YouTube Ads Leaderboard 2021 Romania | Aneta Pleșa: YouTube rămâne una dintre cele mai importante platforme de comunicare de brand, extrem de ofertantă în modalități de storytelling

YouTube Ads Leaderboard 2021 Romania | Aneta Pleșa: YouTube rămâne una dintre cele mai importante platforme de comunicare de brand, extrem de ofertantă în modalități de storytelling

O nouă retrospectivă pentru 2021, un an în care YouTube a depășit 13 milioane de utilizatori în România, podcasturile au explodat și dispozitivele TV conectate la internet au generat peste 21% din timpul de vizionare în platformă. La sfârșitul anului a fost lansată o nouă funcționalitate pentru anunțurile video - extensia de brand, care permite interacțiunea direct de pe ecranul TV: cu un singur buton de pe telecomanda TV se pot trimite mai multe informații despre produse și servicii direct pe telefon.

În 2021 cele mai vizionate videoclipuri pe YouTube la nivel global evidențiază trei teme — comunitate, confort și creativitate.
Conținutul pe care îl consumăm spune multe despre ce gândim și simțim, iar aceste trenduri pot ajuta mărcile să înțeleagă mai bine consumatorii.

Parte dintre aceste teme le regăsim și în YouTube Ads Leaderboard Romania 2021, anunțuri care au reușit să genereze vizualizări dar și interacțiuni organice, clasament care ia în calcul mai mulți indicatori relevanți, precum rata de vizualizare (timpul mediu vizualizat dintr-o reclamă) sau rata de interacțiune.

 

YouTube Ads Leaderboard 2021 Romania

1. Vodafone Flex – Abonamentul mereu gata de schimbare
Client: Vodafone
Creative Agency: McCann
Media Agency: Vodafone

 

“Vodafone Flex a fost gandit sa raspunda la noile contexte in care muncim si traim: full digital, hybrid, mereu in miscare. Cu acest mindset am ales si regizorul, pe Aleksander Bach, cu experienta in filme de actiune si apetit pentru cadre care iti fac pofta sa te pui in miscare.
Toate ingredientele astea plus o piesa care te fac sa dai sonorul mai tare cand incepe reclama au facut din Vodafone Flex o reclama placuta de oameni si vazuta de milioane de utilizatori, dintre care 40% s-au uitat pana la capat. Si ne-au lasat si un like si-un comment. Lucru care se intampla foarte rar in industria marcomm: sa ai ad-uri promovate intens cu reactii 99% pozitive.”, spune Laura Barbu, Director, Brand & Marketing Communication · Vodafone

 

 2. FASHION DAYS - Totul despre bun gust. Si responsabilitate.
Client: Fashion Days
Creative Agency: Papaya Advertising
Media Agency: Fashion Days

 

 3. Mega regatul ofertelor
Client: Mega Image
Creative Agency: Red Dots Agency
Media Agency: United Media Services

 

4. ACT FOR GOOD | Carrefour App
Client: Carrefour
Media Agency: Funnel Web Performance

 

5. Heineken | We'll Meet Again
Client: Heineken
Creative Agency: Publicis Italy
Media Agency: iProspect

 

6. TUBORG DĂ TONUL împreună cu David Guetta!
Client: Tuborg
Creative Agency: International
Media Agency: United Media Services

 

7. Distracția e mereu câștigătoare | Orange PrePay
Client: Orange
Creative Agency: Publicis
Media Agency: Data Revolt

 

8. RO Testimonial McD Tag
Client: Glovo
Creative Agency:
Media Agency: OMD

 

9. Hei! Hai in lumea Hey Clay! • Lidl Romania
Client: Lidl
Media Agency: WaveMaker

 

10. Dove Men+Care: Adevărul Despre Masculinitate - Regula 007
Client: Dove
Creative Agency: Kubis
Media Agency: Mindshare

 

YouTube Brand content Leaderboard 

"Anul acesta am decis să începem să publicăm și un clasament pentru conținutul video de brand creat pentru YouTube. Foarte multe branduri includ în strategia de comunicare serialele video pentru a se diferenția, pentru a comunica mai ușor cu Gen Z sau atunci când decid să folosească platforma pentru obiective similare celor din TV, urmând trendul multor show-uri TV sau realizatori de emisiuni care s-au mutat din televiziune pe YouTube.", spune Aneta Pleșa, Agency Partner Manager la Google

YouTube rămâne una dintre cele mai importante platforme de comunicare de brand, extrem de ofertantă în modalități de storytelling.
În acest top distingem trei strategii principale: show-uri TV, interviuri/portret de invitat, ficțiune.

 

INNA • Episodul 10 Bucatar Fara Scapare
Client: Lidl Romania

 

Andreea Balan: “M-a durut mana cand am dat cu cardul” | FASHION REWIND Ep. 3
Client: Fashion Days

 

AltKFC | Trailer | KFC Social Entertainment
Client: KFC

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info

Data Revolt Agency

Data Revolt este o agentie de data marketing, specializata in interpretarea si folosirea datelor de business in campaniile de performance/ media, situata in top 3 agentii de performance marketing din... vezi detalii »

Mindshare

Mindshare are a global, multi-award winning, media agency network of 9300 people across 86 countries united by the desire to create new media experiences. What we do Modern marketing requires more than just media... vezi detalii »

Wavemaker Romania

Exceptional growth requires uncomfortable change.We do our best work for brands who relish being provoked to go further and faster, together.   That’s why we’ve built Provocative Planning, a... vezi detalii »

Kubis

KUBIS is a creative agency led by curiosity. Vigilant and open-minded, we feed our minds with science and our hearts with fiction. We like to go bold, we want to go big, and we like to go first. Our ideas are... vezi detalii »

Sectiune



Branded


Related