Piano Heroes - eveniment caritabil organizat de Asociația Piano Therapy

Piano Heroes - eveniment caritabil organizat de Asociația Piano Therapy

Asociaţia Piano Therapy organizează, în perioada 1-9 decembrie, evenimentul caritabil  “Piano Heroes”. Prin organizarea acestui eveniment caritabil se urmărește strângerea de fonduri pentru cazurile sociale pe care Asociația le sprijină. De-a lungul timpului, Asociația Piano Therapy a oferit acces la terapie prin metoda Piano Therapy, pentru peste 200 de copii, diagnosticați cu autism, dintre care 60% cazuri sociale.

Organizat în perioada 1-9 decembrie, evenimentul este o invitaţie la solidaritate şi generozitate faţă de copiii cu autism şi familiile lor. La nivel global, aproximativ 1 copil din 68 este diagnosticat cu tulburare de spectru autist*, iar în România sunt înregistrate, oficial, peste 8000 de persoane diagnosticate cu autism.

Strângerea de fonduri include o licitație caritabilă ce se desfășoară, în perioada 1-9 decembrie, pe pagina de facebook a asociației, licitatie ce se încheie în cadrul unui Recital de Pian caritabil, transmis pe zoom, pe 9 decembrie, la ora 19. Recitalul va fi susținut de 6 copii din cadrul Asociației, de artista Ana Dubik și de Sergiu Balotă &The Farm.

Oricine se poate alătura acestui proiect prin participarea la licitație, și prin achiziţia unui bilet la recitalul caritabil, în valoare de 125 lei, care reprezintă costul unei sesiuni de terapie. Biletele la concert se pot achiziționa de pe website-ul Asociației, secțiunea shop, sau se pot depune banii în contul asociației Piano Therapy, respectiv RO56BACX0000001408168000- Unicredit Bank. Dovada plății va fi transmisă pe adresa de e-mail [email protected], alături de nume și adresa de e-mail, unde va fi trimis ulterior și linkul de acces la recital.

Evenimentul este organizat cu susţinerea Ingineri Asociati Construct, sponsorul principal al evenimentului, iar gazda evenimentului va fi Alexandra Revnic Timofte.

Acestei cauze s-au alăturat atât companii private, cât și persoane fizice, care sprijină strângerea de fonduri, prin oferirea de produse ori servicii în cadrul licitației caritabile, cum ar fi: Easy Grow Now, Floria, Zacke PR, Diana Mereu, Barre Fitness Altitude, Wine Room Shop Bacău, Red Angus Steak House, Editura DPH, Curandera, Acurarello.

"Fondurile generate din acest eveniment vor fi direcționate către cazurile sociale susținute de asociație și către achiziționarea de materiale necesare în terapia zilnică a copiilor", a precizat Tatiana Dănciulescu, președinta Asociației Piano Therapy.

Singurul centru din România calificat să ofere ședinte de terapie prin pian

Asociația Piano Therapy este o organizație non-guvernamentală înființată în anul 2016 cu scopul sprijinirii copiilor diagnosticați cu autism, oferindu-le ședinte de piano therapy. Metoda Piano Therapy a fost fondată și validată științific în colaborare cu Universitatea din Geneva, de către Tatiana Dănciulescu și a fost înscrisă la OSIM în anul 2014, iar Asociația Piano Therapy este singurul centru calificat din România să ofere astfel de ședințe.

” Piano Therapy este o metodă care vine în completarea celorlalte metode terapeutice, dedicate copiilor diagnosticați cu autism sau a celor care au tulburări afective, de limbaj, de ritm sau fluență.  Spre deosebire de cursurile de pian, unde obiectivul participanților este de a-și însuși cât mai multe cunoștințe și de a face performanță, la orele de piano therapy, scopul este ca cei mici să își îmbunătățească limbajul, abilitățile motrice, atenția a mai precizat Tatiana Dănciulescu, președinta Asociației Piano Therapy.

Metoda Piano Therapy este o metodă creată special pentru copiii cu autism, cu scopul dezvoltării abilităților motrice, limbajului și atentiei, prin expunerea activă la instrument. Aceasta este o metodă complementară, nu alternativă, care aduce un plus în dezvoltarea integrativă a copiilor.  Ședințele se desfășoară sub îndrumarea unui terapeut format în metoda Piano Therapy, în ritmul și modul propriu de învățare al fiecărui copil. Mediul de lucru este preponderent senzorial, fiind adaptat la nevoile copiilor.

* Conform CD’s Autism and Developmental Monitoring (ADDM) Network.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Subiecte

SectiuneBranded


Related