IKEA face un pas înainte pentru o viață mai sustenabilă și prezintă noi colaborări cu designeri și colecții realizate din deșeuri

IKEA face un pas înainte pentru o viață mai sustenabilă și prezintă noi colaborări cu designeri și colecții realizate din deșeuri

În cadrul evenimentului anual IKEA Democratic Design Days care se desfășoară la Almhult, Suedia în perioada 4-5 iunie, reprezentanţii companiei IKEA au prezentat și au anunțat mai multe inițiative parte din procesul de a deveni o companie mai responsabilă pentru oameni și planetă.

Printre acestea se numără o nouă colecție care utilizează deșeuri din plastic recuperate din Marea Mediterană, un prototip pe bază de plante pentru a înlocui carnea din chifteluțele suedeze și o colaborare cu designerul Tom Dixon pentru a crește plante în mediul urban.

"Oamenii își doresc un stil de viață mai sustenabil, iar ambiția noastră este să îl facem mai atractiv și accesibil pentru cât mai mulți oameni", precizează Torbjörn Lööf (CEO Inter IKEA Group).
"De aceea, alături de partenerii noștri, explorăm multe soluții noi și interesante."

 

 

Soluții pentru un stil de viață sustenabil și inițiative la Democratic Design Days 2019:

Inițiative:
• MUSSELBLOMMA – o colecție realizată parțial din plastic recuperat, care provine din Marea Mediterană. Lansarea pe piețele selectate va avea loc în 2019.
• Poliester reciclat – ca parte din transformarea într-o afacere circulară, IKEA are ca scop înlocuirea tuturor produselor textile din poliester virgin cu poliester reciclat până în 2020.
• O nouă colaborare cu Liga Mondială de Surf (WSL), un parteneriat în care IKEA și WSL vor colabora pentru un proiect de conștientizare cu privire la provocarea climatică și vor inspira acțiuni de reducere a poluării plastice în oceane.
• Clima și aerul curat - IKEA se alătură Coaliției pentru Climă și Aer Curat (CCAC) pentru a da mai departe ceea ce a învățat din inițiativa Better Air Now și a dezvolta soluții pentru arderea reziduurilor de culturi și reducerea poluării aerului*

Inițiative recent anunțate și în curs de desfășurare:
• SAMMANLÄNKAD – o colecție în colaborare cu Little Sun și fondatorul său, artistul Olafur Eliasson. Ambiția din spatele colecției este de a oferi instrumente pentru viața de zi cu zi, acolo unde energia regenerabilă contribuie la o viață mai bună și independentă.
• Chifteluțe alternative - un prototip al noilor chifteluțe alternative, fabricate din proteine pe bază de plante și cu aspect, gust și textură de carne.
• Dezvoltarea urbană – noutăți despre colaborarea Tom Dixon prin care IKEA explorează soluții accesibile pentru a crește plante și legume acasă.
• FÖRÄNDRING – o colecție realizată din paie de orez, un reziduu care în mod tradițional este ars, acest lucru contribuind la poluarea locală a aerului. Lansarea va avea loc pe anumite piețe în toamna anului 2019.

"Din propria noastră istorie știm că provocările se pot transforma în oportunități și inovații”, spune Lena Pripp Kovac (Head of Sustainability, Inter IKEA Group).
"Timp de mulți ani, sustenabilitatea a fost o parte integrantă a afacerii noastre și a modului în care proiectăm produsele. Pentru a face următorul pas pe drumul nostru de a inspira și de a dezvolta o viață de zi cu zi mai bună pentru cât mai mulți oameni, vom aborda în continuare consumul care produce deșeuri. Desigur, nu putem realiza acest lucru decât prin intermediul unor colaborări prin care ne dorim să rezolvăm unele dintre cele mai mari provocări cu care ne confruntăm."

 

* Coaliția pentru Climă și Aer Curat (CCAC) este un parteneriat voluntar al guvernelor, al organizațiilor interguvernamentale, al întreprinderilor, al instituțiilor științifice și al organizațiilor societății civile care se angajează să îmbunătățească calitatea aerului și să protejeze clima prin acțiuni de reducere a poluanților climatici de scurtă durată.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Branduri

Pozitii

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related