Competiția „L’Oréal-UNESCO Pentru Femeile din Știință” mărește limita de vârstă la 40 de ani și valoarea unei burse la 47.000 lei. Înscrierile încep pe 15 iulie

Competiția „L’Oréal-UNESCO Pentru Femeile din Știință” mărește limita de vârstă la 40 de ani și valoarea unei burse la 47.000 lei. Înscrierile încep pe 15 iulie

L’Oréal România și CNR UNESCO lansează un nou apel de proiecte în cadrul programului de burse private L'Oréal - UNESCO „Pentru Femeile din Știință”. Competiția susține tinerele cercetătoare din România și oferă patru burse pentru activități de cercetare în domeniile Științele Vieții și Științele fizice. Ediția 2020, cea de-a unsprezecea a programului, vine cu două noutăți importante: valoarea unei burse a fost crescută la 47.000 lei, iar vârsta maximă de participare a fost mărită la 40 de ani. Înscrierile se pot face în perioada 15 iulie – 14 septembrie.

 

„Provocările lumii în care trăim sunt tot mai diverse, iar soluționarea lor tot mai dependentă de descoperirile științifice. În acest context, credem că este vital să susținem cercetarea și să încurajăm pluritatea și diversitatea vocilor în echipele care provoacă avansul în știință. Competiția L’Oréal-UNESCO „Pentru Femeile din Știință” susține tinere cercetătoare ale căror voci și activități aduc beneficii indispensabile omenirii. Și pentru că suntem conștienți că provocările cu care ele se confruntă evoluează odată cu lumea în care trăim, am decis ca, începând de anul acesta, să deschidem proiectul încă și mai mult, mărind limita de vârstă pentru participare la 40 de ani și crescând cu 12% valoarea burselor acordate. În felul acesta, ne dorim să fim mai aproape de comunitatea de cercetători din România și, sprijinind tinere extraordinare, să aducem beneficii unui întreg domeniu de activitate”, a declarat Simona Fîrtat (Corporate Communication & Public Affairs Manager L’Oréal România).

 

„Programul L’Oréal este în acest an mai actual decât oricând. Criza complexă în care lumea a fost aruncată de pandemia COVID-19 demonstrează odată în plus importanța cercetării din domeniul științelor naturii, al medicinii, al științelor exacte. Trăim o epocă de schimbări istorice majore, în care încălzirea globală, provocările sociale și economice, riscul epuizării unor resurse vitale pun umanitatea în fața unor decizii de care depinde propria supraviețuire. Schimbarea este inevitabilă, dar caracterul viitorului spre care ne îndreptăm încă depinde de noi. Investind în noua generație de femei care se dedică științei, cercetării, descoperirii de noi soluții înseamnă să investim în acest viitor, înseamnă să mobilizăm energii noi și prețioase, în care societatea își pune speranțe și de la care avem încredere că vor veni răspunsuri curajoase în fața marilor probleme care amenință astăzi lumea. Sperăm ca inițiativa  L’Oréal să stimuleze și la această ediție o participare numeroasă și urăm mult succes tinerelor cercetătoare care își vor prezenta proiectele”, a declarat Daniela Zaharia (Secretar General al CN UNESCO pentru România).

 

Pâna pe 14 septembrie inclusiv, cercetătoarele din România cu vârste de maximum 40 de ani, care fie sunt doctorande, fie au obținut titlul științific de doctor și urmează un program de pregătire postuniversitară în România, se pot înscrie în program prin depunerea dosarelor de candidatură.

În cadrul programului se acordă câte două burse pentru proiecte de cercetare din domeniile Științele Vieții și Științele Fizice, fiecare în valoare de 47.000 de lei.

Proiectele înscrise vor fi jurizate în perioada 15 septembrie – 15 noiembrie 2020, iar câștigătorii vor fi anunțați la finalul lunii noiembrie 2020.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Branduri

Subiecte

Sectiune

DictionarBranded


Related