#BikeForScience – pedalăm pentru știință și inovație. Românii au pedalat peste 82.000 de kilometri pentru știință și inovație în medicină

#BikeForScience – pedalăm pentru știință și inovație. Românii au pedalat peste 82.000 de kilometri pentru știință și inovație în medicină
  • Invitați să pedaleze 50.000 de kilometri pentru a-și arăta susținerea față de inovația în medicină, românii s-au mobilizat într-un mod remarcabil și au strâns cu peste 30.000 mai mulți kilometri pedalați.
  • Efortul comun al bicicliștilor amatori și profesioniști din România și nu numai a făcut parte din campania #BikeForScience, menită să atragă atenția asupra importanței științei pentru societate.

În luna dedicată științei și inovației în medicină, marcată prin programul #BikeforScience, bicicliști amatori sau profesioniști au pedalat zeci de mii de kilometri în numele științei. În schimbul energiei cicliștilor care au luat parte la inițiativa-manifest, Bristol Myers Squibb va finanța un proiect de cercetare al unei Universități de Medicină și Farmacie din țara noastră, prin intermediul unui grant.

Cei peste 82.000 de kilometri au fost parcurși de către români din toată țara, dar și de peste hotare, care au răspuns provocării #BikeForScience. Fie că au pedalat în cadrul unui tur organizat, în drumeții individuale, pe drumul către locul de muncă, ori chiar în propria sufragerie, participanții au distribuit pe rețelele de socializare traseul parcurs, contribuind, astfel, la acumularea unui număr cât mai mare de km pedalați pentru știință.

Inițiativa civică Bike for Science a fost susținută de două asociații non-guvernamentale, dar și de lideri de opinie care încurajează mersul pe bicicletă. Junalistul Lucian Mîndruță, cunoscut în mediul online și pentru pasiunea sa pentru plimbările cu bicicleta, a fost unul dintre ei:

“Obișnuiesc să ies cu bicicleta destul de des, iar când nu reușesc să fac asta, pedalez pe simulatorul de acasă. Astfel, aș putea spune că inițiativa #BikeforScience mi s-a potrivit mănușă, mai ales că am avut de partea noastră și vremea extrem de frumoasă în luna noiembrie. Mă bucur că, făcând ceea ce îmi place, am reușit să pun umărul la susținerea unui proiect științific, cercetarea în medicină având un rol esențial în viețile noastre, despre care mi-ar plăcea să vorbim mai des,” a declarat Lucian Mîndruță, jurnalist.

 

O contribuție importantă în cumularea acestui număr de kilometri parcurși cu bicicleta au avut-o oamenii din comunitățile Adevărații Veloprieteni și Hai cu Bicla. Iulian Ene, împreuna cu membrii echipei Adevărații VeloPrieteni, au organizat adevărate tururi de susținere a proiectului Bike For Science:

“În comunitatea noastră de bicicliști, pedalatul este un stil de viață, face parte din natura noastră de mai bine de un deceniu. Atunci când am aflat de inițiativa #BikeforScience, nu am stat deloc pe gânduri și ne-am mobilizat în plimbări chiar și de 200 de kilometri, în zone turistice și nu numai. Am contorizat orice distanță parcursă, indiferent de lungimea acesteia, pentru că fiecare kilometru pedalat a contat semnificativ pentru proiect. #BikeForScience a devenit o inițiativă tare dragă nouă, comunității de biciclisti”, a adăugat Iulian Ene, presedintele Asociatiei Adevărații VeloPrieteni. În același timp, oamenii din comunitatea Hai cu Bicla au primit cu mult entuziasm provocarea și s-au implicat de îndată. „Bicicletele pe care le iubim atât de mult sunt în sine un produs al inovației, așa că suntem cu adevărat bucuroși că am putut lua parte la mișcarea #BikeforScience”, spune Oana Turturică, președintele asociației Hai cu Bicla.

Iulian Ene, Adevărații VeloPrieteni

 

Universitățile de Medicină și Farmacie din România, invitate să înscrie proiectele științifice

Pentru șansa de a accesa grantul oferit de Bristol Myers Squibb, reprezentanții universităților trebuie să înscrie proiectele de cercetare în competiția Bike for Science până la sfârsitul lunii aprilie 2021, prin trimiterea unui e-mail la adresa [email protected]. În maximum 10 pagini ei trebuie să prezinte scopul cercetării, nevoia de finanțare și metodologia de studiu propusă. La finalul perioadei de înscriere, proiectele vor fi analizate de un juriu format din mai mulți membri independenți, care vor examina toate cererile de finanțare primite în cadrul inițiativei.

 

”Grantul Bike for Science este doar o mică mână de ajutor pe care o întindem omanilor excepționali din domeniul cercetării medicale, despre care nu se spun foarte multe. Personal, am fost impresionat în nenumărate rânduri să descopăr câte idei inovatoare, care îmbină digitalul cu cercetarea au studenții și membrii sferei academice medicale, așa că va fi o reală provocare pentru juriu sa aleagă cel mai bun proiect. Cu această ocazie, lansăm o invitație deschisă către toate Universitățile de Medicină și Farmacie din țară să își înscrie proiectele științifice”, a punctat Cătălin Radu, General Manager Bristol Myers Squibb România.

 

Bike For Science este un proiect Bristol Myers Squibb lansat în România în contextul anunțării noii identități globale a companiei. Articulată sub scopul de a transforma viețile pacienților cu ajutorul științei, misiunea companiei este cel mai bine exemplificată prin intermediul acestui demers de responabilitate socială al companiei.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Pozitii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related