10.000 de copii educați, 10 milioane de ore predate și nenumărate personalități formate de Liceul Francez în 100 de ani

10.000 de copii educați, 10 milioane de ore predate și nenumărate personalități formate de Liceul Francez în 100 de ani

98% dintre elevii școlii promovează Bacalaureatul, peste 93% dintre ei merg la universitate în străinătate și mulți dintre absolvenți ajung politicieni, intelectuali și lideri în afaceri

Liceul Francez Anna de Noailles, una dintre cele mai mari şcoli internaţionale din Bucureşti, aniversează 100 de ani dedicaţi creării unui climat optim de excelenţă academică și educaţie multiculturală pentru copii cu 23 de naţionalităţi diferite. De când și-a deschis porțile în România, școala a educat peste 10.000 de elevi și a predat peste 10 de milioane de ore, iar astăzi beneficiază de un campus de ultimă generație care integrează cele mai noi tehnologii în cursurile de zi cu zi.

Liceul francez predă cinci limbi: franceză, română și engleză obligatorii și o opțiune între spaniolă și germană începând din clasa a V-a. Peste 98% dintre elevi promovează examenul de bacalaureat, față de media de puțin peste 80% în Franța şi 67% în România.

Majoritatea absolvenților optează pentru universități franceze, unde au locuri asigurate (57%) sau instituții din Olanda (14%), Elveția (9%), România (7%), Regatul Unit (7%) sau Spania (4%). Mulți își continuă studiile la unele dintre universitățile de top din lume, precum HEC, École Polytechnique și London School of Economics, bacalaureatul francez fiind recunoscut la nivel mondial, inclusiv în UE, Regatul Unit și America de Nord.

 

„Încurajăm dezvoltarea personală a elevilor noștri și îi pregătim să devină cetățeni globali, dezvoltându-le autonomia, plăcerea de a învăța și abilitățile de gândire critică pentru a le deschide calea către cele mai bune universități din lume. Ne mândrim cu excelență în predare, lucru întărit de rezultatele de top ale copiilor la examenele școlare, precum și de realizările lor deosebite de pe parcursul vieții, mulți devenind membri valoroși ai societății. Suntem mai mult decât o școală, suntem totodată un partener de încredere, responsabil pentru o perioadă vitală a evoluției elevilor, și datorită asociației active de alumni care au construit o comunitate strânsă în jurul școlii, vedem că și ei apreciază dăruirea noastră”, spune Carole Soulagnes (Director al Liceului Francez Anna de Noailles).

 

Liceul Francez propune continuitate de la grădiniță până la liceu, urmând programe de franceză predate de un personal didactic cuprins în majoritate din profesori titulari și vorbitori nativi de franceză, în cadrul celei mai mari rețele din lume, Agenția pentru Educație Franceză în Străinătate (AEFE), ce reunește 522 de școli din 139 de țări. Taxa de școlarizare variază între 500 și 600 EUR pe lună, iar serviciile suplimentare includ transportul în oraș și în împrejurimi, o cantină ce pregătește zilnic 1.000 de mese echilibrate și variate, validate de un nutriționist francez, și un after school care oferă săptămânal 50 de activități sportive sau culturale.

În 2013, școala s-a mutat într-un nou campus pe Șoseaua București-Ploiești 160A, aproape de cartierele rezidențiale Băneasa și Pipera, unitate ce respectă atât standardele românești, cât și cele franceze. Campusul a devenit de atunci un model pentru unitățile de învățământ ale viitorului, datorită atenției sale deosebite pentru detalii și funcționalitate. Clădirile școlii au o suprafață de 13.500 m2, fiind construite pe 2,4 ha de teren, iar numai clădirea dedicată sălilor de sport se întinde pe 1.000 m2.

Liceul a fost fondat în perioada interbelică, când Micul Paris avea nevoie de o școală care să ofere educație de cea mai înaltă calitate pentru copiii expaților. Purtând numele celebrei autoare de origine română Anna, contesa de Noailles, născută Ana Brâncoveanu, școala acordă o atenție deosebită diversității și integrării culturale. Astăzi, aproximativ 45% dintre elevi sunt români, 45% francezi, iar ceilalți au peste 20 de naționalități.

 

 

Înființată în 1920 în România, Școala Franceză a fost afiliată la Liceul Public Francez creat în 1940. A fost închisă de regimul comunist aflat la putere în 1948 și și-a redeschis porțile în 1960 pentru copiii angajaților Ambasadei Franței. Începând din 1990, după căderea comunismului, Școala Franceză din București a putut să primească din nou copii români. Astăzi, aproximativ jumătate dintre elevi sunt români, ceilalți având 22 de naționalități diferite.

Numită după scriitoarea română Anna, contesa de Noailles, școala se mândrește cu rezultatele excepționale ale elevilor, dintre care aproape 100% promovează examenul de bacalaureat și își continuă studiile în cadrul unor universități din Europa. Acreditată de Ministerul Educației, aparține celei mai mari rețele școlare din lume: AEFE (Agenția pentru Educație Franceză în Străinătate).

Școala întâmpină în fiecare an peste 1.000 de elevi în campusul său modern ce prioritizează sportul și cultura, integrând cele mai noi tehnologii (table interactive, săli de clasă dedicate artelor vizuale, muzică, laboratoare de știință, săli de clasă digitale și biblioteci media). Studenții beneficiază de transport, o cantină care pregătește mese echilibrate aprobate de un nutriționist francez, un after school ce oferă săptămânal aproape 50 de activități sportive, culturale și artistice, precum și un stadion în aer liber, teren de baschet, dojo, sală de sport interioară și sală de dans.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related