Back to School - Părinții care vor decora camerele școlarilor vor cheltui aproximativ 3000 de lei

Back to School - Părinții care vor decora camerele școlarilor vor cheltui aproximativ 3000 de lei

Decorarea și amenajarea camerei unui școlar ar putea costa părinții care se pregătesc pentru începerea școlii între 3000 și 4000 de lei, în funcție de complexitatea proiectului de reamenajare, estimează specialiștii Mathaus. Potrivit statisticilor făcute de retailer-ul de materiale pentru construcții, cele mai vândute produse de renovare pentru persoanele fizice în această perioadă sunt cele destinate renovării și amenajării spațiilor interioare destinate copiilor pentru odihnă și învățare.

În luna septembrie 2022, peste 2 milioane de preșcolari și elevi din școlile primare și gimnaziu vor începe un nou an de studiu. Pe lângă cumpărăturile tradiționale, mulți părinți trebuie să creeze un mediu potrivit pentru învățare, punând pe lista de priorități o reamenajare completă a camerei școlarului. Conform unei statistici făcute de Mathaus, pentru o reamenajare completă, o familie va trebui să aloce un buget de 4000 de lei, iar pentru o schimbare a decorului, vor cheltui aproximativ 3000 de lei.

Ce trebuie să cumpere părinții pentru amenajarea camerei școlarului?

Optimizarea bugetelor a devenit o prioritate pentru majoritatea familiilor, de aceea retailerul de materiale pentru construcții a lansat campania “Back To School” prin includerea în lista de reduceri a peste 2700 de produse dedicate casei și construcțiilor. Reducerile de până la 38% sunt valabile în perioada 23 august - 5 septembrie. Articolele de reamenajare includ obiecte de mobilier și produse pentru zugrăvit, instalații electrice și parchet.

Pentru renovarea unei camere de 15 mp, o familie va trebui să cumpere vopsea lavabilă, parchet, plafoniere sau instalații de iluminat, accesorii pentru design-ul camerei, precum tapet sau fototapet cu diverse personaje. Conform specialiștilor Mathaus, bugetul pentru o astfel de activitate, calculat la prețurile reduse este de minim 1000 de lei, fără a lua în calcul mâna de lucru sau tarifele percepute de constructorii specializați.

Prețurile au fost calculate pentru articolele cu prețurile cele mai mici din gamă, cu reducerile din campanie aplicate.

Bugetul pentru mobilă este de minim 3000 de lei

La acest buget se adaugă articolele de mobilier, care pot fi achiziționate cu reduceri până la 5 septembrie din magazinele Mathaus din țară sau online pe mathaus.ro. Astfel, lista de cumpărături a familiei va cuprinde ansambluri de mobilier pentru camera copiilor, care pot fi achiziționate cu 1539 de lei sau piese separate de mobilier.

Patul și salteaua pot fi achiziționate cu prețuri începând de la 439 de lei, respectiv 749 de lei. La acestea se adaugă dulapul, biroul și scaunul de birou, pentru care familia va trebui să aloce minim 1541 de lei.

Pe lângă articolele de mobilier, școlarul va avea nevoie și de o veioză și câteva polițe pentru cărți, care suplimentează bugetul cu aproximativ 100 de lei. În total, mobilierul complet pentru camera copilului va costa minim 3000 de lei.

Pentru o amenajare completă și mobilă nouă, o familie va cheltui aproximativ 4000 de lei în afara cheltuielilor pentru rechizite școlare și îmbrăcăminte.

Reducerile de sezon, economie la bugetul familiei

Specialiștii Mathaus susțin că reducerile de sezon sunt binevenite pentru familiile care au, în luna septembrie, o povară pe buget mai mare ca de obicei. Prin economisirea până la 30% din cheltuielile necesare, multe familii aleg să investească în renovarea camerei școlarului. În anii precedenți, cele mai vândute produse în perioada începerii școlii au fost vopseaua lavabilă, mobilierul, precum și materiale pentru renovare și finisare.

Mathaus deține 7 magazine fizice în orașele București, Iași, Pitești, Galați, Constanța, Craiova și Oradea și magazinul online.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Branduri

Campanii

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related