Skanska finalizează tranzacția de vânzare a clădirilor 6.2 și 6.3 din Campus 6, București

Skanska finalizează tranzacția de vânzare a clădirilor 6.2 și 6.3 din Campus 6, București

După ce în luna decembrie a vândut cele două clădiri aflate în business park-ul Campus 6 din București pentru 97 milioane de euro, Skanska predă corpurile 6.2 și 6.3 noului proprietar, S IMMO AG. Tranzacția care a avut loc în decembrie 2020 a marcat începutul parteneriatului dintre Skanska și compania imobiliară austriacă și este cea mai mare tranzacție a Skanska pe piața românească de până acum.

Cele două clădiri de clasa A cu 11 etaje care prezintă o suprafață închiriabilă de aproape 38.000 de mp și 463 de locuri de parcare, predate către S IMMO AG, sunt deja închiriate în proporție de 99% către companii reputabile, precum Microsoft și Société Générale European Business Services.

Friedrich Wachernig, membru al consiliului de administrație al S IMMO AG, declară:

"Suntem foarte încântați că am finalizat cu succes tranzacția clădirilor de birouri Campus 6.2 și 6.3. Ambele clădiri sunt o completare de primă clasă a portofoliului nostru din capitala României. București este în prezent una dintre cele mai importante piețe de birouri din Europa Centrală și de Est și s-a dezvoltat într-una dintre cele mai importante locații pentru segmentul de IT și telecomunicații din Europa. Suntem absolut convinși că vom continua să vedem o dezvoltare puternică aici în trimestrele următoare”.

 

În perioada dintre semnarea contractului și predarea cădirilor către noul proprietar, Campus 6.2 și 6.3 au obținut certificarea WELL Health-Safety Rating, care atestă grija pentru sănătatea și siguranța angajaților, clienților, partenerilor și întregii comunități Skanska, cu atât mai mult în contextul global actual.  În același timp, Skanska a continuat lucrările pentru pista de alergare de pe acoperișul celor două clădiri, prima pistă de alergare rooftop din România și un element dinstinctiv al corpurilor 6.2 și 6.3 din Campus. Pista urmează să fie inaugurată de Skanska și dată în folosință exclusiv angajaților din aceste clădiri.

 

„Suntem bucuroși să anunțăm că cele două clădiri din Campus 6 intră, de astăzi, în portofoliul S IMMO AG. Campus 6 este pentru noi un proiect important, prin care ne-am propus să livrăm nu doar clădiri de birouri, ci un întreg ecosistem care să contribuie la starea de bine a celor care iau parte la el: de la oamenii care lucrează în aceste clădiri, la întreaga comunitate din jur”, a declarat Aurelia Luca, Vicepreședinte Executiv pentru Operațiunile din Ungaria și România din cadrul diviziei de dezvoltare a Skanska din CEE.

 

Pe tot parcursul procesului de vânzare și predare a clădirilor Campus 6.2 & 6.3 Skanska a fost asistată de PeliPartners.

 

A fost un privilegiu să asistăm Skanska în această călătorie: dezvoltarea, apoi închirierea către chiriașii de top și în cele din urmă vânzarea unui proiect de referință în București. Această tranzacție arată, de asemenea, că afacerile cu active de înaltă calitate sunt oportunități valoroase pentru piața de investiții din România în 2021”, a declarat Oana Bădărău, partener și coordonator al echipei de drept imobiliar din cadrul PeliPartners.

 

Campus 6.2 și 6.3 reprezintă faza a doua din complexul de birouri Campus 6, situat în zona de Centru-Vest a Bucureștiului, pe Bulevardul Iuliu Maniu. Prin complexul Campus 6 a fost creat un spațiu care îmbină un mediu de lucru sănătos cu zone de relaxare și care facilitează accesul la o gamă completă de servicii la cele mai înalte standarde puse la dispoziție de World Class, Easybox, Total Wash, Help Net și Lagardère.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Subiecte

Sectiune

DictionarBranded


Related