Mastercard și Octet Europe ajută IMM-urile din Europa să prospere în economia globală

Mastercard și Octet Europe ajută IMM-urile din Europa să prospere în economia globală

Mastercard și Octet Europe anunță lansarea unei noi soluții comerciale în Spațiul Economic European (SEE). Mastercard Trade Solution, dezvoltată împreună cu Octet Europe ajută întreprinderile mici și mijlocii (IMM-urile) să își extindă activitatea și să gestioneze tranzacțiile comerciale într-un mod sigur și mai eficient. Dezvoltată de Octet, Mastercard Trade Solution facilitează comerțul intern și internațional, construind elementul  de încredere pe lanțul de valoare adaugată, garantând securitatea plăților, gestionând fluxurile de numerar și simplificând funcțiile de back-office, și astfel, sprijină economiile la nivel mondial, prin susținerea acestui sector economic vital, IMM-urile.

IMM-urile reprezintă o parte indispensabilă a economiei noastre, care asigură două treimi din locurile de muncă și contribuie la o mai mare incluziune economică. Extinderea comerțului internațional sau „transfrontalier” este un factor esențial care contribuie la creșterea performanței și competitivității multor IMM-uri. Însă, în ciuda rolului critic în economie, întreprinderile mici sunt subreprezentate în comerțul internațional, doar un sfert din IMM-urile europene comercializând produse și servicii pe plan internațional2Mastercard și Octet Europe au încheiat un parteneriat menit să ofere acestor întreprinderi o soluție personalizată pentru a le ajuta să se integreze în economia globală și să își valorifice potențialul.

Mastercard Trade Solution este accesibilă direct și cuprinde platforma cloud-based de comerț B2B de ultimă generație, oferită de Octet Europe, care examinează în detaliu fiecare companie din rețea. Mai exact, toți membrii care tranzacționează pe platforma Octet sunt verificați pe larg cu privire la eventuale riscuri, prin sisteme de combatere a spălării banilor (Anti-Money Laundering), de cunoaștere a clientelei (Know Your Customer), de finanțare împotriva terorismului (Counter Terrorism Financing), dar și prin intermediul sancțiunilor economice (Economic Trade Sanctions) pentru a reduce riscul pentru toate părțile implicate în rețea. Acest lucru oferă un nivel sporit de siguranță IMM-urilor care doresc să identifice noi parteneri în străinătate și, totodată, să acceseze piețele externe.

Accesul la finanțe este, de asemenea, un alt obstacol întâmpinat de întreprinderile mici. Astfel, cu ajutorul noii soluții, IMM-urile își pot folosi cardurile Mastercard drept instrumente eficiente de gestionare a fluxurilor de numerar, precum și de plată a furnizorilor, în vederea dezvoltării business-ului, bucurându-se de avantajele utilizării unui card business. Mastercard Trade Solution și Octet Europe folosesc avantajele  tehnologiei Mastercard pentru serviciile de plată. Platforma oferă companiilor o mai mare flexibilitate în ceea ce privește alegerea modului în care tranzacționează. Concret, cumpărătorii au posibilitatea de a alege să plătească cu ajutorul cardului, chiar dacă furnizorul nu procesează plăți cu cardul, în timp ce vânzătorii pot accepta plățile în conturile lor bancare, indiferent de modul în care cumpărătorul alege să plătească. Prin urmare, companiile au libertatea să aleagă modul preferat de plată, fie cu cardul, fie cu ajutorul altui instrument, permițându-le astfel să își gestioneze finanțele mai eficient și convenabil.

Noua soluție ajută antreprenorii să administreze și să simplifice mai multe sarcini, aceștia având posibilitatea să urmărească, să valideze și să autorizeze fiecare pas al unei tranzacții și, de asemenea, să deconteze achizițiile B2B cu ajutorul cardurilor business de debit sau credit, având vizibilitate deplină asupra întregii documentații comerciale.

 

 „Antreprenorii pot fi nevoiți să suporte o mulțime de cheltuieli, generate de efectuarea verificărilor detaliate ale lanțului de aprovizionare, mai ales dacă acesta include furnizori internaționali. La rândul său, acest lucru poate limita dorința și capacitatea lor de a-și dezvolta afacerile în afara țării lor. Mastercard Trade Solution, dezvoltată împreună cu Octet, va ajuta sectorul vital al IMM-urilor să prospere în economia globală și să-și valorifice adevăratul potențial, oferind flexibilitate, încredere și un nivel sporit de siguranță. Mastercard este și va rămâne un partener de încredere pentru întreprinderi de toate dimensiunile, precum și pentru dezvoltarea economiei”, a declarat Milan Gauder (Vicepreședinte Executiv Produse și Inovație Mastercard Europe).

 

Margrith Lutschg-Emmenegger, CEO și co-fondator Octet Europe a declarat:

„Suntem entuziasmați și bucuroși să încheiem parteneriatul cu Mastercard și, totodată, să putem pune oferta noastră unică de produse la dispoziția IMM-urilor din Europa, prin intermediul rețelei complexe de parteneri a companiei. Este o oportunitate excepțională care va genera un grad ridicat de utilizare a cardurilor corporate pentru achiziții și comerț, ceea ce va sprijini considerabil IMM-urile și rolul acestora în susținerea lanțurilor de aprovizionare globale".

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Branduri

Pozitii

Subiecte

Sectiune

DictionarBranded


Related