Storia.ro și editura Nemira lansează Cărticica de biniște, un ghid complet și aplicabil pentru fericirea de a fi acasă

Storia.ro și editura Nemira lansează Cărticica de biniște, un ghid complet și aplicabil pentru fericirea de a fi acasă

În 2020 când, prizonieri în propriile case, aveam nevoie de o nouă perspectivă în care să vorbim despre relația cu locuințele noastre, Storia.ro (platforma de imobiliare lansată de OLX) s-a inspirat de la danezi cu al lor hygge și a început să caute un cuvânt care să înglobeze tot atlasul simțurilor de acasă. După 3.200 de cuvinte propuse de comunitate și consultarea cu doi scriitori creativi (Iulian Tănase și Iv cel Naiv), „biniște” s-a dovedit cel mai îndrăgit de oamenii care au votat.

Proiectul s-a dezvoltat odată cu cititorii iubitori de biniște care au inspirat autorii să scrie capitole despre design interior, muzică, psihologie, organizare, plante, gastronomie sau scriere creativă. Alături de ilustrațiile Yannei Zosmer, votate de peste 6.000 de oameni, universul de biniște a prins contur și a devenit Cărticica de biniște, răsfoită până acum de peste 40.000 de cititori pe storia.ro.

Cei care semnează capitolele inspiraționale sunt specialiști din domenii care contribuie la fericirea de acasă: Iv cel Naiv (scriitor, co-autor și editor), Sînziana Pop (designer interior și fondatoarea Visuell), Gáspár György (psiholog clinician și psihoterapeut relațional), Dan Byron (lider și vocalist al trupei Byron), Ana Constantinescu (designer biofilic la Cresc Studio), Diana Mihăilă (primul Master Professional Organizer din România) și Cristina Andrei (pasionată de gastronomie, dar și cea care a inventat cuvântul biniște).

Cărticica de biniște își dorește să fie o sursă de inspirație pentru cei care vor să își transforme locuința într-o oază la care să se întoarcă întotdeauna de drag.

„Un univers într-un cuvânt. Sau un cuvânt cât un univers. Biniște. Mă aflu în fața lui ca o pisică în fața unui ghem și abia aștept să mă joc cu el, să îl întorc pe toate părțile, să îl las să mă surprindă și să se rostogolească prin toate camerele sufletului meu. Așadar, în cele ce urmează, vă propun să fim cu toții pisici care merg pe urmele acestui ghem infinit, necăutând nimic, în buna tradiție pisicească, dar reușind să găsim tot felul de lucruri interesante, surprinzătoare.“, Iv cel Naiv.

„Cred din tot sufletul că ideea de biniște în propria casă ar trebui să ne preocupe pe toți indiferent de cât timp petrecem acasă.”, Sînziana Pop.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related