Școlile din mediu rural primesc calculatoare verzi prin programul Dăm Click pe România

Școlile din mediu rural primesc calculatoare verzi prin programul Dăm Click pe România

Recent, echipele Kaufland România și Ateliere Fără Frontiere au oferit 20 de calculatoare recondiționate și complet echipate Școlii Gimnaziale „Prof. Univ. Dr. Adrian V. Rădulescu” în comuna Dorobanțu din județul Călărași împreună cu o lecție practică despre reciclarea și reutilizarea deșeurilor și protejarea mediului.

Donația face parte din proiectul „Dăm Click pe România”, în cadrul căruia 2000 de calculatoare recondiționate vor fi oferite în perioada august - decembrie 2021 școlilor din  peste 30 de județe. Școala Gimnazială „Prof. Univ. Dr. Adrian V. Rădulescu” din Dorobanțu este una dintre cei 110 laureați care vor beneficia prin calculatoarele funcționale de o șansă în plus la o educație de calitate.

Recondiționarea calculatoarelor

Toate calculatoarele care au ajuns la Dorobanțu au fost recondiționate în atelierul educlick, unde fiecare componentă este atent evaluată, curățată, reparată și ambalată pentru a ajunge în siguranță pe băncile școlilor.

Elevii școlii din Dorobanțu au avut parte de un „tutorial live” în care au asistat la transformarea unei unități centrale dintr-un deșeu într-un dispozitiv complet funcțional. Doi membri din echipa educlick au prezentat care sunt componentele unui calculator, cum sunt ele curățate și înlocuite și au răspuns la toate întrebările elevilor despre procesul de recondiționare.

Reutilizăm, reciclăm și salvăm pământul

Dăm Click pe România este unul dintre proiectele strategice pentru Kaufland România și ne bucurăm că suntem parteneri cu Ateliere Fără Frontiere. Este un proiect foarte important pentru că are beneficii pe mai multe domenii: mediu - pentru că recondiționează echipamente IT care altfel ar ajunge deșeuri, educație - pentru că aceste calculatoare ajung în școli și ajută copiii să învețe și social - pentru că lucrează cu persoane din medii vulnerabile.” , declară Bogdana Popa, Comunicare CSR Kaufland România.

Reprezentanții Kaufland România și Ateliere Fără Frontiere au completat lecția scurtă despre importanața reutilizării și au prezentat acțiuni simple și concrete pe care oricine le poate lua pentru contribui la conservarea planetei: de la reutilizarea sticlelor de plastic sau componentelor IT din care se fac calculatoarele educlick, până la reducerea consumului de curent sau de materiale textile. Din 2008, atelierul educlick a contribuit activ la protejarea mediului și a evitat 288.000 de kg de emisii CO2 prin recondiționarea a peste 20.000 de calculatoare.

Dincolo de donația de calculatoare, evenimentul de la Dorobanțu a reprezentat o ocazie pentru toți participanții proiectului să afle mai multe despre provocările și oportunitățile digitale pe care ultimul an și jumătate le-a adus educației din România.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Oameni

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related