneri media: Ziarul de Iași, Evenimentul de Moldova, Zelist Monitor, IQads, Agerpres, România Liberă, Digi24 Iași, inoras.ro, Iasi4U, Radio Iași, Radio Hit, Softlead, Zelist Monitor, ANIS, Bizz Club, 9AM, Business24.Ziare.com, Jurnal de afaceri, TVR, Viva FM, Radio Hit, Iasi TV Life.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Zitec

Lider pe piata IT & Digital Marketing din Romania, cu birouri in Bucuresti si Brasov, Zitec este specializata in dezvoltarea de solutii de afaceri, servicii si produse tehnologice personalizate, precum si... vezi detalii »

Subiecte

Sectiune



Branded


Related