Startup-ul românesc Parol, în care cofondatori sunt și jurnaliștii Claudiu Pândaru și Alex Livadaru, obține o finanțare pre-seed de 450.000 de euro 

Startup-ul românesc Parol, în care cofondatori sunt și jurnaliștii Claudiu Pândaru și Alex Livadaru, obține o finanțare pre-seed de 450.000 de euro 

Platforma Parol, care își propune, cu ajutorul Inteligenței Artificiale, să revoluționeze interacțiunea dintre medic și pacient anunță încheierea cu succes a unei prime runde de finanțare condusă de The Mavers Ventures, cu participarea a trei Angel Investors, ex UiPath.

Startup-ul românesc Parol dezvoltă o tehnologie end to end, care ajută medicii și clinicile medicale să ofere o îngrijire mai bună pacienților, salvând timp prin preluarea unei părți a sarcinilor administrative. Platforma transcrie în timp real conversația dintre medic și pacient, în limba română și engleză, va detecta schimbarea vorbitorilor și autocompleta documente precum fișa medicală. 

Fondatorii startup-ului sunt Claudiu Pândaru, jurnalist cu peste 20 de ani de experiență în media, pasionat de tehnologie, Alex Livadaru, jurnalist cu experiență în management editorial, Alex Țepeș, dezvoltator de soluții software, cu experiență în coordonarea unor echipe internaționale de dezvoltatori și Valentin Ichim, cu peste 10 ani de experiență în sales.

Startup-ul are deja o echipă de dezvoltatori și experți în AI, care lucrează la produsul final, scopul pentru care a fost ridicată prima rundă de finanțare de 450.000 de euro la o evaluare de 5.000.000 de euro. În plus, echipa Parol lucrează cu un board informal de medici ce ajută în dezvoltarea produsului.

Pe lângă The Mavers Ventures, s-au alăturat ca Angel Investors și adviseri, trei ex UiPath, Marius Istrate, ex Chief People Officer, Ana Cinca, ex VP of Enabling Technologies, Mălina Platon, ex Managing Director, ASEAN. Asistența juridică pentru runda de finanțare a fost asigurată de casa de avocatură Stratulat-Albulescu.

„Avem o echipă extraordinară și susținerea unor oameni cu expertiză. Sunt lucruri care mă fac să cred că o să atingem rapid ambițiile noastre internaționale. E o călătorie extrem de frumoasă și în același timp grea cea în care am intrat de câteva luni, dar bucuria medicilor care văd platforma noastră cum funcționează, chiar și acum într-un stadiu de început, nu are cum să nu te motiveze”, spune Claudiu Pândaru, CEO Parol.

„Valoarea pe care Parol o poate aduce este evidentă, simplu de demonstrat și valabilă în orice piață internațională, pentru că încearcă să rezolve o problemă ce nu ține de granițe sau sisteme medicale. Dar, dincolo de cifre, ce am văzut noi în Parol este echipa, una în care credem, una despre care credem că va reuși să lanseze un produs extraordinar”, spune Alex Boghiu, CEO, The Mavers Ventures.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Branduri

SectiuneBranded


Related