Studiu național - România are (nevoie de) sânge de rocker: 7 din 10 români ascultă muzică rock, iar grupa de sânge a rockerului român este A

Studiu național - România are (nevoie de) sânge de rocker: 7 din 10 români ascultă muzică rock, iar grupa de sânge a rockerului român este A
  • Românii sunt mari iubitori de rock: 7 din 10 declară că ascultă acest gen de muzică, potrivit unui sondaj național realizat în cadrul campaniei de sprijin a donării de sânge „România are sânge de rocker”, pe platforma Ivox.ro; 
  • A (pozitiv și negativ) este grupa de sânge a celor mai mulți rockeri din România (29,38%), urmată de 0 (pozitiv și negativ) – 22,71%; 
  • Campania „România are sânge de rocker”, demarată de „Morning Glory cu Răzvan Exarhu”, matinalul ROCK FM, în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină București și Donorium, își propune să sprijine donarea de sânge în România și să crească numărul donatorilor, prin puterea muzicii, făcând apel la comunitatea rockerilor din toată țara.   
  • În luna mai 2019, la Centrul de Transfuzie Sanguină București, s-au colectat cu 797 de pungi de sânge mai mult decât în luna mai a anului 2018 – un succes datorat, în mare parte, campaniei „România are sânge de rocker”.

 

7 din 10 români ascultă muzică rock. Majoritatea preferă acest gen de muzică pentru că le dă energie (39%), 36% dintre aceștia consideră că este o muzică de calitate, iar 8% spun că se regăsesc în spiritul de rocker. De altfel, atunci când spun rock, majoritatea românilor se gândesc la libertate (40%), iar 39% dintre aceștia - la nonconformism și spirit rebel.

3 din 10 români consideră Queen drept cea mai bună trupă rock a tuturor timpurilor, iar pentru 22% dintre participanții la studiu, Metallica ocupă primul loc în topul preferințelor.

Pentru aproape jumătate dintre românii iubitori de rock (45,6%), Freddy Mercury este rockstarul preferat, urmat de Jon Bon Jovi (22%) și Kurt Cobain (8%).  

 

Grupa de sânge a rockerului român

Dintre românii care s-au declarat fani ai rock-ului, cei mai mulți (29,38%) au grupa de sânge A (pozitiv sau negativ), urmată de 0 (pozitiv sau negativ) – 22,71%. 14,37% dintre rockeri au grupa de sânge B (pozitiv și negativ), iar 11,3% au grupa de sânge AB (pozitiv și negativ). 22,24% dintre participanții la studiu au declarat că nu cunosc ce grupă de sânge au.

Studiul național a fost efectuat pe un eșantion reprezentativ de 1.479 de respondenți peste 18 ani, din mediul urban, utilizatori de Internet, în perioada 8-17 mai 2019, pe platforma de research online Ivox.ro.

 

Nevoie dublă de sânge în România – 5 formații rock mobilizează rockerii să doneze

Campania „România are sânge de rocker” a fost inițiată de Răzvan Exarhu, realizatorul matinalului Morning Glory, de la ROCK FM, în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină București și Donorium, în contextul în care nevoia de sânge este dublă în țara noastră față de cât se recoltează în prezent.

România se plasează pe ultimele locuri la numărul de donatori de sânge în Europa: doar 1.7% dintre români donează sânge, de aproape 10 ori mai puțin decât danezii, de 9 ori mai puțin decât britanicii și de 7 ori mai puțin decât olandezii.

În plus, în primul trimestru al anului 2019, la Centrul de Transfuzie Sanguină București, s-au înregistrat cu peste 1.100 mai puțini donatori decât în aceeași perioadă din 2018, iar nevoia de sânge actuală este dublă față de cât se recoltează în mod normal.

5 trupe rock din România s-au alăturat campaniei „România are sânge de rocker”, lansând cover-uri rock după cele mai cunoscute șlagăre românești, pentru a mobiliza oamenii să doneze sânge, prin puterea muzicii.

Până acum, Trooper a lansat un cover rock după melodia „Te aștept să vii”, interpretată de Mirabela Dauer, iar Byron a oferit o infuzie de rock șlagărului „Uite așa aș vrea să mor”, interpretat de Gică Petrescu .  De asemenea, Nighlosers au lansat un cover rock după celebra melodie „Dacă pleci”, interpretată de Cătălin Crișan. Alte 2 trupe rock - Vița de Vie și COMA - urmează se reinterpreteze melodii de muzică ușoară în variante rock pentru a mobiliza comunitatea iubitorilor de rock (și nu numai) să doneze sânge.

 

 

 

Rezultatele record ale campaniei – dovada că românii au sânge de rocker

Oricine dorește să se alăture campaniei „România are sânge de rocker” o poate face astfel:

1. Descarcă aplicația donorium.ro/descarca;
2. Introdu invite code-ul morning#glory (cu litere mici);
3. Programează-te, donează sânge și salvează 2 vieți.

Cu ajutorul aplicației Donorium, oamenii se pot programa pentru a dona, pot afla informații utile și sunt notificați ori de câte ori centrele de transfuzii din țară au nevoie de o grupă de sânge.

În luna mai 2019, la Centrul de Transfuzie Sanguină București, s-au colectat cu 797 de pungi de sânge mai mult decât în luna mai a anului 2018. „Un succes datorat în mare parte campaniei România are sânge de rocker. Suntem bucuroși că am recuperat, astfel, pierderea de pe primul trimestru al anului acestuia”, a declarant Dr. Doina Goșa, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină București.

Și numărul persoanelor care au descărcat aplicația Donorium a crescut. În perioada 14 mai-3 iunie, 3.874 de utilizatori au descărcat aplicația care facilitează donarea de sânge, Donorium, Morning Glory fiind de atunci, contul #1 pe Donorium.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related