Proiecte ale Fundației Metropolis, BookLand și De-a arhitectura sponsorizate de Etex Building Performance în 2021

Proiecte ale Fundației Metropolis, BookLand și De-a arhitectura sponsorizate de Etex Building Performance în 2021

Susținerea proiectelor care  contribuie la sănătatea și educarea copiilor a devenit o tradiție pentru producătorul de plăci de gips-carton Etex Building Performance (Siniat România). Anul acesta, compania a ales să se implice în comunitatea locală prin susținerea proiectelor Fundației Metropolis, Asociației BookLand și De-a arhitectura.

La începutul anului 2021, Etex Building Performance a decis să susțină proiectul Fundației Metropolis de renovare a etajului 7 al Institutului Oncologic de la Fundeni - unde se află Secția de Hematologie Pediatrică – prin donarea a două camioane de plăci de gips-carton.

De asemenea, compania susține - cu materiale de construcții - proiectul de renovare a școlilor din mediul rural derulat de Asociația BookLand. Anul acesta, Etex Building Performance sponsorizează lucrările de reparație a școlii pentru copii cu nevoi speciale din Curtici (județul Arad) după ce, în 2020, s-a implicat în renovarea școlii generale din Sohatu (județul Călărași).

Pentru susținerea proiectelor adresate comunității locale, Etex Building Performance alege să dezvolte cu precădere parteneriate pe termen lung cu organizațiile nonguvernamentale, așa cum este și colaborarea cu asociația De-a arhitectura. Compania s-a implicat în sponsorizarea proiectului „De-a arhitectura în camera mea” care este dedicat copiilor din clasele IV-VIII și își propune să le ofere acestora un ghid practic de informații și surse de inspirație care să îi ajute să își reamenajeze camera. 

În 2020, compania a mai sponsorizat și renovarea clădirii care găzduiește centrul cultural și de industrii creative FABER din Timișoara, precum și lucrările de reparație a sediului organizației nonguvernamentale World Vision România, care desfășoară o serie de proiecte de educație și dezvoltare economică în mediul rural.

Susținerea comunităților locale este doar unul dintre pilonii pe care Etex Building Performance și-a construit strategia de sustenabilitate pe termen lung prin integrarea tehnologiilor care reduc impactul asupra mediului. În acest context, fabrica Etex de la Turceni este una dintre cele mai sustenabile unități de producție din România, fiind concepută în conformitate cu principiile economiei circulare de recuperare a materiilor rezultate în urma altor procese industriale și transformarea lor în produse noi. În același timp, Etex Building Performance își propune, în cadrul fabricii de la Turceni,  să recicleze plăcile provenite din deșeurile de pe șantiere.

Gipsul, principala materie primă utilizată la fabrica de la Turceni, este obținut  prin uscarea șlamului provenit de la termocentrala din același oraș, singura centrală pe cărbune din România care valorifică gipsul ca materie primă. În schimb, celelalte centrale pe cărbune ajung să depoziteze șlamul în haldele de steril din apropiere. De altfel, Etex Building Performance și-a arătat intenția să realizeze, pe propria cheltuială, o investiție de 5-6 milioane de euro într-o instalație de uscare și la termocentrala de la Rovinari, care ar permite valorificarea gipsului ca materie primă la fel ca la Turceni.

 

Compania Etex Building Performance – Siniat România este membră a Grupului Etex, unul dintre cei mai mari producători și furnizori mondiali de materiale și soluții pentru construcții. Grupul Etex desfășoară activități în 44 de țări din Europa, America Latină, Africa, Asia și Oceania, având peste 17.000 de angajați care își desfășoară activitatea în 121 de fabrici.

Pentru a sublinia angajamentul față de siguranța la locul de muncă, etică și integritate, Etex a lansat în 2019 noul cod global de conduită „The Etex Way”. Totodată, grupul ocupă locul 9 din 118  la nivel global în clasamentul producătorilor de materiale de construcții al Sustainalytics, care evaluează companiile în funcție de factorii, de mediu, de responsabilitate socială și de guvernanță corporativă (ESG).

În România, Etex operează două unități de producție de materiale de construcții sub brandul Siniat: fabrica de gips-carton de la Turceni și fabrica de ipsosuri, gleturi și tencuieli pe bază de ipsos de la Aghireșu. Compania furnizează produse din ipsos și sisteme de gips-carton pentru numeroase proiecte din industria hotelieră, clădiri de birouri, clădiri rezidențiale, spitale, centre comerciale și spații industriale.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Subiecte

SectiuneBranded


Related