Cercetătoarele din România au acces la finanțare prin programul de burse private L’Oréal-UNESCO „Pentru Femeile din Știință”

Cercetătoarele din România au acces la finanțare prin programul de burse private L’Oréal-UNESCO „Pentru Femeile din Știință”

L’Oréal România, în parteneriat cu CNR UNESCO, continuă să sprijine comunitatea științifică din România prin derularea celei de-a XII-a ediții a competiției de proiecte de cercetare L’Oréal – UNESCO „Pentru Femeile din Știință”, organizată cu sprijinul UEFISCDI. În cadrul programului se acordă patru burse în valoare totală de 188.000 lei, pentru finanțarea unor activități de cercetare desfășurate pe teritoriul României, în domeniile Științele Vieții și Științe Fizice. Programul se adresează femeilor care activează în cercetare, cu vârsta de maximum 40 de ani.

 

„Ca o companie ce investește 3,4% din cifra globală de vânzări în cercetare și dezvoltare, adică peste 960 milioane de euro la nivel global, înțelegem profund nevoia de finanțare a cercetării. Tocmai de aceea, în România, credem că este de datoria noastră să contribuim la sprijinirea acelor proiecte și profesioniști care pot aduce schimbări revoluționare în știință. În același timp, statisticile ne arată că există, încă, diferențe între rolul femeilor și al bărbaților în cercetare. Este motivul pentru care continuăm să le oferim sprijin tinerelor cercetătoare pentru care finanțările proiectelor reprezintă un pas uriaș către noi descoperiri științifice. Până acum, în 11 ediții, am susținut 29 de cercetătoare cu peste 1,2 milioane de lei investiți în activitatea lor, contribuind activ la dezvoltarea unui domeniu vital pentru omenire”, a declarat Simona Fîrtat, Corporate Communication & Public Affairs Manager L’Oréal România.

 

Cercetătoarele care vor să aplice în cadrul programului de burse private L’Oréal – UNESCO „Pentru Femeile din Știință”, trebuie să respecte următoarele cerințe:

  • Să își desfășoare activitatea de cercetare în România
  • Să aibă maximum 40 de ani
  • Să se încadreze într-una dintre ariile de cercetare Științele Vieții sau Științe Fizice
  • Să fie doctorande sau să fi obținut titlul științific de doctor și să urmeze un program de pregătire postuniversitară în România

Proiectele se depun până pe 24 iulie 2021, online pe platforma forwomeninscience.com. Cele patru burse, fiecare în valoare de 47.000 de lei, se acordă pentru finanțarea a două proiecte de cercetare în aria Științele Vieții și două în aria Științe Fizice.

 

„Cercetarea în domeniul științelor și susținerea tinerelor femei cercetător ocupă poziții prioritare în agenda UNESCO și, implicit, a Comisiei Naționale a României pentru UNESCO. Stereotipurile perpetuează inegalitatea de gen în ceea ce privește accesul la aceste domenii de studiu și cariere. Nu ne putem permite să ne privăm de talentele a jumătate din umanitate: femeile avansează știința, iar știința avansează lumea!

În acest context apreciem în mod deosebit efortul constant al L’Oréal, care anul acesta organizează a XII-a ediție a programului „Pentru Femeile din Știință”, a declarat Madlen Șerban, secretar general al Comisiei Naționale a României pentru UNESCO.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Branduri

Subiecte

Sectiune

DictionarBranded


Related