Diversitatea în ecosistemul startup-urilor din România

Diversitatea în ecosistemul startup-urilor din România

StepFWD în parteneriat cu Google for Startup, Orange, Algolia și cu sprijinul Green start-up.ro își propun să lanseze în septembrie 2022 primul raportul cu privire la impactul echipelor diverse asupra mediului de business și cum diversitatea influențează considerabil ecosistemul.

StepFWD crede că diversitatea în echipă este forța majoră care le oferă startup-urilor acces la idei bune, perspective noi și experiență reală care le-ar putea lipsi altfel. De asemenea, această componentă poate atrage investitori și clienți care apreciază afacerile conduse de echipe diverse.

Cu ajutorul datelor colectate prin intermediul acestui sondaj, intenționăm să determinăm situația actuală a diversității în cadrul echipelor fondatoare, importanța diversității în succesul unui startup, dar și cum poate fi încurajată diversitatea de către actorii relevanți din ecosistem”, Liviu Cadariu, Program Director StepFWD.

Prin lipsa unei echipe diverse fondatorii ar putea să gândească și să acționeze în mod similar, având aceleași experiențe generale de viață, și sunt predispuși să construiască un produs mai puțin inovator.

Prin acest raport, StepFWD își propune să analizeze, să înțeleagă și să susțină diversitatea din cele 9 perspective existente precum vârstă, etnie, educație, abilități, cultură, orientare sexuală, identitate de gen, neurodiversitate și dizabilități.

Dacă faci parte din ecosistemul de startup-uri de ceva timp și vrei să împărtășești părerea ta despre diversitatea într-o echipă, completează sondajul și vei fi invitat la evenimentul de lansare a raportului din Septembrie.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Oameni

Subiecte

Sectiune

DictionarBranded


Related