Extreme E anunță un parteneriat de cercetare cu Fundația Enel

Extreme E anunță un parteneriat de cercetare cu Fundația Enel

Extreme E, serie internațională de curse off-road, anunță că Fundația Enel devine Partener Fondator în zona de Cercetare.

În cadrul Extreme E, SUV-uri electrice se vor întrece în condiții extreme, în zone din întreaga lume deja afectate de probleme climatice sau de mediu, pentru a încuraja folosirea vehiculelor electrice în scopul conservării mediului și al protejării planetei.

Fundația Enel – în calitate de membru și coordonator al Comitetului de Cercetare – va oferi Extreme E consultanță în Programe de Legacy și va fi unul dintre responsabilii în coordonarea activităților de cercetare desfășurate de o echipă de cercetători cunoscuți la nivel internațional în fiecare dintre ecosistemele în care vor fi organizate curse, precum și la bordul navei vedete a proiectului, Sf. Elena.

Cei doi parteneri se bucură să dea startul înscrierii pentru activitățile de cercetare din cadrul ediției 2021. „În cursa pentru planetă” („Racing for planet”) încurajează cercetătorii să se alăture călătoriei la bordul vasului Sf. Elena și să desfășoare programe de cercetare și de informare pe parcursul deplasării între zonele de desfășurare a curselor, cu accent pe documentarea schimbărilor climatice și/sau a consecințelor acestui fenomen, precum și pe identificare unor metode de adaptare și de diminuare a impactului.

Înscrierile sunt primite și analizate de o echipă de cercetători care împărtășesc pasiunea Fundației Enel și a Extreme E pentru electrificare, mediu și echitate. 

Alejandro Agag, Fondator și CEO Extreme E, a declarat:

„Suntem mândri să avem Fundația Enel alături ca Partener Fondator în zona Cercetare al Extrem E. Fundația Enel este un partener global cu o reputație impresionantă, care va consolida Comitetul de Cercetare, oferind acces la o arhivă vastă de proiecte de cercetare, grație experienței fondatorilor săi și a partenerilor academici și instituționali, în vederea implicării cu succes a audienței globale în proiectele noastre de Legacy.

Acest parteneriat va pune la dispoziție platforma complementară ideală pentru a consolida și amplifica activitățile de cercetare pe care specialiștii noștri le vor derula, contribuind la activitatea comunității științifice și la informarea publicului larg. Parteneriatul va ajuta să ducă dialogul mai departe, în același timp contribuind în mod semnificativ la munca de cercetare în domeniu, precum și la generarea unor posibile soluții”. 

 

Carlo Papa, Managing Director al Fundației Enel, a adăugat:

„Suntem onorați să susținem Comitetul de Cercetare al Extreme E. Convergența este cuvântul cheie în noua normalitate pe care o trăim cu toții. Împreună, știința și sportul pot susține un viitor sustenabil – rezilient, echitabil și circular – alimentat de energie accesibilă, fiabilă și sustenabilă, distribuită inteligent tuturor”.

 

Lansarea Globală Virtuală a seriei va avea loc marți, 27 octombrie, la ora 14:00 (GMT).

 

Extreme E este o serie complet nouă de curse off-road, în cadrul căreia SUV-uri electrice se întrec în condiții extreme, în zone din întreaga lume deja afectate de probleme climatice sau de mediu. Seria, compusă din cinci curse în zone diferite ale lumii, atrage atenția asupra impactului schimbărilor climatice și al activității omului în unele dintre cele mai retrase locuri de pe pământ și încurajează folosirea vehiculelor electrice în scopul conservării mediului și al protejării planetei.

Pentru a minimiza impactul local, cursele din cadrul Extreme E se vor desfășura fără spectatori, aceștia fiind încurajați să urmărească transmisiunile live ale curselor la televizor sau în Social Media.

Sf. Elena, anterior navă de pasageri, a trecut printr-un proces de modernizare de milioane de euro pentru a-i fi minimizate emisiile și pentru a fi transformată în hubul de operațiuni al Extreme E, ceea ce va reduce emisiile de carbon cu până la două treimi, în comparație cu transportul aerian. Nava va fi folosită pentru transportul echipelor și al intrastructurii, inclusiv al vehiculelor, până la cel mai apropiat port, minimizând astfel ampenta de carbon a Extreme E și facilitând cercetarea în cadrul unui laborator construit la bordul său.

Extreme E revoluționează, de asemenea, tehnologia celulelor de combustibil pe bază de hidrogen, ceea ce permite flotei sale de curse să se alimenteze folosind energie cu emisii zero. Această soluție inovatoare de la AFC Energy utilizează apă și soare pentru a genera energie pe bază de hidrogen. Nu numai că acest proces nu va genera emisii de gaze cu efect de seră, ci singurul său produs secundar va fi apa, care va fi reutilizată în alte scopuri, în zonele de desfășurare a curselor.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Branduri

Subiecte

Sectiune



Branded


Related