Peste 10.000 de paleți capacitate totală de stocare pentru AECTRA Plastics, după lansarea celui mare depozit de polimeri tehnici din România

Peste 10.000 de paleți capacitate totală de stocare pentru AECTRA Plastics, după lansarea celui mare depozit de polimeri tehnici din România

AECTRA Plastics anunță lansarea celui mai mare depozit de polimeri tehnici din România, primul depozit construit în România de grupul-mamă, Hromatka Group. Lider în piața autohtonă de distribuție polimeri de înaltă performanță si poliolefine standard, AECTRA Plastics activează în industria petrochimică de peste două decenii, iar de 5 ani este și parte din Hromatka Group. Cu 23 de depozite și 3 laboratoare proprii peste tot în Europa, precum și 10.000 de clienți activi, Hromatka Group este partenerul preferat pentru distribuția de polimeri tehnici în cele 16 țări în care activează, printre care: România, Austria, Slovacia, Cehia, Elveția, Spania și Portugalia. Hromatka Group și-a consolidat poziția în regiune prin investiții de peste 9 milioane și jumătate de euro în România în acești ani.

Cea mai recentă investiție este proaspăt lansatul depozit din București, cu servisare premium, o suprafață de peste 3000 de metri pătrați, o capacitate de stocare de peste 2000 de paleți. Depozitul propriu vine în completarea celor trei depozite închiriate de la terțe părți, astfel încât rețeaua de depozite AECTRA Plastics deservește în acest moment întreaga țară și are o capacitate de stocare de peste 10.000 de paleți.

 

Planuri pentru dezvoltare: depozite noi și piețe noi

Planurile de expansiune ale grupului în România nu se opresc aici, fiind în construcție un nou depozit pe un teren de 2 hectare în zona de nord a Timișoarei. În plus, cultura organizațională integrativă cross-borders  a companiei se traduce în colaborările cu branduri globale în proiecte axate pe dezvoltarea de produse noi și crearea de piețe noi. De exemplu, pe lista de priorități pentru următoarea perioadă se află colaborarea cu parteneri noi pentru a aduce pe piața din România în premieră materiale Bio, cu amprentă redusă de carbon și reciclate pentru utilizarea în industria auto.

 

Consumul industrial de poliolefine în pandemie

Piața de ambalaje a înregistrat o scădere drastică în 2020, întrucât deservea industria alimentară și industria HoReCa. În contextul eliminării unor segmente de consum importante cum ar fi concertele și festivalurile, singura șansă de redresare pentru jucătorii din piața de ambalaje a fost reprofilarea către producția de flacoane pentru dezinfectanți sau sticle de alcool sanitar. Chiar și așa, piața de ambalaje a scăzut cu 50% din cauza pandemiei. Scăderi s-au înregistrat și în ceea ce privește industria automotive, pentru care lunile aprilie-mai din 2020 au fost critice, cu o scădere a producției de 25-40%. Chiar dacă spre finalul anului lucrurile s-au redresat parțial, per total industria auto a încheiat 2020 cu o scădere de 15%. Driverul industriei de mase plastice în ultimul an și piața care continuă să ofere semne optimiste și pentru 2021 este piața de construcții.

Ce înseamnă toate acestea pentru un furnizor de polimeri tehnici? O stare permanentă de alertă pentru a veni cu cele mai bune soluții pentru particularitățile cu care se confruntă fiecare industrie în regândirea sistemelor, proceselor și produselor în noul context.

”Pentru a răspunde optim acestei nevoi din piață punem la bătaie echipa noastră care are o experiență amplă în domeniu, de la vechimea de peste 20 de ani pentru cel mai vechi angajat și până la faptul că durata medie de angajare în echipă este de 5 ani. Factorul uman și expertiza acumulată de echipa noastră ne diferențiază și aduc plus valoare în proiectele noastre. Noi nu vindem produse, noi venim cu servicii de consultanță ce cuprind, în primă fază, evaluarea fezabilității ideii, a produsului și a aplicației directe. Apoi urmează, desigur, evaluarea costurilor și metodelor de procesare și, concret, oferirea de soluții care să fie transformate în  proiecte viabile. Iar partea de consultanță este foarte nuanțată, pentru că se intră în detalii tehnice privind tipul și grupa de polimeri tehnici recomandați pentru un anumit tip de aplicație, împreună cu modalitatea de utilizare specifică fiecărui polimer în parte, precum și prototipaj. Este un domeniu extrem de provocator și dinamic și care ne ține mereu în alertă, mereu cu dorința de a ne autodepăși.”, a punctat Mihai Maior, Directorul Executiv al AECTRA Plastics. 

 

Cu un portofoliu extins de clienți (peste 10.000 clienți activi), dar și o expertiză tehnică fără egal, având facilități de producție certificate conform celor mai înalte standarde și un lanț de 23 de depozite proprii ce acoperă Europa de la Vest la Est, plus 3 laboratoare proprii de analize pentru verificarea compușilor chimici, Hromatka Group este unul dintre principale grupuri de distribuție de polimeri tehnici și poliolefine standard din  piața europeană de profil. Din 2016, AECTRA Plastics face parte din Hromatka Group.

 

De la primele operațiuni comerciale, începând cu 1998 și până în prezent, AECTRA Plastics este recunoscută pentru distribuția de soluții viabile în furnizarea de polimeri tehnici de înaltă performanță, cu aplicabilitate directă în industria auto, medicală, echipamente electrice, dar și în industria de ambalaje și protecție a alimentelor.

La ora actuală, AECTRA Plastics este unicul importator de polimeri din România care deține certificatul ISCC Plus, certificat ce reprezintă atestarea companiei drept importator si vânzător de polimerii tehnici cu amprenta redusa de carbon. De menționat că acești polimeri sunt obținuti ca urmare a unui proces tehnologic cu un impact net pozitiv asupra amprentei de carbon în mediul înconjurător, emisiile de CO2 eliberate în aer scăzând cu aproximativ 65% comparativ cu producția din hidrocarburi fosili, întrucât vorbim de polimeri ce folosesc drept materie primă substituenți ai hidrocarburilor clasice, cum ar fi uleiurile lemnoase.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Branduri

Oameni

Subiecte

Sectiune



Branded


Related