Top locuri din Capitală pentru fotografie recomandate de Alex Gâlmeanu

Top locuri din Capitală pentru fotografie recomandate de Alex Gâlmeanu

Vibrant și plin de istorie, Bucureștiul rămâne o sursă inepuizabilă de inspirație. Este ceea ce au aflat iubitorii de fotografie cu telefonul mobil, care, ghidați de fotograful Alex Gâlmeanu, au putut redescoperi farmecul Bucureștiului, prin lentila celor mai noi smartphone-uri Huawei. Grand Hotel du Boulevard, Biserica Colțea, dar și structuri arhitecturale care intrigă și-au dezvăluit frumusețea în cadre clare, luminoase și largi.

#UnseenBucharest, cea de-a doua ediție a seriei de workshopuri Huawei dedicate fotografiei realizate cu smartphone-urile Huawei P30 și P30 Pro, a urmărit să evidențieze paradoxul creat de alăturarea a două stiluri arhitecturale complet diferite, acele bizare “întâlniri” între vechi și nou care intrigă, dar și să aducă la lumină poveștile mai puțin știute ale unor obiective din Capitală.  

Prima oprire în cadrul turului a fost la unul dintre cele mai vechi hoteluri din București. La aproape 150 de ani de la inaugurare, Grand Hotel du Boulevard continuă să surprindă prin stilul arhitectural aparte, mai ales că lipit de acesta stă un bloc cenușiu și fad. Un aspect evidențiat în fotografii cu ajutorul camerelor Ultra Wide de 20 MP și 16MP incluse în HUAWEI P30 Pro, respectiv HUAWEI P30. Dincolo de frumusețea arhitecturală a fațadei, puțini cunosc însă că hotelul era locul preferat al lui Constantin Brâncuşi, atunci când venea la București sau că restaurantul era frecventat de Octavian Goga sau Mihail Sadoveanu.

Loc de întâlnire pentru mulți la Universitate, statuia lui Mihai Viteazul este cea mai veche sculptură ecvestră din Romania. Dezvelită în 1874, după lungi amânări, puțini cunosc faptul că statuia a fost percepută la acea vreme drept o manifestație de independență a României în fața guvernelor imperiale de la Viena și Istanbul.

Biserica Colțea este cel mai vechi edificiu din Capitală, aflat încă în picioare. Cu o istorie de peste 300 de ani, biserica a fost serios avariată de cutremure și bombardamente, fiind refăcută de fiecare dată, însă nu în totalitate. Abia în 2006 s-a luat decizia să fie reconstruită și cea de-a doua turlă, prăbușită în urma cutremurului din 1940.

Un alt punct de interes l-a reprezentat singura urmă rămasă a Bisericii Enei. Lăcașul de cult a fost pus la pământ imediat după cutremurul din 1977, deși acesta supraviețuise seismului. Singurul lucru care mai dovedește că aici a fost odată o biserică este crucea de pe gardul din zonă.

Având la bază ADN-ul seriei P în ceea ce privește designul și fotografia, seria HUAWEI P30 beneficiază de cea mai avansată cameră foto dezvoltată de companie pentru un smartphone. Dispozitivele seriei integrează inovatorul senzor HUAWEI SuperSpectrum, obiectivul de SuperZoom de tip periscopic sau noua cameră - Time of Flight (TOF), beneficiind, de asemenea, de o stabilizare a imaginii mult îmbunătățită. Datorită acestor tehnologii revoluționare, modelele HUAWEI P30 și HUAWEI P30 Pro pot capta fotografii și videoclipuri clare și luminoase, indiferent de momentul în care sunt realizate.

Atât HUAWEI P30, cât și HUAWEI P30 Pro beneficiază de obiectivul Ultra Wide Angle. Performanța obiectivului de pe HUAWEI P30 este echivalentă cu o distanță focală de 17 mm, în timp ce unitatea de pe HUAWEI P30 Pro are o corespondență de 16 mm. Obiectivul Ultra-Wide are o capacitatea unică de a crea un sentiment de spațiu în fotografii sau clipuri video.

Deși poziționat ca un obiectiv cu unghi Ultra Wide, acesta este capabil să realizeze și fotografii macro. Obiectivul poate surprinde în imagini clare obiectele care se află la aproximativ 2,5 cm de lentila smartphone-ului. De la peisaje care îți taie respirația și curiozități arhitecturale, până la portrete de familie și o incursiune în lumea microscopică - acesta este obiectivul care face totul.

Huawei P30 Pro oferă calitatea unui DLSR la cel mai bun raport calitate-preț din categoria smartphone-urilor premium și este disponibil în trei variante de culoare, care se potrivesc oricărei personalități: Breathing Crystal, Aurora Blue & Black.  Telefonul HUAWEI P30 Pro cu 8GB RAM + 256GB ROM are un preț recomandat de 4.399 de lei, HUAWEI P30 Pro cu 6GB RAM + 128GB ROM costă 3.999 de lei, iar HUAWEI P30 poate fi achiziționat la un preț recomandat de 3.299 de lei. 

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Branduri

Subiecte

SectiuneBranded


Related