Ambasadori pentru cultură - eveniment de strângere de fonduri pentru producția unui nou musical

Ambasadori pentru cultură - eveniment de strângere de fonduri pentru producția unui nou musical

Fostul Ambasador SUA în România, Adrian Zuckerman, a găzduit un eveniment de strângere de fonduri pentru producția unui nou musical american în regia lui Alexander Hausvater, un proiect dezvoltat de Asociația CREAS.

Excelența Sa, Adrian Zuckerman, devine ambasador pentru artă și cultură. La inițiativa Ambasadorului și cu prilejul sărbătoririi Zilei Independenței a Statelor Unite ale Americii, în seara zilei de 8 iulie a fost organizat un eveniment special, în grădina de vară a hotelului Crowne Plaza Bucharest. Și-au dat întâlnire personalități marcante și reprezentanți din diferite sectoare de activitate din România, fiind invitați să descopere fascinanta lume a musicalului și să susțină prin donații un viitor proiect de anvergură: realizarea de către Asociația CREAS a unui musical american în regia lui Alexander Hausvater.

Ambasadorul Adrian Zuckerman este născut la București și, după retragerea din funcția oficială, a decis să rămână în țara natală. Iubitor al valorilor, al culturii și al limbii românești, Excelența Sa efectuează demersuri de încurajare și promovare a proiectelor culturale desfășurate de creatori tineri și talentați, acest eveniment fiind încă o confirmare a devotamentului domniei Sale.

Donațiile efectuate cu prilejul acestui eveniment sunt destinate costurilor de producție a noului proiect teatral în regia lui Alexander Hausvater și coordonat de Asociația CREAS, a cărui premieră națională va avea loc la finalul acestui an.

Sub atenta organizare coordonată de arh. Adina Mastalier, seara a fost deschisă cu un discurs emoționant al Ambasadorului Adrian Zuckerman, urmat de regizorul Alexander Hausvater, care a prezentat pe larg contextul nașterii unui musical necesar în spațiul românesc.

Programul evenimentului a inclus momente artistice, fragmente muzicale din musicaluri celebre, interpretate de artiștii Adrian Nour, Ana Cebotari, Mediana Vlad, Anca Florescu și Victor Bucur. În a doua parte a serii, organizatorii au pregătit două recitaluri deosebite, susținute de Paula Seling și Iulia Dumitrache & Band.

Spectacolul va intra în producție la toamnă, cu o distribuție de excepție, alcătuită din actori, cântăreți și dansatori. Echipa va fi completată de arh. Adina Mastalier care va semna scenografia, coregraf și muzicieni, iar regia îi va aparține lui Alexander Hausvater.

Asociația CREAS a fost înființată în anul 2011, este coordonată de actorii Victor Bucur și Daniel Burcea, și își propune crearea, promovarea și încurajarea formelor alternative de exprimare artistică în spațiul românesc, în mod special a teatrului muzical. O direcție complementară este dezvoltarea programelor de educație prin cultură pentru a contribui la combaterea discriminării sociale, etnice, de gen și pentru prevenirea abandonului școlar.  

Parteneri: Economic Development Advisors, Crowne Plaza Bucharest, Alexandrion, Coca Cola, Olovina, Domeniile Sâmburești, MBW Automobile Bavaria, Asociația CREAS, Cuzzini Architects prin arh. Adina Mastalier și arh. Mihai Cuzzini, Total Image, 360 Revolution.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related