Wetterbest semnează un parteneriat pe doi ani cu Salvamont România pentru reabilitarea bazelor montane

Wetterbest semnează un parteneriat pe doi ani cu Salvamont România pentru reabilitarea bazelor montane

Wetterbest, unul dintre cei mai importanți jucători pe piața sistemelor de acoperișuri din țiglă metalică, susține Salvamont România cu 50.000 de euro, pentru reabilitarea acoperișurilor bazelor montane. Programul „Suntem dedicați planetei”, în cadrul căruia s-a semnat parteneriatul, se va derula pe parcursul a 2 ani.

Prin intermediul acestui parteneriat, Wetterbest va sprijini proiectul Salvamont de refacere a acoperișurilor bazelor montane cu sisteme complete de învelitori metalice pentru acoperișuri, care asigură o izolare mai bună și sunt rezistente la condițiile meteorologice de la altitudini mari. De asemenea, Wetterbest va susține financiar montarea de panouri fotovoltaice în posturile și refugiile Salvamont care nu dispun de energie electrică.

„Avem datoria față de generațiile viitoare să contribuim la crearea unei lumi mai curate și mai sigure, iar Wetterbest este o companie responsabilă, care își propune să implementeze proiecte sustenabile pentru viitor. Salvamont este unicul serviciu de salvare montană din România. Susținerea noastră este un semn de apreciere a muncii incredibile pe care echipa Salvamont o desfășoară zilnic”, a spus Marian Pîrvu, CEO Wetterbest.

„Ne bucurăm să avem alături de noi compania Wetterbest, cu ajutorul căreia vom reuși să reabilităm bazele, posturile și refugiile montane prin mijloace sustenabile, cu materiale durabile și de calitate. Acest parteneriat ne ajută considerabil, în eforturile noastre de a oferi condiții mai bune de muncă pentru salvamontiști, pentru a putea fi mai eficienți în ajutorul pe care îl oferim turiștilor și pentru ca activitatea de salvare montană să se poată desfășura cu adevărat la înălțime”, a adăugat prof. Sabin Cornoiu, Președintele Asociației Naționale a Salvatorilor Montani din România.

Salvamont România este serviciul național de urgență ce asigură salvarea în munți și în alte locuri greu accesibile și care dispune, în acest moment, de 42 de structuri de intervenție județene și locale ce dețin 140 de baze montane. 65.000 de turiști au fost salvați în cele peste 100.000 de misiuni realizate cu succes de salvamontiști în ultimii 10 ani. Întrucât starea bazelor, posturilor sau refugiilor Salvamont este în permanență afectată de factorii naturali specifici zonei montane se impune, în permanență, realizarea de lucrări de reabilitare cu materiale de cea mai bună calitate.

Începând din acest an, Wetterbest a aderat la  programul „Suntem dedicați planetei”, susținut la nivel global de Grupul Kingspan. În cadrul acestui program, în companie au fost instalate panouri solare care ajută la reducerea emisiilor de carbon cu 77 tone pe an și au fost plantați peste 1200 puieți în județul Prahova. Intern, compania Wetterbest a lansat o inițiativă de reducere a consumului de apă și a echipat toate unitățile de producție cu containere pentru colectarea selectivă a deșeurilor.

Wetterbest, parte a grupului irlandez Kingspan, este unul dintre cei mai importanți producători de sisteme de acoperișuri din România, având o experiență de peste 20 de ani pe piața de învelitori metalice. În 2020, Wetterbest a inaugurat la Băicoi o nouă fabrică de acoperișuri metalice, în urma unei investiții de 45 milioane de lei. În prezent, compania fabrică anual peste 10 milioane de metri pătrați de profile  metalice.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Pozitii

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related