igloo și Ideal Standard prezintă: Femei în arhitectură – voci emergente

igloo și Ideal Standard prezintă: Femei în arhitectură – voci emergente

În martie 2021 am desfășurat împreună cu Ideal Standard România campania Luna Arhitectelor, aducând mai aproape de comunitatea digitală igloo figurile femeilor arhitect care dau contur și sens spațiului din jurul nostru. Anul acesta povestea a căpătat un nou chip, sub forma inițiativei Femei în arhitectură – voci emergente.

O poveste care de fapt a curs în tot acest timp. Acum câteva luni am inaugurat în revistă rubrica Femei în arhitectură, o încercare de a construi o narațiune pe mai multe voci a căutărilor, străduințelor și reușitelor lor într-un domeniu creativ și aspru deopotrivă.

Iar primăvara asta ducem povestea mai departe și dedicăm din nou teritoriul platformelor noastre digitale descoperirii și recunoașterii prezențelor feminine din arhitectură și design, concentrându-ne atenția mai ales asupra creatoarelor emergente, poate mai puțin cunoscute publicului larg, dar ale căror căutări și viziuni, deseori la intersecția mai multor discipline și limbaje, ne inspiră și merită încurajate.

Astfel că în perioada 14 martie – 8 aprilie, pe pagina noastră de Instagram dezvăluim în fiecare zi câte o prezență feminină inedită (sau un duo feminin), prin imagini, cuvinte-cheie și încercări de a răspunde la întrebări precum: ce înseamnă pentru tine să fii femeie într-un domeniu ca arhitectura/designul; despre avantajele și dezavantajele ipostazei de creator emergent; despre obstacole și bucurii; planuri și dorințe pentru viitor; un sfat, un gând pentru arhitectele și designerii la început de drum; alte figuri feminine care ne inspiră și ne modelează; încercări, experimente, noi traiectorii profesionale.

Până acum au răspuns invitației noastre arhitectele: Camina Zerva și Iulia Oniciuc (Ioka Design), Anca Cioarec și Brîndușa Tudor (Stardust Architects*), Ilinca Pop, Ioana Chifu, Claudia Moței, Roberta Frumușelu, Elena Viziteu, Anna Chițan și Maria Farcaș (Annterior Studio), Mihaela Bordeianu, Ada Tache, Ruxandra Sacaliș, Andreea Cornilă, Florina Dascăl, Ilinca Păun Constantinescu, Irina Meliță, Anca Dumitrescu și Alina Filipoiu (441 Design Powerhouse).

Campania vine însoțită de cadouri pentru arhitectele invitate și cititoarele care ne urmăresc pe Instagram. Celor oferite de igloo & Ideal Standard li se adaugă și mici obiecte create din hârtie manuală/reciclate la Moara de Hârtie din Comana: Cărțișoare (mărțișoare poetice) și carnete de însemnări.

Selecția celor 20+ de arhitecte/duo-uri i-a aparținut exclusiv redacției igloo. Identitatea vizuală a campaniei a fost creată de Doriana Mărășoiu.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Subiecte

SectiuneBranded


Related