Fundația Vodafone România a investit 800.000 de lei în modernizarea Secției de Neonatologie a Spitalului Județean Mureș

Fundația Vodafone România a investit 800.000 de lei în modernizarea Secției de Neonatologie a Spitalului Județean Mureș
  • Modernizarea face parte din programul „Fondul Viață pentru Nou-Născuți”, finanțat de Fundația Vodafone România cu 4,5 milioane de lei
  • Proiectul de la Târgu Mureș, implementat cu sprijinul Asociației Cristi Vasiliu, include dotarea cu echipamente și aparatură medicală, dar și cursuri de specializare pentru personalul medical
  • Alte cinci unități neonatale din țară au primit finanțare, în cadrul aceluiași program

Secția de Neonatologie și Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Județean Mureș a fost dotată cu echipamente și aparatură medicală în valoare de peste 900.000 de lei, în cadrul programului „Viață pentru Nou-Născuți în Mureș”, implementat de Asociația Cristi Vasiliu (ACV). 791.750 de lei din valoarea totală a proiectului au fost acordați de Fundația Vodafone România, inițiatorul și finanțatorul principal al programului.

Cofinanțarea a fost asigurată de Consiliul Județean Mureș, în cuantum de 100.000 de lei, și de  Asociația Cristi Vasiliu, în cuantum de 40.660 de lei strânși din donații de la persoane fizice și companii din Târgu Mureș.

Printre noile dotări ale Spitalului Județean Mureș, realizate în cadrul programului, se numără un sistem de telemedicină prin care medicii neonatologi din Târgu Mureș se vor putea conecta și consulta în timp real cu specialiști și colegi din alte secții de terapie intensivă neonatală din țară, pentru diagnosticarea corectă a micuților pacienți, pentru obținerea unui diagnostic de confirmare sau pentru decizia de transfer al pacientului către o secție de nivel superior, în condiții optime. De asemenea, dotările includ”: un echipament UPS, un grup electrogen nou, o masă cu flux laminar, un eco-cardiografși aparatură specializată pentru cele cinci linii de terapie intensivă neonatală ale spitalului.

Proiectul prevede și o componentă de training prin care toți medicii și asistentele secției de neonatologie și terapie intensivă a Spitalului Clinic Județean beneficiază de ore de perfecționare, lucrând alături de echipa secției de terapie intensivă neonatală a Spitalului de Copii Marie Curie din București, secție construită tot cu finanțare din partea Fundației Vodafone România șicea mai modernă de acest tip din România.

Până în acest moment, doi medici și două asistente au parcurs 160 de ore de pregătire, în care și-au perfecționat cunoștințele legate de: tehnici de ventilație avansate, ventilația cu oxid nitric, tehnica de dializă, conduitele terapeutice la nou-născuții cu boli metabolice rare, îngrijirea pre și postoperatorie a nou-născuților cu malformații cardiace sau cu malformații congenitale digestive.

Proiectul de la Târgu-Mureș este unul dintre cele șase proiecte finanțate cu o valoare totală de 4,5 milioane de lei de către Fundația Vodafone România, în ediția 2021-2022 a programului „Fondul Viață pentru Nou-Născuți”. Programul a fost lansat cu obiectivul de a contribui la scăderea mortalității infantile, la nivel național, prin creșterea capacității secțiilor și compartimentelor de neonatologie și de terapie intensivă neonatală de a stabiliza, diagnostica, trata și transfera pacienții nou-născuți cu diferite afecțiuni medicale. 

Fundația Vodafone România este o organizație neguvernamentală românească, cu statut caritabil, distinctă şi independentă de operațiunile comerciale ale companiei, înființată în 1998. În cei peste 20 ani de activitate, Fundația Vodafone România a finanțat 1.168 de programe derulate de 745 de ONG-uri din întreaga țară. Proiectele au avut peste 3 milioane de beneficiari copii, tineri, vârstnici, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Până în prezent, Fundația Vodafone România a investit peste 31 de milioane de euro în proiecte desfăşurate de organizaţiile non-profit partenere. 

ACV (Asociația Cristi Vasiliu) este un ONG din Târgu Mureș. Prin proiectele dezvoltate și finanțate, ACV se implică în domeniul sănătății: programe de suport emoțional pentru copiii internați în spital, dotarea spitalelor cu echipamente și materiale de protecție anti-Covid, acreditarea și formarea în România a specialiștilor în disfagie, modernizarea secțiilor de terapie intensivă nou-născuți ale celor 2 spitale din Târgu Mureș. 

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Oameni

Subiecte

Sectiune

DictionarBranded


Related