Sute de elevi din județul Alba primesc „Dreptul la toalete”: Liceul cu program sportiv „Florin Fleșeriu” a fost selectat în campania ”Domestos susține igiena în școli”

Sute de elevi din județul Alba primesc „Dreptul la toalete”: Liceul cu program sportiv „Florin Fleșeriu” a fost selectat în campania ”Domestos susține igiena în școli”

O nouă școală a fost selectată de Crucea Roșie Română în cadrul campaniei ”Domestos susține igiena în școli”. Cu un palmares de sute de medalii și cupe câștigate la competiții sportive de-a lungul timpului, elevii liceului „Florin Fleșeriu” din Sebeș, județul Alba, se bucură acum pentru că vor beneficia de renovarea toaletelor școlii. În prezent, 500 de elevi de ciclu primar, gimnazial și 4 clase de ciclu liceal frecventează această unitate de învățământ și sunt nevoiți să folosească doar două toalete, în stare avansată de degradare, ambele în curte: 4 WC-uri pentru fete și 4 pentru băieți.

 

„Contextul actual ne-a forțat să ne gândim, mai mult ca niciodată, la nivelul de siguranță din școli, mai ales când este vorba de igienă. Ne bucurăm că prin acest proiect vom putea oferi elevilor condiții optime, acces la toalete moderne, dotate corespunzător normelor sanitare. Suntem mândri de rezultatele elevilor, atât la disciplinele teoretice, cât și la cele sportive, și credem cu tărie că, prin accesul la condiții mai bune, îi vom motiva și îi vom face să revină cu plăcere în bănci, când va fi cazul. Avem sprijinul Consiliului Local și al primăriei municipiului Sebeș, care în acest an a alocat fondurile necesare unei proces de reabilitare a clădirii centrale”, a declarat Adrian Alexandru Dăncilă, directorul instituției de învățământ.

În acest moment, în Sebeș se aplică scenariul roșu, deci merg la școală doar copiii preșcolari și elevii din ciclul primar.

În plus, încă 25 de școli au fost selectate în această etapă pentru a primi produse de dezinfecție și curățenie prin intermediul filialelor de Crucea Roșie din întreaga țară. 

Deși accesul la toalete decente ar trebui să fie garantat pentru toți elevii din România, realitatea este îngrijorătoare: 33% dintre școli nu au autorizația sanitară, 22% nu au surse de apă adecvate și 35% nu au toalete interioare, se arată într-un memorandum al Guvernului României.

Nevoia imperioasă de acces la condiții de igienă optime a dus la lansarea în 2015 a campaniei „Domestos susține igiena în școli”. În cadrul ei, peste 70,000 de elevi au beneficiat deja de condiții mai bune de igienă în școli, Domestos donând peste 150,000 de euro pentru construirea de grupuri sanitare, acolo unde erau improvizate în curte, pentru renovarea lor, dacă erau degradate, uzate și nemodernizate, dar și pentru produse de igienizare, curățenie și dezinfectare, atât de importante în contextul pandemiei.

 

„Viziunea noastră este ca fiecare copil să aibă acces la condiții de igienă corespunzătoare. Toaletele decente în școli trebuie să fie un lucru firesc, nu o excepție. Faptul că în România suntem încă departe de acest țel ne motivează să lucrăm în continuare, alături de partenerii noștri. Ne bucură să vedem rezultatele, să vedem lucrările finalizate la primele toalete construite și renovate, să știm că sute de copii sunt mai în siguranță, având acces la toalete moderne și curate. Continuăm să susținem igiena în școli, pentru că doar astfel putem crea un mediu sigur și igienic pentru elevii României”, a declarat Camelia Pop, Brand Manager Domestos & Savo Unilever South Central Europe.

 

„Există multe feluri de a defini persoane vulnerabile, iar faptul că mii de copii intră în această categorie din cauza condițiilor precare de igienă ar trebui să ne îngrijoreze pe toți, ca societate. De aceea, ne-am implicat începând cu anul 2019 în acest proiect și am demarat și o strângere de fonduri pentru ca mai mulți elevi să poată beneficia de condiții decente în instituțiile în care învață”, a declarat Ioan Silviu Lefter, Directorul General al Crucii Roșii Române.

 

Campania  „Domestos susține igiena în școli” continuă  cu sprijinul Crucea Roșie Română. Orice persoană care cunoaște o școală care are nevoie de construirea unei toalete, de renovarea ei sau de produse de curățenie și igienizare, poate face o înscriere pe site-ul domestos.com/ro/dreptul-la-toalete.html. Până la finalul acestui an, încă o școală va fi selectată pentru renovarea grupului sanitar, două pentru construirea lui și 75 vor mai primi kit-uri cu produse, atât de necesare în contextul pandemiei.

Cei care doresc să contribuie la această cauză o pot face printr-o donație pe crucearosie.ro. Persoanele fizice și juridice care își doresc să se implice în campanie, astfel încât să nu mai existe nicio unitate de învățământ cu toalete în curte și condiții precare de igienă, pot face donații direct pe crucearosie.ro sau în contul RO61BRDE410SV36413364100, deschis la BRD Agenția Piața Romană. Toate fondurile sunt gestionate de către Crucea Roșie Română, la fel ca și coordonarea procesului de selecție a școlilor și de implementare a lucrărilor. La fiecare trei luni, se stabilește o nouă instituție de învățământ beneficiară a proiectului dintre cele care s-au înscris pe site și respectă condițiile de eligibilitate.

 

„Domestos susține igiena în școli”. În fiecare an, Domestos își propune să contribuie la îmbunătățirea condițiilor de igienă din școlile din România, dar și la creșterea nivelului de conștientizare a importanței igienei în rândul populației. Din 2015 și până în prezent, peste 70,000 de copii au beneficiat de condiții mai bune în unitățile sanitare, iar Domestos a donat fonduri de peste 150,000 de euro pentru renovarea toaletelor din școlile și grădinițele din România, precum și produse Domestos pentru igienizarea acestora.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Pozitii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related