TikTok anunță noi măsuri prin care susține bunătatea și siguranța pe platformă

TikTok anunță noi măsuri prin care susține bunătatea și siguranța pe platformă

TikTok introduce noi instrumente pentru secțiunea de comentarii de pe platformă. Noul raport trimestrial pentru Aplicarea Regulilor Comunității anunțat astăzi arată că TikTok a îmbunătățit semnificativ modul în care elimină videoclipurile care prezintă hărțuire, comportament instigator la ură și activități periculoase. Acestea sunt eliminate încă de când au zero vizualizări.

TikTok lansează astăzi cel mai recent Raport pentru Aplicarea Regulilor Comunității și anunță noi metode prin care sprijină siguranța comunității și promovează un comportament pozitiv pe platformă. TikTok crede că o comunitate trebuie să se bazeze pe respect, bunătate și înțelegere. Pentru a-i ajuta pe oameni să creeze legături pozitive în mediul digital, în linie cu regulile platformei pentru un comportament decent, TikTok încurajează comunitățile să controleze modul în care interacționează cu alți utilizatori. 

Susținerea conversațiilor autentice în comentarii

TikTok lucrează deja proactiv la eliminarea conținutului sau comportamentului abuziv și instigator la ură, care nu respectă Regulile Comunității, și continuă să testeze noi moduri prin care comunitatea să poată controla comentariile.

TikTok a început să testeze un mecanism care le permite utilizatorilor să clasifice comentariile pe care le consideră irelevante sau nepotrivite. Feedback-ul comunității va completa eforturile platformei de a construi o secțiune de comentarii nu doar relevantă, cât și un loc în care oamenii pot participa la discuții în mod autentic. Pentru a evita posibilele divergențe între membrii comunității și pentru a preveni orice impact negativ asupra celorlalți, doar persoana care a oferit un dislike la un comentariu va putea vedea că a făcut acest lucru.

Noi notificări de siguranță pentru creatori

TikTok testează notificări care să ghideze creatorii către opțiunile de filtrare, de blocare și de ștergere a comentariilor. Notificările vor fi afișate creatorilor ale căror videoclipuri primesc mesaje preponderent negative. Ca și până acum, TikTok va continua să șteargă comentarii care încalcă Regulile Comunității, iar creatorii pot raporta comentariile sau conturile pentru a fi evaluate, atât individual, cât și grupat.

Aceste acțiuni vin în completarea unor instrumente deja disponibile. Spre exemplu, membrii comunității pot alege să filtreze toate comentariile pentru o analiză manuală sau să le filtreze pe cele care conțin cuvintele cheie pe care le-au selectat. De asemenea, creatorii pot să selecteze cine poate comenta, de la „Toată lumea”, la „Prieteni” (urmăritori pe care îi urmăresc la rândul lor), și până la „Nimeni”. Opțiunea „Toată lumea” nu este disponibilă persoanelor sub 16 ani.

Respectarea Regulilor Comunității

O altă metodă importantă prin care protejăm siguranța comunității este ștergerea conținutului care încalcă Regulile Comunității, iar astăzi TikTok lansează Raportul de Aplicare a Regulilor Comunității pentru T4 din 2021. Raportul reflectă angajamentul permanent al platformei pentru a oferi încredere comunității, prin a fi responsabilă pentru menținerea siguranței acesteia.

TikTok include din ce în ce mai multe informații în fiecare raport lansat. Astfel, de la începutul anului 2021, platforma a adăugat detalii despre volumul de conținut cu zero vizualizări eliminat, conturi eliminate pentru suspiciunea că utilizatorul are sub 13 ani și engagement fals. Începând cu această ediție, raportul va oferi informații despre conținutul eliminat de pe mai multe piețe, dar și despre ce îmbunătățiri au fost aduse sistemelor care detectează, semnalează și, în unele cazuri, elimină conținutul care încalcă Regulile Comunității. Aceste investiții au ajutat la creșterea semnificativă a vitezei cu care au fost identificate și eliminate încălcările politicilor privind hărțuirea și, în special, comportamentul instigator la ură.

De la prima ediție a raportului în 2021 și până în acest moment, TikTok a îmbunătățit metodele prin care elimină videoclipuri nepotrivite înainte ca acestea să aibă și o singură vizualizare. Spre exemplu, de la T1 la T4 2021, eliminarea conținutului cu zero vizualizări s-a îmbunătățit cu 14,7% pentru conținutul care prezenta hărțuire și agresiune, cu 16,2% pentru extremism violent și cu 7,7% pentru suicid, auto-vătămare și alte fapte periculoase.

Pentru TikTok, măsurile de protecție sunt o prioritate. Astfel, ultimul raport, împreună cu îmbunătățirile la nivel de conținut, reflectă angajamentul permanent față de siguranța și bunăstarea comunității.

TikTok este destinația principală pentru conținut video scurt pentru mobil. Misiunea noastră este de a inspira creativitate și de a aduce bucurie. TikTok are birouri globale în Los Angeles, New York, London, Paris, Berlin, Polonia, Israel, Dubai, Singapore, Jakarta, Seul și Tokyo.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Branduri

Subiecte

Sectiune



Branded


Related