Cele mai bune seriale britanice, acum în România. BBC se lansează în rețeaua DIGI

Cele mai bune seriale britanice, acum în România. BBC se lansează în rețeaua DIGI

BBC Studios a anunțat astăzi lansarea BBC FIRST în rețeaua DIGI, unul dintre cei mai mari operatori de telecomunicații din România, marcând, în premieră, intrarea canalului de seriale britanice premium pe piața din România. BBC First se va alătura canalului BBC Earth, deja disponibil pe platforma DIGI și va fi disponibil tuturor abonaților, ca parte a pachetului de bază. Partenerul de comunicare BBC FIRST pe piața locală este Ogilvy România.

BBC FIRST va oferi telespectatorilor români pasionați de seriale britanice premium cele mai îndrăgite producții originale din Marea Britanie, având ca personaje principale actori celebri și purtând semnătura unor creatori premiați la nivel internațional. Unele dintre cele mai cunoscute seriale disponibile abonaților DIGI - Time, The Pursuit of Love, Ragdoll, This is Going to Hurt- prezintă povești de neuitat care provoacă și distrează în același timp, imersând telspectatorul într-o atmosferă britanică.

Canalul se lansează cu o serie de seriale apreciate de critici, printre care comedia romantică The Pursuit of Love (din 23 noiembrie, de la ora 21:30), avându-i actori principali pe Lily James (Linda), Emily Beecham (Fanny), Dominic West și Andrew Scott. Adaptat și regizat de actrița premiată, Emily Mortimer, serialul spune povestea a doua verișoare din anii 1920, Linda Radlett și Fanny Log, care sfidează așteptările tuturor, aruncându-se cu capul înainte în fiecare experiență pe care viața și iubirea o au de oferit.

Tot începând cu această lună, telespectatorii se pot bucura de The Cleaner (lansat în 12 noiembrie, de la ora 21:30) cu Greg Davies, câștigătorul BAFTA, în rolul personajului principal (Wicky), o comedie cu adevărat captivantă, bazată pe multi-premiatul serial-hit german Der Tatortreiniger. Wicky nu este un personaj ca oricare altul. Meseria lui îl aduce în contact cu cei mai ciudați oameni, cei care cunoșteau victimele și, uneori, chiar ucigașii înșiși. Dar pentru că este un om vorbăreț, el tinde să bârfească mai mult decât să curețe.

Luna decembrie va aduce pe BBC FIRST, în premieră, Chelsea Detective (din 12 decembrie, de la ora 21:30), un serial contemporan ce se desfășoară într-un cartier luxos din Londra precum și cel de-al 24-lea sezon din Silent Witness (6 decembrie, la ora 21:30) - cel mai longeviv serial polițist din Marea Britanie aflat în prezent la TV, cu Emilia Fox în rolul doctorului Nikki Alexander, patolog criminalist, care, împreună cu echipa sa, are misiunea de a dezvălui adevărul din spatele crimelor și morților accidentale care aduc fiecare „martor tăcut” la morgă.

La începutul anului 2023, publicul va avea parte de titluri grozave ca Time, o prezentare reprezentativă a vieții din închisoare scris de Jimmy McGovern, cu Sean Bean, câștigătorul premiilor Emmy și BAFTA și Stephen Graham, actor nominalizat de patru ori la BAFTA. Un alt serial captivant ce îi va bucura pe telespectatori este Ragdoll, un thriller psihologic rafinat venint de la producătorii serialului Killing Eve.

În următoarea parte a anului BBC First va lansa în premieră: Beyond Paradise, un spin-off al mult iubitei serii Death in ParadiseSherwood, un thriller politic despre o comunitate sfâșiată de două crime șocante și This is going to Hurt, o adaptare a memoriilor bestseller ale lui Adam Kay despre viața de medic tânăr avându-l pe Ben Whishaw ca vedetă principală, câștigător al Globulului de Aur, Emmy și BAFTA.

Line-up-ul canalului va fi format din cele mai mari titluri, favorite ale publicului:  Father Brown, Call the Midwife și Death in Paradise. Toate serialele vor fi disponibile în limba engleză cu subtitrare în limba română. 

Zbigniew Pruski, director comercial CEE la STUDIOURILE BBC, a declarat:

„Drama britanică înflorește fără îndoială, iar STUDIOURILE BBC excelează prin modul în care implică cele mai bune talente, de la scriitori și producători, până la cei din spatele și din fața camerelor de filmat. Nu ar putea exista un moment mai bun pentru a introduce canalul de seriale britanice premium telespectatorilor români și sunt încântat că o facem împreună cu un partener atât de respectabil precum DIGI”. 

Partenerul de comunicare BBC FIRST pe piața locală este Ogilvy România.

* Credite de producție:

  • The Pursuit of Love este o producție Open Book și Moonage Pictures pentru BBC, co-produsă de Amazon Studios pentru SUA, Canada, Australia și Noua Zeelandă
  • The Cleaner - o producție Studio Hamburg UK pentru BBC
  • Chelsea Detective – o producție Expectation Entertainment
  • Ragdoll este o producție Sid Gentle Films pentru AMC și UKTV
  • Beyond Paradise - o producție Red Planet Pictures pentru BBC & Britbox International
  • Sherwood este o producție House pentru BBC
  • This is Going to Hurt a fost produs de SISTER în asociere cu Terrible Productions pentru BBC și AMC
  • Call The Midwife este o producție Neal Street pentru BBC
  • Death in Paradise - o producție Red Planet Pictures pentru BBC.

BBC Studios este o filială comercială a Grupului BBC având un profit (EBITDA) de 226 de milioane de lire sterline și vânzări de 1,6 miliarde de lire sterline (21/22). Activitățile sale acoperă finanțarea conținutului, dezvoltarea, producția, vânzările, precum și servicii auxiliare atât în producțiile proprii, cât și în programele și formatele realizate independent, de înaltă calitate, din Marea Britanie, cu trei sferturi din veniturile sale venind de la clienți non-BBC, inclusiv Discovery, Apple și Netflix.  Aproximativ 2.400 de ore de producții britanice premiate realizate de companie sunt recunoscute la nivel internațional, într-o gamă largă de genuri și specializări, cu branduri precum Strictly Come Dancing/Dancing with the Stars, Top Gear, Bluey și Doctor Who. BBC.com, platforma globală de știri digitale a BBC Studios, are 139 de milioane de vizite unice în browser în fiecare lună.

Lider în România în furnizarea de servicii de televiziune și internet, DIGI este unul dintre cei mai importanți operatori de telecomunicații din Europa, care operează și în Spania, Italia și cu prezență în Portugalia și Belgia, fiind deținătorul uneia dintre cele mai extinse și moderne rețele de fibră optică din regiune.

Compania oferă pachete complexe de servicii, constând în servicii complete de televiziune prin cablu și satelit DTH, internet fix, telefon mobil și servicii de date, precum și telefonie fixă, la cele mai competitive prețuri de pe piață. Rețelele extinse de fibră optică de ultimă generație ale Grupului, împreună cu rețelele sale mobile de înaltă performanță, sunt rezultatul a peste 27 de ani de creștere intensă și o reflectare a know-how-ului său în construirea și operarea directă a acestora. Serviciile DIGI îmbină calitatea cu accesibilitatea pentru toate categoriile de consumatori.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Ogilvy Group România

Ogilvy România, parte din rețeaua internațională Ogilvy, este o companie WPP, unul dintre cele mai mari grupuri de comunicare din lume (NASDAQ:WPPGY). Pe piața locală, Ogilvy creează platforme de comunicare,... vezi detalii »

Subiecte

Sectiune



Branded


Related