Securitatea energetică europeană – una dintre temele Atlantic – Black Sea Security Forum, ediția a 4-a

Securitatea energetică europeană – una dintre temele Atlantic – Black Sea Security Forum, ediția a 4-a

Institutul Aspen România, în parteneriat cu biroul din București al German Marshall Fund of the US, organizează cea de-a 4-a ediție a Atlantic-Black Sea Security Forum – What New European Security Architecture after Russia’s war on Ukraine? The Black Sea Vortex, un eveniment internațional la nivel înalt, care va avea loc pe 8 iulie, în București, în format hibrid.

Evenimentul se bucură de sprijinul Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Externe, Ambasadei Franței în România, Comisiei Europene și Diviziei de Diplomație Publică a NATO.

Atlantic - Black Sea Security Forum se adresează și servește decidenților, experților și publicului general, oferind o platformă regională pentru dezbaterea politicilor economice și de securitate. Printre speakerii confirmați se regăsesc: Mircea Geoană, Secretar General Adjunct al NATO; Olha Stefanishyna, Viceprim-ministrul pentru integrare europeană și euro-atlantică, Ucraina; Oleg Seberian, Viceprim-ministrul pentru reintegrare al Republicii Moldova; Oleksii Reznikov, Ministrul Apărării, Ucraina; Vasile Dîncu, Ministrul Apărării Naționale; Florin Spătaru, Ministrul Economiei; General Daniel Petrescu, Șeful Statului Major al Apărării; Colonel Flavien Garrigou-Grandchamp, Reprezentant Național Senior în România al Ministerului Forțelor Armate, Franța; Anne Neuberger, Consilierul Adjunct pentru securitate cibernetică și tehnologii emergente, Casa Albă; David Beasley, Directorul executiv al Programului Alimentar al ONU; Mihai Ivașcu, CEO & Co-Fondator, Modex; Hugues Foulon, CEO, Orange Cyberdefense.

În cadrul evenimentului va fi o sesiune dedicată securității energetice europene și tranziției către un model economic sustenabil. Invitații vor discuta despre modul în care această tranziție poate avea loc, analizând în același timp posibile măsuri pe termen scurt care să abordeze actuala criză energetică. De asemenea, vor fi discutate rolul gazelor naturale drept combustibil de tranziție și exploatarea resurselor din Marea Neagră.

O altă temă deosebit de importantă în contextul actual – pacea pe teritoriul Europei – va avea o sesiune dedicată, în cadrul căreia se vor discuta toate opțiunile posibile pentru viitor, iar participanții vor examina viitorul relațiilor dintre Rusia și Occident și implicațiile pentru securitatea transatlantică. 

În a doua parte a evenimentului, invitații vor aborda teme precum reziliența democratică și un nou contract economic și social, reziliența cibernetică și posibile strategii pentru asigurarea acesteia, precum și cooperarea în spațiul cibernetic, transformarea securității transatlantice după conceptul strategic al NATO și busola strategică a UE, dar și o posibilă soluție similară Planului Marshall pentru Europa de Est.

Ediția a 4-a a Atlantic – Black Sea Security Forum va coincide cu două momente definitorii pentru regiunea Mării Negre și pentru România: capacitatea operațională intermediară a noului Grup de luptă NATO în România, cu Franța ca națiune cadru, și 25 de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic dintre Statele Unite și România, în iulie 1997.

Atlantic – Black Sea Security Forum 2022 se bucură de spirijinul a numeroși parteneri:
Parteneri Strategici: Institut Aspen France, Aspen Central Europe, Aspen Institute Kyiv
Parteneri: OMV Petrom, Enel, Modex, Premier Energy, Publicis Groupe
Suporteri: Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești
Parteneri Media: AGERPRES, Profit.ro, Profit News, CaleaEuropeana, Kiss FM

Institutul Aspen România este o asociație neguvernamentală non-profit care își propune să promoveze leadership-ul vizionar în România și în regiune și să încurajeze implicarea liderilor în dezbateri deschise și informate cu privire la provocările cu care se confruntă societatea.

Institutul Aspen România are o dublă misiune: promovarea unui leadership bazat pe valori, care încurajează reflecția la idealurile și ideile ce definesc o societate sănătoasă și asigurarea unui cadru neutru și echilibrat pentru discuții și acțiuni pe temele critice și de impact asupra societății românești și regiunii.

German Marshall Fund of the US are ca scop consolidarea cooperării transatlantice în contextul oportunităților și provocărilor regionale, naționale și globale, în spiritul Planului Marshall.

GMF contribuie cu cercetare și analize și convoacă lideri pe probleme transatlantice relevante pentru factorii de decizie politică. GMF oferă oportunități liderilor în curs de afirmare pentru a-și dezvolta abilitățile și rețelele de contacte prin schimburi transatlantice, și sprijină societatea civilă din regiunile Balcanilor și din Marea Neagră prin încurajarea inițiativelor democratice, statului de drept și a cooperării regionale.

Fondată în 1972 ca organizație non-partizană, non-profit, printr-un cadou din partea Germaniei, ca memorial permanent, parte din asistența Planului Marshall, GMF păstrează o prezență puternică pe ambele părți ale Atlanticului. Pe lângă sediul central din Washington, DC, GMF are birouri în Berlin, Paris, Bruxelles, Belgrad, Ankara, București și Varșovia.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Pozitii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related