Împreună cu clienții săi, Lidl contribuie la reducerea riscului de abandon școlar și investește 800.000 lei în programul derulat de UNICEF

Împreună cu clienții săi, Lidl contribuie la reducerea riscului de abandon școlar și investește 800.000 lei în programul derulat de UNICEF

Împreună cu clienții săi, Lidl continuă să susțină inițiativele din domeniul educației. Astfel, compania investește 800.000 lei în programul implementat de UNICEF în România, care va ajuta peste 1000 de elevi din comunități vulnerabile să își continue studiile, iar ulterior să aibă acces la oportunități de dezvoltare profesională și la locuri de muncă. Suma a fost strânsă prin intermediul campaniei desfășurate în magazinele Lidl, în perioada 11 noiembrie – 15 decembrie 2019 - pentru fiecare jucărie achiziționată de clienți din magazinele sale, Lidl a donat 1 leu către UNICEF.

Conform datelor UNICEF, doar patru din cinci copii termină clasa a VIII-a și doar șapte din zece termină liceul sau școala profesională. Un an în plus de şcoală creşte veniturile cu 8-9% și reduce riscul de a deveni şomer cu 8%. Pentru a contribui la un viitor mai bun pentru tinerii din România, Lidl sprijină programul prin care UNICEF identifică, pregătește și consiliază elevii din comunitățile vulnerabile, reducând astfel riscul de abandon școlar, înregistrat încă din ciclul de învățământ obligatoriu. În paralel, programul sprijină cadrele didactice în dezvoltarea competențelor necesare și consilierea părinților ca să își susțină mai departe copiii să își continue studiile liceale.

Cu ajutorul sumei donate de Lidl, anul acesta, în jur de 1000 de copii din zonele rurale din județul Bacău, dintre care 150 sunt identificați ca fiind în risc de abandon școlar, vor fi susținuți pentru a-și continua studiile. În același timp, 120 de profesori vor beneficia de formare pentru a-și dezvolta și îmbunătăți competențele în ceea ce privește promovarea educației de calitate și 200 de părinți vor participa la sesiuni de educație parentală, pentru a-și putea sprijini mai bine copiii în ceea ce privește performanțele școlare.

"Educația reprezintă temelia unei societăți sănătoase. De aceea, este și una dintre direcțiile noastre de investiții sociale, prin care ne propunem să contribuim la o îmbunătățire reală în domeniul educației în România. Le mulțumim clienților noștri că s-au implicat alături de noi de-a lungul anilor în aceste inițiative și ne bucurăm că putem astfel să sprijinim cu consecvență programe de impact, precum cel desfășurat de UNICEF.", a spus Cristina Hanganu (Director de Comunicare și CSR Lidl România).

Parteneriatul dintre Lidl și UNICEF a început în 2017 iar, până acum, alături de clienții săi, Lidl a sprijinit organizația cu peste 2.300.000 lei. Suma a contribuit la creșterea numărului de elevi care merg la școală, reducând astfel rata absenteismului. De asemenea, elevii din școlile susținute au beneficiat de o educație de calitate.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Branduri

Subiecte

Sectiune

DictionarBranded


Related