Bucureștenii și bihorenii - cei mai activi comercianți din țară, într-un top OLX și FAN Courier

Bucureștenii și bihorenii - cei mai activi comercianți din țară, într-un top OLX și FAN Courier

OLX, lider al pieței locale de anunțuri generaliste și unul dintre cele mai vizitate site-uri din România, continuă demersurile de consolidare a angajamentului față de consumatori, prin oferirea unei experiențe de consum la standarde înalte.

Astfel, OLX, alături de FAN Courier, partener strategic de livrare al platformei, oferă tuturor consumatorilor posibilitatea de a se conecta în mod optim, de a primi și de a expedia colete în condiții de siguranță, câștigând timp, evitând diversele deplasări și traficul, dar și economisind bani cu ajutorul costurilor preferențiale.

Datele colectate de OLX arată că, în primul semestru al acestui an, au fost înregistrate peste un milion de livrări pe întreg teritoriul țării, cu ajutorul FAN Courier, în urma tranzacțiilor din platformă între diverși cumpărători și vânzători.

Dacă analizăm volumul expedițiilor de la începutul acestui an, topul celor mai activi expeditori include - în rândul orașelor: București (55% din totalul de livrări), Oradea (4.5%), Arad (3.7%), Timișoara (3.2%) și Brașov (2.2%), iar în rândul județelor: București (55%), Bihor (5%), Timiș (4.3%), Arad (3.8%) și Cluj (3%).

În ceea ce privește topul celor mai activi destinatari - în rândul orașelor, Capitala conduce din nou detașat, cu aproximativ 30% din totalul livrărilor, fiind urmată de Brașov (3%), Iași, Constanța și Cluj-Napoca, fiecare cu un procent de 2.9%. Situația este similară și în cazul județelor destinatare: București (30%), Cluj (4.4%), Timiș (4.1%), Iași (3.4%) și Brașov (3.3%).

„Serviciul de Livrare prin OLX vine în întâmpinarea nevoii utilizatorilor noștri de a expedia produsele tranzacționate într-un mod facil, sigur, rapid și economic, direct din platforma OLX. Alături de partenerul nostru FAN Courier, reușim să conectăm zilnic vânzători și cumpărători din toate județele țării”, susține Dragoș Matei, Product Manager OLX.  

Parteneriatul cu OLX confirmă încă o dată, pe deplin, sloganul nostru Oriunde, cu plăcere. FAN Courier oferă servicii la cele mai înalte standarde de aproape 25 de ani. Livrarea banilor aferenți plății produselor se poate efectua direct în contul IBAN al vânzătorului, prin serviciul Cont Colector, în condiții de siguranță maximă. Parteneriatul dintre FAN Courier si OLX a generat în anul 2022 livrarea a peste un milion de expediții către tot atâția clienți mulțumiți de serviciile oferite”, a declarat Diana Mihai, Special Projects & Sales Manager FAN Courier.

În cadrul a două categorii cheie din platformă - “Electronice și electrocasnice”, “Modă și frumusețe”, valoarea medie a unui produs expediat ajunge la 474 lei, respectiv 239 lei. Valoarea cea mai mică pentru produsele puse la vânzare în cele două categorii este de 20 lei, iar printre articole se numără mouse-uri de gaming ori rucsac pentru dronă, îmbrăcăminte și încălțăminte pentru bărbați, accesorii, dar și haine pentru gravide. La polul opus, valoarea celor mai scumpe produse expediate se ridică la 5.000 lei, iar printre articole regăsim telefoane mobile, espressoare, aparate foto și accesorii de lux.

OLX România, parte a OLX Group, este liderul pieței locale de anunțuri generaliste, cu peste 4 milioane de anunțuri active și o medie lunară de peste 12 milioane de vizitatori, potrivit SATI. Pe OLX se găsește o gamă largă de categorii printre care electronice și electrocasnice, mașini, proprietăți imobiliare, obiecte de vestimentație sau pentru casă și grădină. Platforma se poate accesa atât de pe desktop, cât și din aplicațiile mobile pentru iOS, Android.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


OLX Group

At OLX we improve people’s lives by bringing them together for win-win exchanges. Sellers win. Buyers win. Communities win. OLX wins. And most of all, you win. Being part of something special. In an open... vezi detalii »

Companii

Oameni

Subiecte

SectiuneBranded


Related