“Umanitatea nu are granițe"

“Umanitatea nu are granițe"

Crucea Roșie Română trimite al doilea convoi cu ajutoare umanitare la Cernăuți, Ucraina.

Crucea Roșie Română trimite al doilea convoi cu ajutoare umanitare la Cernăuți, în sprijinul persoanelor afectate de conflictul armat din Ucraina. Șase tiruri cu 130 de tone alimente de bază greu perisabile, produse de igienă personală, materiale sanitare, aparatură medicală, medicamente, materiale de cazarmament și produse de îngrijire bebeluși și copii, pleacă astăzi, 10 martie 2022 la ora 16:00, de la depozitul Crucii Roșii Române din CTP Park Bucharest (km 13 pe Autostrada A1), depozit pus la dispoziție de CTP România.

Convoiul va staționa în această seară în vama Siret și își va relua traseul spre Cernăuți, vineri, 11 martie. În vama Siret convoiului umanitar i se va alătura încă un tir cu produse de strictă necesitate de la filiala de Cruce Roșie Satu Mare și un tir cu kituri de familie de la Crucea Roșie Chineză.

Ajutorul umanitar ce pleacă astăzi spre Ucraina a fost posibil prin implicarea Uipath Foundation care a donat 53 000 de kg de alimente de bază și 8540 kg materiale sanitare. Aparatură medicală a fost donată de Rotary Club PiperaFundația Vodafone a donat pături și termosuri, Perfect Care a contribuit cu materiale sanitare și medicamente, Interbrands a donat produse alimentare și Infomed Fluids a donat  medicamente. Cu sprijinul financiar al NN Romania au fost achiziționate alte materiale de strictă necesitate pentru cetățenii ucraineni.

Pentru a face posibil transportul spre Ucraina, Mercedes-Benz Trucks & Buses Romania a pus la dispoziție un cap tractor, iar Uniunea Națională a Transportatorilor din România prin companiile Lazar Company si Daianthus Company au asigurat celelalte 5 tiruri.  

Războiul din Ucraina afectează oamenii zilnic, la nivel personal, psihologic, emoțional, prin separarea de cei dragi, prin violență și sentimentul de insecuritate continuă. Misiunea Crucii Roșii Române este de a ajuta populația civilă care ajunge pe teritoriul României, dar și pe civilii  aflați în mare nevoie în Ucraina. Oamenii prinși în mijlocul acestor evenimente au nevoie să fie sprijiniți și protejați. Astfel, încă de la debutul atacurilor asupra Ucrainei, Crucea Roșie Română a intervenit activ pe patru direcții:

 1. Asigurăm puncte de informare și asistentă umanitară, permanente, în punctele de frontieră (Vama Siret, Vama Isaccea, Vama Petea, Vama Sighet, Vama Giurgiulești, Aeroportul internațional Iasi, Vama Sculeni, Vama Albița, Vama Rădăuți Prut , Vama Ștefănești, Vama Curtici, Gara de Nord – București, Aeroportul Internațional Otopeni)
 2. Oferim sprijini centrelor de cazare pentru cetățenii ucraineni din fiecare localitate din țară
 3. Efectuăm transporturi umanitare în Ucraina cu materiale de strictă necesitate în funcție de nevoile solicitate de Crucea Roșie din Ucraina
 4. Colectăm donațiile în bunuri în toate cele 47 de filiale de Cruce Roșie din România și asigurăm distribuirea acestora către cetățenii ucraineni din România sau Ucraina.

INTERVENȚIA CRUCII ROȘII ROMÂNE LA NIVEL NAȚIONAL ÎN PERIOADA 3 – 9 MARTIE  2022

1. Puncte de informare și asistentă umanitară, permanente:

  1. Vama Siret - Suceava,
  2. Vama Isaccea – Tulcea,
  3. Vama Petea – Satu Mare,
  4. Vama Sighet – Maramureș,
  5. Vama Giurgiulești – Galați (la nevoie cu resurs umană),
  6. Aeroportul internațional Iasi,
  7. Vama Sculeni – Iasi,
  8. Vama Albița – Vaslui,
  9. Vama Rădăuți Prut  - Botoșani,
  10. Vama Ștefănești – Botoșani,
  11. Vama Curtici – Arad,
  12. Gara de Nord – București
  13. Aeroportul Internațional Otopeni – București (la nevoie cu resurs umană)

Aceste puncte de informare și asistență umanitară sunt aprovizionate în permanență cu pături, produse igienice și alimentare de strictă necesitate din donațiile colectate de Crucea Roșie Română.

Serviciile oferite de CRR în aceste puncte: direcționarea fluxurilor de persoane în colaborare cu autoritățile locale, suport psihologic, prim ajutor, restabilirea legăturilor de familie, oferirea de produse de primă necesitate.

Resursa umană implicată în aceste activități a variat între 5 și 10 persoane pe locație, cu un schimb de ture la 4-6 ore. În sprijinul filialelor situate la vamă au venit grupuri de voluntari din alte filiale CRR din tara.

2. Sprijinirea Centrelor de cazare pentru cetățenii ucraineni.

În aceste centre au fost asigurate pachete alimentare, produse de primă necesitate și cartele telefonice, translatori de limba rusa si ucraineana, masa calda, sortarea de donații, suport psihologic, activități pentru copii. De asemenea Centrele de cazare au fost dotate, în funcție de necesități, cu paturi și cazarmament, echipamente electrocasnice, produse de curățenie, dezinfectanți.

3. Donațiile în bunuri colectate de cele 47 de filiale de Cruce Roșie din România, până în data de 06.03.2022 și distribuite sau aflate în curs de distribuire către cetățenii ucraineni:

4. Transporturi umanitare efectuate

5. Resursa umană implicată la nivelul Societății Naționale de Cruce Roșie din România

În continuare, persoanele care doresc să ajute o pot face prin:

 • DONAȚII ONLINE pe site-ul www.crucearosie.ro
 • DONAȚII PRIN SMS, la numărul 8825, cu textul UMANITATE. Donatii în valoare de 2 euro în toate rețelele de telefonie mobilă.
 • DONAȚII prin platforma Revolut
 • DONAȚII DE ALIMENTE GREU PERISABILE în magazinele Carrefour, Mega Image și Cora prin programul Banca de Alimente.
 • DONAȚII ÎN CONTURILE campaniei deschise la BRD Agenția Piața Romana:

Conform HG 557 din 2016, Crucea Roșie Română, este o organizație umanitară cu rol de sprijin secundar în asigurarea cazării persoanelor evacuate sau refugiate, asigurarea apei potabile și hranei pentru persoanele afectate sau evacuate, asigurarea și distribuirea ajutoarelor, organizarea primirii și distribuției ajutoarelor umanitare de urgență.

Donatori: UiPath Foundation, Fundația Vodafone, Perfect Care, Rotary Club, Interbrands, Mercedes-Benz Trucks & Buses Romania, Infomed Fluids, NN Romania.
Partener media: Pro TV, Televiziunea Română, Kiss FM, Europa FM, WefflerMark

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


WefflerMark

Make your brand voice inspiring. Începând din 2016, când spui WefflerMark, te gândești doar la WefflerMark. Adică la noi: agenția de publicitate care își dorește să transforme ideile... vezi detalii »

Subiecte

Sectiune

DictionarBranded


Related