Arçelik este, din nou, în topul celor mai sustenabile companii din lume

Arçelik este, din nou, în topul celor mai sustenabile companii din lume

Corporate Knights a clasat compania Arçelik pe locul #34 în Global 100 Index 2021.

Arçelik, unul dintre cei mai importanți producători de electrocasnice, ce reunește branduri globale precum Arctic, Beko și Grundig, ocupă locul 34 în topul Global 100 pentru 2021, realizat de Corporate Knights. Potrivit clasamentului, Arçelik este cea mai sustenabilă companie de electrocasnice și aparate de uz casnic din lume și, totodată, prima și singura companie turcă prezentă în listă.

Ajuns la a 17-a ediție, clasamentul Corporate Knights al celor mai sustenabile 100 de corporații din lume a fost realizat pe baza unor evaluări riguroase ale performanțelor înregistrate de 8.080 de companii cu venituri de peste 1 miliard de dolari. Criteriile de evaluare au avut la bază mai mulți indicatori de performanță, care reflectă preocupările pentru mediu, sociale și de guvernanță (ESG). Lista atestă cele mai sustenabile 100 de corporații din lume care înregistrează performanțe financiare superioare și conduc în cursa spre economia cu zero emisii.

Adoptarea sustenabilității ca model de afaceri, împreună cu viziunea „Respecting the World, Respected Worldwide”, i-a permis companiei Arçelik, prezentă în aproape 150 de țări, să atingă obiective importante, asociate eforturilor sale de sustenabilitate. În 2019 și 2020, cu propriile sale credite de carbon, compania a reușit să devină neutră din punct de vedere al emisiilor, la nivel global. Totodată, Arçelik este recunoscută ca „Lider al Industriei” în categoria Electrocasnice sustenabile, pentru al doilea an consecutiv, în Dow Jones Sustainability Index 2020. Nu în ultimul rând, planul Arçelik de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2030 este aprobat de către Science Based Targets Initiative (SBTi), în conformitate cu obiectivul Acordului de la Paris.

„Suntem încântați să ne clasăm pe locul 34 în clasamentul Global 100 2021 al Corporate Knights și să fim recunoscuți încă o dată ca una dintre cele mai sustenabile companii din lume. Este o realizare semnificativă pentru noi ca afacere și suntem mândri de ceea ce am realizat împreună cu toți angajații noștri. Ne face o deosebită plăcere să vedem că Arçelik este pe drumul cel bun spre atingerea standardului suprem de sustenabilitate și că suntem un exemplu demn de urmat pentru companiile din industria noastră. Vom continua să ne adaptăm abordarea sustenabilității în conformitate cu Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (ODD) ale ONU, să dezvoltăm produse care utilizează mai puține resurse și să le facem accesibile, astfel încât, să încurajăm consumatorii să adopte un stil de viață mai sustenabil”, a declarat Hakan Bulgurlu, CEO Arçelik.

 

Suntem mândri să facem parte dintr-un Grup care și-a asumat misiunea de contribui activ la protejarea mediului înconjurător. Sustenabilitatea reprezintă un pilon fundamental în modelul nostru de business, iar fabrica Arctic de la Ulmi, singura unitate de producție 4.0 din România, reprezintă angajamentul nostru de a construi responsabil și de a contribui activ la lupta împotriva schimbărilor climatice. Datorită implementării unor tehnologii avansate care permit o utilizare mult mai eficientă a resurselor, fabrica noastră a fost recompensată cu un număr impresionant de acreditări ca fabrică verde, fiind și singura din România care deține LEED Platinum, document care atestă cele mai înalte performanțe în domeniul producției sustenabile”, a declarat Murat Büyükerk, Chief Executive Officer Arctic.

Corporate Knights Inc. publică revista afacerilor sustenabile, Corporate Knights, și deține o divizie de cercetare care alcătuiește clasamente și evaluări ale produselor financiare pe baza performanței sustenabilității corporative. Clasamentul din acest an s-a bazat pe mai mulți indicatori de performanță noi, care reflectă preocupările sociale evidențiate atât de pandemie, cât și de mișcarea Black Lives Matter. Noii indicatori includ concediul medical plătit, diversitatea rasială a executivului și a consiliului de administrație și investițiile verzi (cheltuieli, cercetare și dezvoltare, achiziții). În medie, o treime din investițiile companiilor Global 100 sunt verzi, în comparație cu mai puțin de un sfert pentru celelalte companii, în timp ce procentul companiilor Global 100 care oferă cel puțin 10 zile de concediu medical plătit (86%) este mai mult decât dublu față de restul pieței, potrivit MSCI ACWI (41%). Companiile Global 100 obțin 41% din venituri din produse sau servicii aliniate la obiectivele ONU de dezvoltare durabilă, comparativ cu doar 8% pentru restul companiilor.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Initiative Romania

Initiative este una dintre cele mai mari retele independente de media din lume, asigurand servicii specializate de strategie, planificare si cumparare de media. Initiative este membra a Interpublic Group of... vezi detalii »

Pozitii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related